Ειδήσεις

Εφαρμογή προγράμματος ελέγχου της βρουκέλλωσης των αιγών και προβάτων


Η Υποδιεύθυνση Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας υπενθυμίζει στους κατόχους αιγών και προβάτων ότι σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 3339/117339/2016 (ΦΕΚ 3589Β’) Υπουργική Απόφαση με θέμα «Πρόγραμμα ελέγχου και εκρίζωσης της βρουκέλλωσης των αιγών και των προβάτων», υποχρεωτικά κάθε χρόνο:

Α. Εμβολιάζονται τα ανεμβολίαστα θηλυκά αιγοπρόβατα ηλικίας άνω των τριών (3) μηνών και τα νεαρά αρσενικά αιγοπρόβατα ηλικίας τριών – έξι (3-6) μηνών.

Β. Αιμοδειγματίζονται όλα τα αρσενικά αιγοπρόβατα (τράγοι και κριοί) της εκμετάλλευσης, ηλικίας άνω των έξι μηνών.

Σύμφωνα με το άρθρο 20 της ανωτέρω Υπουργική Απόφασης, σε όσους κτηνοτρόφους δεν εφαρμόζουν το ανωτέρω πρόγραμμα εμβολιασμών και αιμοληψιών, δεν θα χορηγούνται από τα Κτηνιατρικά Γραφεία, υγειονομικά πιστοποιητικά για σφαγή ή πώληση των ζώων τους και σε περίπτωση μη συμμόρφωσης θα επιβάλλονται διοικητικές και ποινικές κυρώσεις του Ν. 4235/2014 (ΦΕΚ 32Α’).

Κατόπιν τούτου καλούνται όλοι οι κάτοχοι αιγών και προβάτων να μεριμνήσουν για τον εμβολιασμό και τον αιμοδειγματισμό των ζώων τους.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στην Υποδιεύθυνση Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας και στα Κτηνιατρικά Γραφεία:

Καρδίτσας

Παλαμά

Σοφάδων

και Μουζακίου

 

Προηγούμενο άρθρο Hμερίδα για τη νέα ΚΑΠ στο πλαίσιο της Agrothessaly
Επόμενο άρθρο Κορυφώνονται οι προετοιμασίες για το 35ο Φεστιβάλ Θεάτρου Καρδίτσας