Ειδήσεις

Ζωγραφίζοντας με κουκίδες, τα σημεία ισορροπίας, πάνω στο χάρτη


Προτελευταία μέρα και τελευταίες δράσεις για άλλες τρεις Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας, στα πλαίσια της 6η Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2017, που υλοποιείται σε συνεργασία με την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος!!!

Τίτλος της Φετινής Καλοκαιρινής Εκστρατείας «Περιπέτεια από σημείο σε σημείο!».

Τελευταία δράση για φέτος στην Παιδική Βιβλιοθήκη συνοικίας «Αγίου Νικολάου», και τα παιδιά έμαθαν για τους χάρτες και πως τους διαβάζουμε με βάση το υπόμνημά τους.

Διαβάσαμε το βιβλίο της Αλεξάνδρας Μπίζη «Ο πειρατής Περπερούα και ο κρυμμένος θησαυρός» από τις εκδόσεις Πατάκη και στη συνέχεια τα παιδιά, έφτιαξαν τους δικούς τους χάρτες με αναλυτικά και πολύ κατατοπιστικά υπομνήματα!!!

Φανταστείτε πώς θα ήταν η ζωή μας αν δεν ισορροπούσαμε. Δεν είπα να αποκτήσουμε την δεξιοτεχνία του Φιλίπ Πετίτ, του γάλλου ισορροπιστή, ο οποίος τον Αύγουστο του 1974 ακροβάτησε παράνομα πάνω σε ένα σύρμα ανάμεσα στους Δίδυμους Πύργους της Νέας Υόρκης, διαπράττοντας το ‘καλλιτεχνικό έγκλημα του αιώνα’.

Αυτό είδαμε στην Παιδική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Διαμερίσματος «Παλαιοκκλησίου» και βρήκαμε τα δικά μας σημεία ισορροπίας, παίζοντας και ακροβατώντας ευχάριστα….

Με τη ζωή και τα έργα του Ζωρζ Σερά έκλεισε ο κύκλος της καλοκαιρινής εκστρατείας στην Παιδική Βιβλιοθήκη συνοικίας «Λάκας Μαντζάρα». Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν το κίνημα του πουαντιγισμού και να χρησιμοποιήσουν μερικές βασικές αρχές της τεχνικής του.

Ζωγράφισαν τα έργα του με μικρές κουκίδες, χρησιμοποιώντας ζεστά και έντονα χρώματα και μπατονέτες, δημιουργώντας έτσι ένα κλίμα χαράς και ευτυχίας στην τελευταία καλοκαιρινή μέρα της βιβλιοθήκης!!!

Την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου, άλλο ένα συναρπαστικό καλοκαίρι φτάνει στο τέλος του. Η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2017, ολοκληρώνεται στις παιδικές βιβλιοθήκες «Παυσιλύπου», συνοικίας «Αγίας Παρασκευής» και Δημοτικού Διαμερίσματος Αρτεσιανού με την Γιορτή λήξης, όπου οι περιπέτειες των σημείων θα αφηγηθούν τις ιστορίες τους, στους μικρούς και μεγάλους επισκέπτες των βιβλιοθηκών. Ενώ θα φροντίσουμε να έχουμε και γλυκά και αλμυρά σημεία μέσα, ώστε να γιορτάσουμε πανηγυρικά το κλείσιμο και του φετινού συναρπαστικού καλοκαιριού.

Το πρόγραμμα των δραστηριοτήτων ανά βιβλιοθήκη υπάρχει στην ιστοσελίδα του Δήμου Καρδίτσας στο παρακάτω link: http://www.dimoskarditsas.gov.gr/?page_id=7611, στις σελίδες των Παιδικών Βιβλιοθηκών στο Facebook στα παρακάτω link: https://www.facebook.com/Παιδικές-Βιβλιοθήκες-Καρδίτσας & https://www.facebook.com/PaidikesBibliothekesDemouKarditsas, καθώς και στην ιστοσελίδα της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος στη διεύθυνση: http://network.nlg.gr/library/.

Στις δράσεις μπορούν να συμμετέχουν παιδιά που τέλειωσαν την Α΄ Δημοτικού και πάνω. Παιδιά μικρότερα μπορούν να συμμετέχουν επίσης, ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΟΔΕΙΑ ΕΝΗΛΙΚΑ καθ’ όλη τη διάρκεια της δράσης.

Έλα κι εσύ μαζί μας, να κάνουμε τις βιβλιοθήκες μας «Σημείο Αναφοράς»!!!

Προηγούμενο άρθρο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ: Όλοι στο συλλαλητήριο
Επόμενο άρθρο Ημερίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Θεσσαλίας