Ζητήθηκε η παραίτηση Παππά από το ΕΒΕ


Την παραίτηση του Προέδρου του Επιμελητηρίου Καρδίτσας ζήτησαν μέλη του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου στη χθεσινή συνεδρίαση του σώματος, αφού μετά τις παραιτήσεις τόσο του Α’ Αντιπροέδρου κ. Γιώργου Ντενίση όσο και του Γενικού Γραμματέα κ. Ευριπίδη Παπουτσή, αλλά και ακόμη τριών μελών της πλειοψηφίας, όπως αυτή διαμορφώθηκε μετά τις τελευταίες αρχαιρεσίες όπου συμπορεύθηκαν οι ομάδες Ντενίση και Παππά, ο τελευταίος έχασε την πλειοψηφία του Δ.Σ. Οι κ.κ. Ντενίσης, Γκούρλας, Εκίζογλου, Παπουτσής και Ψυχογιός κατέθεσαν στο Δ.Σ. την παρακάτω επιστολή με τους λόγους παραίτησής τους: «Όπως γνωρίζετε πρόσφατα υποβάλαμε τις παραιτήσεις μας από τις θέσεις του Α’ Αντιπροέδρου και του Γ.Γ. του Επιμελητηρίου. Η απόφαση δεν ήταν εύκολη, ήταν όμως επιβεβλημένη μετά τη διαπίστωση οτι ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου δεν τηρεί προγραμματικές συμφωνίες που έγιναν αμέσως μετά τις επιμελητηριακές εκλογές προκειμένου να εκλεγεί η νέα διοίκηση και που ήταν προεκλογική δέσμευση τόσο δική μας όσο και δική του, οι οποίες είχαν να κάνουν με ένα και μόνο στόχο, την ανταποδοτικότητα παροχής υπηρεσιών προς τα μέλη μας. Λόγοι τόσο ηθικοί και συνειδησιακοί όσο και ουσίας στην άσκηση της διοίκησης, μας επιβάλουν να διαχωρίσουμε τη θέση μας και να άρουμε τη στήριξή μας προς το πρόσωπο του κ. Παππά. Το τελευταίο διάστημα άλλαξαν τα δεδομένα της συνεργασίας που είχαμε με τον κ. Παππά και η οποία πράγματι απέδωσε καρπούς τουλάχιστον στο πρώτο διάστημα της θητείας μας. Ωστόσο ο Πρόεδρος του ΕΒΕ -εκτιμούμε συνειδητά- επιμένει να μην αναλαμβάνει πρωτοβουλίες ώστε να τηρηθούν τόσο οι ισορροπίες όσο και οι συμφωνίες που έγιναν και εθελοτυφλεί μπροστά στα νέα δεδομένα, συνεχίζοντας τα «ως είθισται». Στην προσπάθεια δε επίτευξης του σκοπού του που είναι η συγκέντρωση όλων των εξουσιών στο πρόσωπό του ακολούθησε πρακτικές παλαιού τύπου, αναζητώντας αριθμητική υπεροχή προσεγγίζοντας με διάφορες μεθόδους ανθρώπους της ομάδας μας. Οι πρακτικές αυτές μας βρίσκουν παντελώς αντίθετους και ως εκ τούτου δεν μπορούμε να συνεχίσουμε τη συνεργασία μας. Ας γνωρίζει ο κ. Παππάς οτι με αυτές τις πρακτικές η ουσία δεν αλλάζει. Και η ουσία είναι οτι ο ίδιος έχει απολέσει πλέον την στήριξή μας και ως εκ τούτου και την πλειοψηφία του διοικητικού συμβουλίου του ΕΒΕ. Ας αρθεί λοιπόν στο ύψος των περιστάσεων, ας αναλάβει τις ευθύνες του και ας πάρει τις αποφάσεις του αφήνοντας στην άκρη κάθε προσπάθεια αναζήτησης…δεκανικιού. Οι καιροί απαιτούν υπευθυνότητα».

 

 

Δήλωση Παππά

 

 

Ο κ. Παππάς, φτάνοντας στο τρίτο κατά σειρά θέμα της ημερήσιας διάταξης, το οποίο ήταν η εκλογή νέων προσώπων για τους παραιτηθέντες Ντενίση και Παπουτσή, υποστήριξε εξ αρχής οτι δεν γνωρίζει την ύπαρξη της παραπάνω επιστολής, τόνισε δε, οτι η έκβαση αυτή (των παραιτήσεων) δεν τον χαροποιεί, αφού ήταν δύο αξιόλογα στελέχη που δούλεψαν με συνέπεια και με όλες τις δυνάμεις τους πλάι του για 1,5 χρόνο και υποστήριξε πως οι παραιτήσεις αυτές έρχονται σε μια δύσκολη περίοδο που η επιχειρηματικότητα στενάζει. Κατέληξε δε λέγοντας πως πρέπει με γρήγορες διαδικασίες να εκλεγούν τα νέα δύο μέλη της διοικητικής επιτροπής.

 

 

Ο κ. Αντωνίου

 

 

Από την πλευρά του ο κ. Αντωνίου κάλεσε τον κ. Παππά να παραιτηθεί από Πρόεδρος του ΕΒΕ, αφού πρώτα αναφέρθηκε στην παραπάνω επιστολή αντικρούοντας την άποψη του κ. Παππά οτι δεν γνώριζε την ύπαρξη της, όπου τα πρώτα δείγματα του περιεχομένου της έγιναν αντιληπτά από την προηγούμενη αναβληθείσα -εν τέλει- συνεδρίαση. Ο κ. Αντωνίου κατηγόρησε τον κ. Παππά οτι στα δύο χρόνια διοίκησής του δεν κατάφερε να συνδέσει την ομάδα και οτι το Επιμελητήριο ήταν άφαντο από κάθε μικρό ή μεγάλο πρόβλημα εμφανίστηκε στους επιχειρηματίες και όχι μόνο του Νομού. Στη συνέχεια -και για ακόμη μία φορά- ανέφερε οτι είναι επιβεβλημένη η παραίτησή του από τη θέση του Προέδρου του ΕΒΕΚ για την προστασία του επιμελητηριακού θεσμού της Καρδίτσας και τον κάλεσε να παραδεχθεί οτι… ο κύκλος κάπου τελειώνει. Λαμβάνοντας ξανά το λόγο ο κ. Παππάς αναφέρθηκε στα παρασκηνιακά παιχνίδια που παίχτηκαν κατά τη διάρκεια των εκλογών και ακολούθως έκανε αναφορά στο νόμο ο οποίος -όπως είπε- δεν κάνει πουθενά αναφορά σε πλειοψηφία ή μη. «Εδώ είμαστε για να ψηφίζουμε», κατέληξε.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Αυξημένες οι εγγραφές στα ΕΠΑΛ παρά τη σύγχυση - Στροφή στον τομέα γεωπονίας από τους Καρδιτσιώτες μαθητές
Επόμενο άρθρο Φεστιβάλ ΚΝΕ Οδηγητή στην Καρδίτσα: «Άλλαξε τον κόσμο, το έχει ανάγκη»