Ζήτησαν μέτρα στήριξης του μικρομεσαίου φαρμακείου – Επιτυχημένη η Γενική Συνέλευση του Φ.Σ. Καρδίτσας


           Με πλήρη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 26 Νοεμβρίου η Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Φ.Σ. Καρδίτσας. Στη συνέλευση παρευρέθησαν ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αθηνών κ. Κ. Λουράντος, ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λάρισας και μέλος του Δ.Σ. Του Π.Φ.Σ., κ. Ι. Μακρυγιάννης και ο Ταμίας του Π.Φ.Σ. και Πρόεδρος Φ.Σ. Θήβας κ Ι. Ζήκας, τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά για την παρουσία τους. Κατά τη διάρκεια της Συνέλευσης αναπτύχθηκαν όλα τα θέματα που απασχολούν τον Έλληνα φαρμακοποιό σήμερα και κυρίως υπήρξε έμφαση στην επίθεση που δέχεται ο κλάδος στα πλαίσια της δήθεν απελευθέρωσης των επαγγελμάτων, από επιχειρηματικά και άλλα συμφέροντα που ορέγονται την αγορά του φαρμάκου. Πάρθηκαν σημαντικές αποφάσεις τόσο για τις εφημερίες των φαρμακείων όσο και για τη συμμετοχή του Συλλόγου μας σε ενδεχόμενες κινητοποιήσεις του Π.Φ.Σ. Κατά δήλωση όλων των συμμετεχόντων, ο στόχος του Έλληνα Φαρμακοποιού σήμερα είναι η διαφύλαξη της πρωτοβάθμιας περίθαλψης κομμάτι της οποίας αποτελεί το Ελληνικό Φαρμακείο.

          Στη συνεχεία τα μέλη μας ενημερώθηκαν για την λειτουργιά του Ε.Ο.Π.Υ.Υ, όπως έγινε και ειδική μνεία για τις καθυστερήσεις πληρωμών των ασφαλιστικών ταμείων, γεγονός που έχει φέρει τα περισσότερα φαρμακεία στην Ελλάδα μπροστά στον κίνδυνο της χρεοκοπίας. Όπως επισήμανε ο κ Λουράντος στην Αττική ήδη σε 100 φαρμακεία έχουν επιδοθεί κατασχετήρια από τις τράπεζες και τους προμηθευτές τους, ενώ και η εικόνα στην Θεσσαλία αυτή τη στιγμή είναι τραγική, με τους φαρμακοποιούς να μην μπορούν πλέον να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους. Η ευθύνη του Υπουργείου Υγείας είναι τεράστια και εάν δεν υπάρξουν μέτρα στήριξης των φαρμακείων άμεσα τότε θα βρεθούμε μπροστά στην εικόνα του “απελευθερωμένου φαρμακείου” με τα άδεια από φαρμακευτικά σκευάσματα ράφια.

          Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Καρδίτσας δηλώνει ότι θα συνεχίσει να συμμετέχει σε όλες τις κινητοποιήσεις του κλάδου ώστε να αντιμετωπίσει την οργανωμένη επίθεση που δέχεται το επάγγελμά μας με αφορμή το Μνημόνιο και τις δήθεν επιταγές της ΤΡΟΙΚΑ. Η ενότητα του φαρμακευτικού κλάδου είναι δεδομένη και κάθε  άλλη διαφορετική ενεργεία σκοπό έχει να εξυπηρετήσει τους επιχειρηματικούς  κύκλους που κρύβονται  από πίσω και επιθυμούν την εξόντωση του μικρομεσαίου φαρμακείου.

                                                                             O Γραμματέας του Φ.Σ. Καρδίτσας

                                                                            

                                                                             Σωτηρόπουλος Κωνσταντινος

Προηγούμενο άρθρο Γενική συνέλευση – αρχαιρεσίες πραγματοποιεί η ΕΛΜΕ Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Υπηρεσίες συμβουλευτικής και υποστήριξης ΜΜΕ από το ΚΕΚ ΓΣΕΒΕΕ