Ευχαριστήριο της Αντικαρκινικής Εταιρείας-Παράρτημα Καρδίτσας


Το Παράρτημα Καρδίτσας της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας ιδρύθηκε, πριν από 5 χρόνια περίπου με σκοπό να ευαισθητοποιήσει τους συμπολίτες μας, ώστε να καταφεύγουν συστηματικά σε ετήσιο προληπτικό έλεγχο της υγείας τους και να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής τους. Όλες οι δράσεις γίνονται δωρεάν όπως και όλες οι εξετάσεις για τον προληπτικό έλεγχο.

Στη διάρκεια της λειτουργίας του το Παράρτημα ανέπτυξε και υλοποίησε τις παρακάτω δράσεις:

  1. Καμπάνια για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού 2009
  2. Κινητή μονάδα Μαστογράφου Καρδίτσα και Αγναντερό 2009
  3. Κινητή μονάδα με το Ελληνικό ίδρυμα ογκολογίας 2010 – 2011
  4. Καμπάνια HPV σε συνεργασία με τη Β/θμια εκπαίδευση 2012
  5. Καμπάνια HPV στην κεντρική πλατεία 2012
  6. Ομιλίες σε συλλόγους γυναικών Σοφάδων και Μουζακίου
  7. Παρουσία με περίπτερο στην Εμπορική Έκθεση το 2012
  8. Προληπτικά προγράμματα για γυναίκες της Αργιθέας και της Λίμνης Πλαστήρα
  9. Προληπτικό πρόγραμμα ca παχέως εντέρου 2013.

Για την φετινή χρονιά προγραμματίζουμε ενημερωτική καμπάνια για την πρόληψη του μελανώματος και άλλων μορφών καρκίνου του δέρματος, καθώς και προσπάθεια για συνεργασία με την Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας, για την στήριξη όσων έχουν ανάγκη.

Τονίζουμε ότι το Παράρτημά μας στηρίζεται, για να αντεπεξέλθει στις όποιες οικονομικές ανάγκες του, κυρίως στα μέλη του και τους φίλους του. Στο μέτρο του δυνατού βοήθεια έχουν προσφέρει κατά περίπτωση η Ιερά Μητρόπολη Καρδίτσας, η Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας , οι Δήμοι μας και μερικοί ευαισθητοποιημένοι συμπολίτες μας.

Με δεδομένα τα παραπάνω το ΔΣ του παραρτήματος μας με μεγάλη χαρά και ικανοποίηση αποδέχτηκε την οικονομική ενίσχυση από τη Σχολή Χορού κ. Μαρίας Καραπαναγιώτη.

Η αυθόρμητη κίνηση αυτή φανερώνει ότι στις δύσκολες πραγματικά σημερινές συγκυρίες επιβεβαιώνεται ότι υπάρχουν ευαισθητοποιημένοι άνθρωποι που αθόρυβα και με ανιδιοτέλεια προσφέρουν σημαντικό έργο, δίνουν ελπίδα και χαρίζουν αισιοδοξία.

Το Δ.Σ.του παραρτήματός μας αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει δημόσια (παραβαίνοντας την επιθυμία της) την κ. Καραπαναγιώτη, για αυτή την προσφορά και πολύτιμη συνεισφορά.

Κι αυτό γιατί πιστεύουμε και ελπίζουμε ότι η πρωτοβουλία αυτή της κ. Καραπαναγιώτη θα βρει και άλλους μιμητές αλλά και γιατί δικαιώνει τις προσπάθειές μας και φανερώνει την αποδοχή και αναγνώριση από την τοπική κοινωνία και έτσι μας δίνει κουράγιο να συνεχίσουμε.

 

 

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΕΡΜΙΟΝΗ ΒΑΣΙΛΟΥ ΠΑΛΗΧΩΡΙΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ

Προηγούμενο άρθρο Στο Βόλο για την κοπή πίτας της ΣΕΑΝ η τοπική Διοίκηση
Επόμενο άρθρο Tρίτη γενιά κοινόχρηστων ποδηλάτων στην πόλη μας σε μαρασμό. Οι ευθύνες της Δημοτικής Αρχής