Ειδήσεις

Ευ. Ζήσης: Θλιβερή τόση υποκρισία και έλλειψη πολιτικού ήθους


Είναι γνωστό ότι, όταν ο πολιτικός λόγος χαρακτηρίζεται από λαϊκισμό, διαστρέβλωση της αλήθειας, τότε η πολιτική ζωή του τόπου ακολουθεί επικίνδυνα μονοπάτια κοινωνικής παραπλάνησης. To δημοσίευμα του Δημ. Συμβούλου της μειοψηφίας κ. Φώτη Τσέλιου για το κλείσιμο του υποκαταστήματος της Πειραιώς στον Κέδρο αποτελεί μια εντελώς άδικη και υποκριτική επίθεση, προκλητική κακοποίηση και παραμόρφωση της αλήθειας, με σκοπό να καλύψει την πλήρη αδυναμία που διακατείχε την πρώην Δημ. Αρχή.

Πρέπει δε να σημειωθεί ότι ο κ. Τσέλιος κατέθεσε και σχετική ερώτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο. Και φυσικά έλαβε τις απαντήσεις.

Όσοι νοιώθουν την ανάγκη να τα αναπαράγουν δια του Τύπου, το πράττουν, προδήλως, για λόγους εντυπωσιασμού και λαϊκισμού.

Είμαστε μια Δημοτική Αρχή που τοποθετούμαστε έγκαιρα και έγκυρα στα αρμόδια όργανα. Εκεί δηλαδή που οφείλουμε να ασκήσουμε πολιτικό διάλογο και να διαμορφώσουμε πολιτικές. Κάποιοι άλλοι όμως, που επίσης όφειλαν, δεν το έπραξαν.

Θυμίζουμε λοιπόν στον κ. Τσέλιο, ότι η μετατροπή της ΚΡΑΤΙΚΗΣ Αγροτικής Τράπεζας σε…θυρίδα μιας μέρας, έγινε στις 11/11/2011. Όταν ο ίδιος ήταν Αντιδήμαρχος. Δεν απορούμε που εντέχνως το…ξέχασε! Φυσικά δεν χρειάζεται ανάλυση το γεγονός ότι ήταν απείρως ευκολότερο να ασκηθούν πιέσεις σε πολιτικό επίπεδο για διατήρηση ενός υποκαταστήματος Κρατικής, τότε, τράπεζας. Αργότερα πέρασε σε ιδιώτη (Πειραιώς) και το κλείσιμο εκατοντάδων υποκαταστημάτων και μείωσης του προσωπικού, αποτελούσε «προαπαιτούμενο» για την ανακεφαλοποίηση των τραπεζών.

Όσον αφορά τη μετακίνηση και την εξυπηρέτηση των δημοτών μας σαφώς και μας απασχολεί και προσπαθούμε να βρούμε λύσεις που στα όρια του ρεαλισμού, να ανταποκρίνονται σε μεγάλο βαθμό στις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών. Ετσι, ελήφθη και η σχετική απόφαση σε συνεννόηση με την Τράπεζα Πειραιώς, να τοποθετηθεί μηχάνημα ΑΤΜ, προκειμένου να εξυπηρετούνται οι κάτοικοι.

Η Δημοτική Αρχή Σοφάδων, από την πρώτη στιγμή που ανέκυψε το θέμα καταργήσεων κινήθηκε για την υπεράσπιση των συμφερόντων των δημοτών, όπως αναλυτικά εξηγήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο. Εστω κι αν απέναντι υπήρχε πλέον ιδιώτης και όχι το σαφώς πιο «ευέλικτο» και «εύκαμπτο» κράτος. Συνθήκες που η προηγούμενη Δημοτική Αρχή δεν αξιοποίησε, κλείνοντας ουσιαστικά το υποκατάστημα της ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ όταν ακόμη η τράπεζα ήταν κρατική!

Συνεπώς, είναι τουλάχιστον θλιβερή τόση υποκρισία και έλλειψη πολιτικού ήθους. Άλλωστε αυτό έκανε συνεχώς και κατά την διάρκεια της θητείας της, ως Δημοτική Αρχή. Είχε πάρει διαζύγιο από την αλήθεια

Η Δημοτική Αρχή, θα συνεχίσει σταθερά μαζί με τους πολίτες τους διεκδικητικούς αγώνες για την υπεράσπιση των συμφερόντων του τόπου μας και την αναβάθμιση της εξυπηρέτησης των δημοτών, με απτά αποτελέσματα, όπως η τοποθέτηση ανταποκριτή του ΟΑΕΔ στους Σοφάδες.

Και σεβόμενη τα προβλεπόμενα όργανα και τις διαδικασίες, δεν επανερχόμαστε και δεν πρόκειται να συμπράξουμε σε «χαρτοπόλεμο» ανακοινώσεων.
Αντιδήμαρχος Σοφάδων

Ευάγγελος Ζήσης
 

Προηγούμενο άρθρο Άλλες δύο μεταγραφές για τον Α.Ο. Αστέρα
Επόμενο άρθρο Στο προσκήνιο Αχελώος και υδατικοί πόροι - Συνάντηση Κωτσού - Αποστόλου