Ειδήσεις

Ευχαριστίες και απόψεις της Οργανωτικής Επιτροπής της 17ης Οικολογικής Γιορτής


Η Οργανωτική Επιτροπή της 17ης Οικολογικής Γιορτής Καρδίτσας αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει όλους όσοι βοήθησαν με οποιονδήποτε τρόπο και να καταθέσει κάποιες απόψεις σχετικά με τη γιορτή αυτή που πραγματοποιήθηκε το τετραήμερο από 21 έως 24 Σεπτεμβρίου 2017, στο άλσος Παυσιλύπου.

Έτσι, ευχαριστεί:

Τον Μεγάλο Χορηγό: ΘΕΟΝΗ – Φυσικό Μεταλλικό Νερό

>Τους χορηγούς: ΤΕΙ Θεσσαλίας

>Τους υποστηρικτές: Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας, Πιστοποιητικό Οργανισμό Οξυγόνο, Αγρόκτημα Βασιλάκου, Ευάγγελο Κατσαρό – πολιτικό μηχανικό

>Τους χορηγούς επικοινωνίας: ΕΡΤ3, ΕΡΤ Βόλου και ΕΡΤ Λάρισας

>Την Περιφέρεια Θεσσαλίας και την  Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας

>Το Δήμο Καρδίτσας

>Το Παυσίλυπο

>Το Επιμελητήριο Καρδίτσας

>Τον Βιολογικό  Αμπελώνα Κοντοζήση

>Την ομάδα ΔΙΑΣ

>Όλους τους εκθέτες

>>Όλα τα μουσικά σχήματα που συμμετείχαν αφιλοκερδώςστις παράλληλες εκδηλώσεις της Γιορτής

>Τους εκθέτες που προσέφεραν προϊόντα για την παρασκευή του γεύματος της Κυριακής και συγκεκριμένα: τον ΑΡΩΔΑΜΟ, το Ηλιογέννημα, το ΜΕΛΙΜΑ, το Zaholy, το κτήμα Λαμπρόπουλου, τον Γ. Δούμο, τον Σερ. Κωτίνα, τον Θ. Καραθάνο, την κ. Ζαρζαρή, την κ. Κραβαρίτη, το Ελαιόλαδο της Σοφίας, τον Κ. Κελεσίδη και τον Αλ. Γκουσιάρη

>Τον δημοσιογράφο Γιώργο Μπανάτσα για την παρουσίαση των εγκαινίων

>Τον μάγειρα Δημήτρη Μάλκα

>Τη Σουμέλα Παπαευαγγέλου για την φωτογραφία της αφίσας

>Τους εθελοντές και ιδίως όσους βοήθησαν στην αποκαθήλωση των περιπτέρων που είναι: Δημήτρης Σταμοστέργιος, Παναγιώτης Βελέτζας, Θεόδωρος Παπαποστόλου

> Όλα τα τοπικά και θεσσαλικά ΜΜΕ για την προβολή της Γιορτής

>Και φυσικά ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους επισκέπτες και ιδιαίτερα τους Καρδιτσιώτες που στηρίζουν διαχρονικά την Οικολογική Γιορτή

Απόψεις – Συμπεράσματα:  

Η Οργανωτική Επιτροπή επέλεξε η φετινή Οικολογική Γιορτή να αφιερωθεί στις φιλοπεριβαλλοντικές πρακτικές καλλιέργειας με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με το πώς μπορούν να εφαρμοστούν νέες μέθοδοι καλλιεργειών φιλικές προς το περιβάλλον.

Το πρώτο βήμα έγινε κατά τη σχετική ημερίδα που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 17/9 με εισηγητές καταξιωμένους επιστήμονες. Μέσα από τις ενδιαφέρουσες εισηγήσεις, τις τοποθετήσεις, τις παρεμβάσεις αλλά και τον γόνιμο διάλογο που αναπτύχθηκε προέκυψαν χρήσιμα συμπεράσματα.

Η 17η Οικολογική Γιορτή αποτέλεσε μία άρτια διοργάνωση και το επίπεδό της – κατά γενική ομολογία – υπήρξε πολύ υψηλό.

Επί ένα τετραήμερο η Καρδίτσα βρέθηκε στο επίκεντρο του πανελλαδικού ενδιαφέροντος καταφέρνοντας να αφήσει πίσω της όχι μόνον τις καλύτερες των εντυπώσεων αλλά και πολλά μηνύματα.

Τόσο οι πολλές συμμετοχές (40 εκθέτες με 46 περίπτερα) στην Πανελλαδική Εκθεσιακή Αγορά Πιστοποιημένων Βιολογικών Προϊόντων, Οικολογικών Δραστηριοτήτων και Ειδών Χειροτεχνίας όσο και οι επίσης πολλές και ενδιαφέρουσες παράλληλες εκδηλώσεις (20 τον αριθμό) που περιλάμβανε το πρόγραμμα, προσέλκυσαν το ενδιαφέρον πλήθους κόσμου, όχι μόνο Καρδιτσιωτών, αλλά και από άλλες περιοχές,  καταδεικνύοντας τη δυναμική του θεσμού.

Κάθε χρόνο η Οικολογική Γιορτή ωριμάζει όλο και περισσότερο και περνάει έτσι σε ανώτερα επίπεδα, κάτι που εξασφαλίζει μεγαλύτερη επιτυχία ανεβάζοντας των πήχη των στόχων όλο και υψηλότερα. Γι ΄ αυτό και χρειάζεται η στήριξη ακόμα περισσότερων φορέων, χορηγών και εθελοντών ώστε ο θεσμός να έχει μια ολοένα και πιο ανοδική πορεία.

Ραντεβού του χρόνου, στην 18η Οικολογική Γιορτή Καρδίτσας που θα πραγματοποιηθεί από 20 έως 23 Σεπτέμβρη 2018.

 

Προηγούμενο άρθρο Επείγουσες σωστικές εργασίες των τοιχογραφιών στο Βλάσι
Επόμενο άρθρο Εκτός έδρας αγωνίζεται η γυναικεία ομάδα του ΣΠΑΚ