Ειδήσεις

Ζημιές στο οδικό της Π.Ε Καρδίτσας αποκαθιστά η Περιφέρεια Θεσσαλίας


Στην άμεση αντιμετώπιση κατολισθητικών φαινομένων στον οδικό άξονα Μουζάκι – Γέφυρα Κοράκου, στο οδικό δίκτυο των Δήμων Καρδίτσας και Λίμνης Πλαστήρα, αλλά και σε επιλεγμένα σημεία του υπόλοιπου οδικού δικτύου της Π.Ε καρδίτσας προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας μετά από την υπογραφή από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό, δυο συμβάσεων κατασκευής των εν λόγω έργων προϋπολογισμού 1.100.000 ευρώ.

Τα έργα αφορούν την κατασκευή των απαραίτητων τεχνικών έργων, προκειμένου να αντιμετωπισθούν τα προβλήματα που δημιουργούνται στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητας Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας από τις καταπτώσεις γαιών και βράχων, με σκοπό να εξασφαλιστεί η ασφαλής κυκλοφορία των οχημάτων. Η χρηματοδότηση προέρχεται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός σημείωσε τα εξής: «Παρά την ελλιπή χρηματοδότηση του κράτους προς τις Περιφέρειες, εμείς συνεχίζουμε να παρεμβαίνουμε άμεσα αποκαθιστώντας στοχευμένα τμήματα του οδικού δικτύου ευθύνης μας, όπου υπάρχει ανάγκη. Στη Θεσσαλίας υπάρχει ένα τεράστιο οδικό δίκτυο μήκους 5000 χλμ. το οποίο η Περιφέρεια συντηρεί με τους δικούς της πόρους. Καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να διασφαλίσουμε την οδική ασφάλεια των πολιτών και να διευκολύνουμε την επικοινωνία των ανθρωπίνων κοινοτήτων».

Το έργο περιλαμβάνει τα εξής:

  • Άρση καταπτώσεων και καθαρισμός-μόρφωση τάφρου για την αποκατάσταση της κυκλοφορίας.
  • Κατασκευή τοίχων αντιστήριξης.
  • Τοποθέτηση φράκτη ανάσχεσης βραχοπτώσεων.
  • Επένδυση πρανών με ελεύθερο χαλύβδινο συρματόπλεγμα αγκυρούμενου περιμετρικά.
Προηγούμενο άρθρο Μεγάλος θρίαμβος για τον Καρδιτσιώτη Στέφανο Τσιτσιπά
Επόμενο άρθρο Σύλληψη 33χρονου για κατοχή ναρκωτικών δισκίων