Ειδήσεις

Ζήτω η 8 Μάρτη, Παγκόσμια Μέρα των εργαζόμενων γυναικών όλου του κόσμου


Ο Σύλλογος Γυναικών Σέκλιζας τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας την Τρίτη 8 Μάρτη. Επιλέξαμε τη φετινή 8η Μάρτη να την αφιερώσουμε στο διαρκή αγώνα για προστασία της μητρότητας. Γι’ αυτό και ξεκινήσαμε την εκδήλωσή μας με το ποίημα του Γιάννη Ρίτσου «Μητέρα».

Η Πρόεδρος του Συλλόγου, Σοφία Κουλούρη, στην ομιλία της μεταξύ άλλων τόνισε: «Όσο η μητρότητα, η μόρφωση, η υγεία – πρόνοια, η εργασία θεωρείται ατομική υπόθεση, όσο τα πάντα μετρώνται με το κέρδος και η μητρότητα αποτελεί «κόστος» για τους εργοδότες θα είμαστε διπλά καταπιεσμένες. Όσο είμαστε στα πλοκάμια της ΕΕ δεν θα υπάρχουν οι κοινωνικές και οικονομικές προϋποθέσεις για να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες ανάγκες της πλειοψηφίας των γυναικών, των παιδιών τους, των άλλων μελών της οικογένειάς τους.

Τη φετινή 8 Μάρτη καλούμε τις εργαζόμενες γυναίκες, τις άνεργες, τις αγρότισσες, τις γυναίκες του μικρομάγαζου, αυτές που βοηθούν στις οικογενειακές επιχειρήσεις, τις νέες γυναίκες, νέες μητέρες να σηκώσουν το ανάστημά τους.»

Η εκδήλωση έκλεισε με προβολή βίντεο που περιλάμβανε φωτογραφίες από τη δράση του Συλλόγου στη διάρκεια των 40 χρόνων ύπαρξής του.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Επιμορφωτική συνάντηση για εκπαιδευτικούς Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης
Επόμενο άρθρο Σε Χρυσοβελώνη, Καραμανλή και Σκρέκα οι φορείς της Θεσσαλίας για τον Αχελώο