Ειδήσεις

Εχθροί και ασθένειες της καρυδιάς


Οι βροχοπτώσεις της τελευταίας περιόδου έχουν ευνοήσει την κατά τόπους εμφάνιση και εξάπλωση των ασθενειών της ανθράκωσης και της βακτηρίωσης στις καρυδιές.

Συνιστάται άμεσα ψεκασμός με ένα εγκεκριμένο φυτοπροστατευτικό προϊόν, ιδιαίτερα σε περιοχές όπου έχουν ήδη παρατηρηθεί συμπτώματα ή υπάρχει ιστορικό προσβολών, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στην πλήρη κάλυψη των δένδρων με το ψεκαστικό υγρό. Υπενθυμίζεται ότι οι επεμβάσεις θα πρέπει να επαναλαμβάνονται, ιδιαίτερα όταν επικρατούν ευνοϊκές για τις ασθένειες κλιματολογικές συνθήκες (υψηλή ατμοσφαιρική υγρασία).

Εγκεκριμένες δραστικές ουσίες

Ανθράκωση: boscalid, copper hydroxide, copper oxide, copper oxychloride, mancozeb, myclobutanil, pyraclostrobin.

Βακτηρίωση: bacillus amyloliquefaciens (former subtilis) qst 713, copper hydroxide, copper oxide, copper oxychloride.

Χρησιμοποιείτε μόνο εγκεκριμένα για την καλλιέργεια φυτοπροστατευτικά προϊόντα, ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες που αναγράφονται στην ετικέτα των σκευασμάτων.

Η χρήση των προϊόντων αυτών πρέπει να γίνεται από επαγγελματίες χρήστες κατόχους πιστοποιητικού γνώσεων ορθολογικής χρήσης φυτοπροστατευτικών προϊόντων.

Όλα τα δελτία μας υπάρχουν στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων στο διαδίκτυο www.minagric.gr

Οι παραγωγοί που ενδιαφέρονται να λαμβάνουν τις γεωργικές προειδοποιήσεις για τα ακρόδρυα, παρακαλούνται να το δηλώσουν με ηλεκτρονικό μήνυμα προς την Υπηρεσία μας, στη διεύθυνση:  pkpfpfevolou@minagric.gr

Προηγούμενο άρθρο Η ΕΛΜΕ θρηνεί για την απώλεια συναδέλφου της
Επόμενο άρθρο Συνέχεια με Τρύφωνα Σπανό ο Γ.Σ. Μουζακίου & Περιχώρων