Ειδήσεις

Εφαρμογές Μοριακής Βιολογίας–Μοριακή Γενετική, Διαγνωστικοί Δείκτες


Το Τμήμα Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας καλεί τους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν υποψηφιότητα για την παρακολούθηση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) με τίτλο: «Εφαρμογές Μοριακής Βιολογίας–Μοριακή Γενετική, Διαγνωστικοί Δείκτες» για το ακαδημαϊκό έτος 2019-20, που οδηγεί στην απονομή Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης.

Αντικείμενο του ΠΜΣ είναι η επιστημονική κατάρτιση και ειδίκευση επιστημόνων με εφαρμογές της Μοριακής Βιολογίας σε πεδία όπως τον καρκίνο, τα λοιμώδη νοσήματα, τα γενετικά νοσήματα, την τοξικολογία, την ιατροδικαστική, την αρχαιολογία, την παλαιοντολογία, την ανίχνευση γενετικά τροποποιημένων οργανισμών. Επιπλέον, οι συμμετέχοντες εκπαιδεύονται σε βασικές και προηγμένες Τεχνικές Ανάλυσης Βιομορίων, Γονιδιωματική και Βιοπληροφορική ενώ πραγματοποιούνται εξειδικευμένες διαλέξεις – σεμινάρια στην Επικοινωνιολογία και τη Διασφάλιση Ποιότητας από έμπειρους ομιλητές. Έμφαση δίνεται στην απόκτηση εργαστηριακής εμπειρίας των συμμετεχόντων με την απασχόλησή τους στα εργαστήρια του Τμήματος, σε διάφορες θεματικές ενότητες.

Tο προτεινόμενο πρόγραμμα φιλοδοξεί να καλύψει ένα σημαντικότατο μέρος των αναγκών που προκύπτουν από την έλλειψη  εκπαιδευμένων στελεχών στους ανωτέρω τομείς και να παρέχει αποφοίτους ικανούς να σταδιοδρομήσουν σε ερευνητικά κέντρα και ερευνητικά εργαστήρια του Δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, σε ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, σε εργαστήρια αναλύσεων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων, σε διαγνωστικά κέντρα, σε εταιρίες βιοτεχνολογίας, σε τεχνολογικά και περιβαλλοντικά πάρκα και σε εταιρείες ελέγχου ποιότητας περιβάλλοντος και τροφίμων.

Στο ΠΜΣ γίνονται δεκτοί πτυχιούχοι των Σχολών Επιστημών Υγείας, Θετικών Επιστημών, Γεωπονικών Επιστημών, Kτηνιατρικής και Πολυτεχνικών Σχολών των πανεπιστημίων της ημεδαπής ή αντίστοιχων τμημάτων της αλλοδαπής (με αναγνώριση του τίτλου σπουδών από το ΔΙΚΑΤΣΑ / ΔΟΑΤΑΠ) καθώς και πτυχιούχοι λοιπών συναφών με το αντικείμενο του Προγράμματος τμημάτων πανεπιστημίων και Τ.Ε.Ι. Η χρονική διάρκεια του ΠΜΣ εκτείνεται σε 3 εξάμηνα (δύο εξάμηνα θεωρητικής κατάρτισης και ένα εξάμηνο εκπόνησης πειραματικής μεταπτυχιακής διατριβής) με καταβολή διδάκτρων (4.000 ευρώ).

Εξαιρούνται από τα τέλη φοίτησης οι φοιτητές που εμπίπτουν στις προβλέψεις του άρθρου 35 (παρ. 1,2,3) του Ν.4485/17.

Οι υποψηφιότητες πρέπει να υποβληθούν από 30 Μαΐου 2019 – 20 Ιουλίου 2019 (σφραγίδα ταχυδρομείου, σε περίπτωση ταχυδρομικής αποστολής).

Οι ενδιαφερόμενοι-ες θα πρέπει να υποβάλλουν στην Γραμματεία του ΠΜΣ (στη διεύθυνση: Τμήμα Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας, Βιόπολις Μεζούρλο, 41500 Λάρισα, ισόγειο, υπόψη κας Στρούλια Ιωάννας) τα παρακάτω δικαιολογητικά:

  1. Έντυπη αίτηση (υπάρχει στην ιστοσελίδα του ΠΜΣ).
  2. Βιογραφικό Σημείωμα με στοιχεία για τις σπουδές και την ερευνητική και επαγγελματική εμπειρία του υποψήφιου (σχέδιο υπάρχει στην ιστοσελίδα ΠΜΣ)
  3. Αντίγραφο διπλώματος ή πτυχίου ή βεβαίωση ότι αναμένεται η αποφοίτησή τους καθώς και βεβαίωση ισοτιμίας ΔΙΚΑΤΣΑ όταν απαιτείται.
  4. Αναλυτική βαθμολογία μαθημάτων
  5. Αποδεικτικό γνώσης ξένων Γλωσσών (η γνώση μιας ξένης γλώσσας, και ειδικότερα της αγγλικής είναι προαπαιτούμενο). Για τους αλλοδαπούς απαιτείται και η επαρκής γνώση της ελληνικής γλώσσας. Σε περίπτωση που δεν υπάρχουν οι ανωτέρω προϋποθέσεις, οι υποψήφιοι θα εξετάζονται γραπτώς και προφορικώς από επιτροπή που ορίζεται από τη ΓΣΕΣ ώστε να διαπιστώνεται η ικανότητα κατανόησης και έγγραφης διατύπωσης στην αγγλική γλώσσα.
  6. Δύο (2) Συστατικές Επιστολές από Πανεπιστημιακούς δασκάλους, ερευνητές ή εξέχουσες προσωπικότητες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το βιογραφικό σημείωμα και η αίτηση θα πρέπει, αφενός μεν να συμπληρωθούν από τους υποψήφιους και να αποσταλούν σε έντυπη μορφή μαζί με τα υπόλοιπα δικαιολογητικά του φακέλου υποψηφιότητας αφετέρου δε (υποχρεωτικά) να αποσταλούν σε ηλεκτρονική μορφή στην ηλεκτρονική διεύθυνση stroulia@bio.uth.gr.

Περισσότερες πληροφορίες για το ΠΜΣ διατίθενται στις ιστοσελίδες του Τμήματος http://www.bio.uth.gr και http://appmolbio.bio.uth.gr.

Επίσης, μπορείτε να επικοινωνείτε τηλεφωνικά με την κα Στρούλια Ιωάννα, καθημερινά 10.00 – 14.00, στo τηλ. 2410-565298.

Προηγούμενο άρθρο Θα συζητήσουμε επιτέλους για το Δήμο Καρδίτσας κύριε Τσιάκο;
Επόμενο άρθρο Στο παλαιό 1ο Λύκειο η παραλαβή εκλογικών σάκων από τους δικαστικούς αντιπροσώπους