Ειδήσεις

Ζημιές σε καλλιέργειες του Δήμου Παλαμά


Άμεση ήταν η αντίδραση του Δήμου Παλαμά ύστερα από την χαλαζόπτωση που έπληξε κυρίως τη Τ.Κ. Καλογριανών και λιγότερο τη Τ.Κ. Αγίας Τριάδας. Το πρωί της Πέμπτης έγινε αναγγελία στον ΕΛΓΑ για χαλαζόπτωση, βροχόπτωση και ανεμοθύελλα.

Παράλληλα ο Δήμαρχος κος Γιώργος Σακελλαρίου είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον προϊστάμενο του ΕΛΓΑ Λάρισας κο Μιχάλη Λιόντο, ο οποίος ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα του Δημάρχου και το μεσημέρι της ίδιας μέρας επισκέφτηκε τις πληγείσες περιοχές συνοδευόμενος από τον προϊστάμενο του τμήματος εφαρμογών κο Τσιάμπα Κων/νο.

Οι εκτιμητές του ΕΛΓΑ συμβούλευσαν τους πληγέντες ιδιοκτήτες που καλλιεργούσαν πεπόνια και καρπούζια να απομακρύνουν την χτυπημένη παραγωγή από τα φυτά αλλά να μην την βγάλουν από τα χωράφια, για να δώσουν έτσι τη δυνατότητα τα φυτά να συνεχίσουν να παράγουν.

Το κλιμάκιο συνέχισε και έλεγξε σχεδόν το σύνολο της πληγείσας περιοχής και η δέσμευση του κου Λιόντου προς τον κο Σακελλαρίου ήταν πως μόλις τελειώσει η δήλωση των ζημιών θα ξεκινήσει άμεσα και η διαδικασία της καταγραφής από τους εκτιμητές του ΕΛΓΑ για να έρθει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα η αποζημίωση προς τους πληγέντες αγρότες.

Κλείνοντας ο κος Σακελλαρίου θα ήθελε να ευχαριστήσει ιδιαίτερα τον κο Λιόντο για την ευαισθητοποίηση του και την άμεση ανταπόκριση στο αίτημα του Δήμου να επισκεφτεί τις πληγείσες περιοχές και να κάνει μια κατ’ αρχήν εκτίμηση.

Προηγούμενο άρθρο Συναυλία καθηγητών του Μουσικού Σχολείου Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο 246 νέες θέσεις στην Καρδίτσα μέσω της Κοινωφελούς Εργασίας