Ειδήσεις

Ζ. Βαϊοπούλου: Τα προβλήματα είναι καθημερινά και όχι Δευτέρα ή Παρασκευή


Εκτιμώ την πρόθεσή σας να μου υποδείξετε την «ορθή διαδικασία» για το πώς κλείνουμε ένα ραντεβού σε πολιτικό γραφείο «Δευτέρα ή Παρασκευή»  όπως αναφέρετε,   αλλά θεωρώ τη σχέση μου με συγκεκριμένη βουλευτή  άριστη και ότι μπορούμε να μιλάμε απευθείας, όπως η ίδια υποστήριζε.

Τα σχόλιά μου  ήταν καλοπροαίρετα και τόνιζαν σε όποιον διαβάζει προσεκτικά, την αδιαμφισβήτητη πίεση που δέχονται οι βουλευτές της κυβέρνησης μεταξύ των συμπληγάδων «Ιδεολογία» και «μνημόνια»

Τα δε αναπάντητα μηνύματα  και οι επίμονες κλήσεις μου προς τη βουλευτή ασφαλώς και είναι στη διάθεσή σας και δεν επανέρχομαι.

Για την ιστορία αναφέρω ότι ενημερώθηκα από τον πρόεδρο μας κύριο Λύτρα δύο μήνες πριν, ότι το πόρισμα της ειδικής επιτροπής για την αναδιαμόρφωση του νόμου Καλλικράτη αναφέρει ξεκάθαρα την κατάργηση προέδρων και Συμβουλίων των Τοπικών Κοινοτήτων, κάτι που ξεσήκωσε πλήθος σφοδρών αντιδράσεων σε όλη τη χώρα, από  προέδρους Κοινοτήτων. Η πρόθεση πάντως που διατυπώσατε για διατήρηση και ενίσχυση των Τοπικών Συμβουλίων είναι θετικό βήμα.

Το να «εκτίθεσαι» με τη σωστή έννοια της λέξης είναι θεμιτό, σημαίνει ότι τολμάς να πεις κάτι, να σταθείς απέναντι και να το υποστηρίξεις. Θεσμικά δικαιούμαι να έχω άποψη και να εκφράσω την ένστασή μου στο πόρισμα της ειδικής επιτροπής. Μη μου κουνάτε λοιπόν το δάχτυλο λέγοντάς μου να περιοριστώ στις υποχρεώσεις του ρόλου ως Πρόεδρος τοπικής κοινότητας, τις οποίες υπηρετώ και κρίνομαι γι αυτό καθημερινά.

Με δημοκρατικό και υγιή τρόπο, αυτόν που εσείς χαρακτηρίζετε «φτηνή αντιπολίτευση»,  επισημαίνω πώς οι εξελίξεις μας προσπερνάνε με ιλιγγιώδη ταχύτητα κι απαιτείται σύμπνοια και αλλαγή στάσης απ όσους διαμορφώνουν πολιτική.

Αλλαγή τέτοια,  που θα ενθαρρύνει τους πολίτες να είναι όλο και πιο ενεργοί, όπως απαιτεί η κατάσταση της πατρίδας εδώ και καιρό.

Όσο για το κείμενο δόθηκε στην εφημερίδα νωρίς το πρωί της Παρασκευής και ταυτόχρονα το παρέλαβαν σε ηλεκτρονική μορφή ο υπουργός, κυβερνητικοί βουλευτές του νομού και ο κύριος Λύτρας απ τον οποίο ακολούθως πληροφορήθηκα και για τη επικείμενη συνάντηση. Προσδοκώ σ ένα γόνιμο διάλογο όπως επιβάλλει η δημοκρατία κι εδώ θα είμαστε..

 

Διευκρινιστική απάντηση της Προέδρου της Τ.Κ Μελισσοχωρίου

Προηγούμενο άρθρο Το ΤΕΕ Καρδίτσας για την κτηματογράφηση
Επόμενο άρθρο Ημερίδα με θέμα την κατασκευή Μικρού υδροηλεκτρικού στην Οξυά