Ζημιές από χαλαζόπτωση και ανεμοθύελλα στο Νομό μας.


Επίσκεψη του Νομάρχη στα  χωριά Ματαράγκα, Πασχαλίτσα, Ν. Ικόνιο,  Γεφύρια.

Τηλεφωνική επικοινωνία του Νομάρχη με τον Υπουργό Αλ. Κοντό.

Το απόγευμα της Κυριακής  από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που σημειώθηκαν στην περιοχή μας προκλήθηκαν ζημιές σε καλλιέργειες στα δημοτικά διαμερίσματα  Ματαράγκας, Πασχαλίτσας, Ν. Ικόνιου και Γεφυριών και στις γύρω περιοχές. Αμέσως ο Νομάρχης κ. Φώτης Αλεξάκος, συνοδευμένος από τον αντινομάρχη κ. Καρατσιώρη, επισκέφθηκε τα παραπάνω χωριά που έχουν υποστεί ζημιές και συνομίλησαν με κατοίκους των περιοχών και εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Οι ζημιές αφορούσαν κυρίως τις καλλιέργειες βαμβακιού, καλαμποκιού, ντομάτας και πιπεριάς. Επίσης σημαντικές ζημιές διαπιστώθηκαν σε στέγες αποθηκών, στεγάστρων και κατοικιών.

Ο Νομάρχης κ. Αλεξάκος, ήρθε άμεσα σε επαφή με τον ΕΛΓΑ με σκοπό να γίνουν  οι απαραίτητες ενέργειες για την γρήγορη εκτίμηση των καταστροφών.

Η ανταπόκριση του ΕΛΓΑ ήταν άμεση και τις πληγείσες περιοχές επισκέφθηκε ο κ. Νίκος Κατσαρός, πρόεδρος του ΕΛΓΑ μαζί με κλιμάκιο Γεωπόνων για να αποκτήσουν ακριβή εικόνα των  ζημιών.

Τέλος, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Νομάρχης κ. Αλεξάκος  με τον Υπουργό Γεωργίας  κ. Αλέξανδρο Κοντό συζήτησαν το ζήτημα των καταστροφών, κατά την οποία ο Υπουργός διαβεβαίωσε ότι θα  γίνει το καλύτερο δυνατό όσον αφορά τη σωστή εκτίμηση των ζημιών και την ταχεία καταβολή των αποζημιώσεων.

Προηγούμενο άρθρο ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ: ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ Ν. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
Επόμενο άρθρο Παρέμβαση του Δημάρχου για τη λειτουργία των Κ.Δ.Α.Π.