Ειδήσεις

Ηλίας Σχορετσανίτης: Η γκαβή εξουσία ας ακούσει τουλάχιστον


Το Μάρτιο του 2014 δηλώσαμε επίσημα την κάθοδό μας στις Δημοτικές εκλογές για να διεκδικήσουμε το Δήμο Καρδίτσας. Δεν πτοηθήκαμε από το γεγονός ότι ήμασταν λίγοι. Μια χούφτα άνθρωποι. Όπως, όμως, το προζύμι έχει την ιδιότητα να πλάσει απεριόριστες ποσότητες ψωμιού, έτσι και εμείς πιστεύουμε πως μπορούμε να αναπλάσουμε την κοινωνία σε κοινωνία ήθους και αρετών. Σε κοινωνία αρίστων. Έστω και λίγη μαγιά αρκεί.

Από τη μέρα που εκτεθήκαμε στα κοινά ως Ν.Ε.Σ.ΤΩΡ δεν έχει αλλάξει τίποτε στον τρόπο σκέψης μας. Εξακολουθούμε να πιστεύουμε και να υπερασπιζόμαστεότι η κοινωνία έχει την αδήριτη ανάγκη προβολής ορθών προτύπων και ότι τα πρότυπα αυτά αντλούνται μέσα από την ελληνική ιστορία για όλη την ανθρωπότητα. Η προδιάθεσή μας ήταν και είναι να δώσουμε το παράδειγμα στην ηγεσία ενός δήμου, όπως αυτός της Καρδίτσας, και να προετοιμαστούμε για να ανταπεξέλθουμεβιολογικά και πνευματικά στην επερχόμενη καταιγίδα.

Κοντοζυγώνει η ώρα που θα δρέψουμε τους καρπούς τωνσκέψεων, τωνδράσεων και των παραλείψεών μας. Τα μαύρα σύννεφα πυκνώνουν πάνω από την Ελλάδα. Απειλή χρεοκοπίας, εξόδου από το ευρώ και σύρραξης με τους γείτονες, σε ένα κόσμο που από το καλοκαίρι και μετά δείχνει έντονα την προπολεμική του κατάσταση. Αυτοί που μπορούν να «διαβάσουν» τα σημάδια, έχουν συνειδητοποιήσει ότι ο πόλεμος είναι δρομολογημένος και οι ετοιμασίες σε παγκόσμιο επίπεδο έχουν ήδη αρχίσει. Δείτε τα αποθέματα χρυσού και ποιες χώρες τα συγκεντρώνουν. Δείτε τις ξαφνικές πολιτικές αναδιπλώσεις και αναστροφέςμε εθνική χροιά σε χώρες όπως η Αγγλία και οι ΗΠΑ, ενώ πριν από λίγους μόλις μήνες και για δεκαετίες ολόκληρες μιλούσαν για παγκοσμιοποίηση. Δείτε τα εκθετικά αυξανόμενα νούμερα χρέους των μεγαλύτερων οικονομιών του πλανήτη. Δείτε ότι ακόμη και το ΝΑΤΟ τίθεται σε αμφισβήτηση για να προετοιμαστεί ο δρόμος και να ευνοηθούν πιθανά πολεμικά σενάρια. Δείτε την ίδια την ιστορία και το τι διδάσκει σε αντίστοιχες περιπτώσεις.

Και όμως, εμείς στην Ελλάδα, στην Καρδίτσα, ζούμε στο δικό μας μικρόκοσμο. Νομίζουμε ότι τα δεινά είναι για τους άλλους. Όλοι θαρρώ αποδεχόμαστε ότι είμαστε σε καθεστώςπολιτικής και οικονομικής «αιχμαλωσίας».  Έτσι, όμως; Άνανδρα; Χωρίς μάχη;Τα κάστρα πέφτουν εκ των έσω και οι εγχώριοι εφιάλτες μάς πείσανε ότι αν κάνουμε όπως μας λέει η «Γερμανική μπότα» θα έχουμε μια ήσυχη παράδοση και θα επιβιώσουμε.

Η Ελλάδα υπάρχει σήμερα ΕΛΕΩ ΘΕΟΥ. Ούτε λόγω των Άγγλων, ούτε των Ρώσων, ούτε των Γερμανών και των Οθωμανών. Θαύμα έγινε και έχουμε σήμερα σύνορα. Σύνορα που δεν ήθελε κανένας εκ των «συμμάχων» μας. Είναι δυνατόν οι υπερόπτες ευρωπαίοι απόγονοί τους να έχουν καλό σενάριο για εμάς; Η τιμωρία της Ελλάδος θα τέρψει τα προτεσταντικής φύσεως μυαλά τους.

«Ουδείς ασφαλέστερος εχθρός του ευεργετηθέντος αχάριστου». Τους δώσαμε τα φώτα του πολιτισμού, των γραμμάτων, των επιστημών και των τεχνών για να μας εκδικούνται εις τους αιώνας των αιώνων. Τους πιάνει αμόκ στο γεγονός ότι ο Έλλην τους έδωσε τα πάντα δωρεάν. Χτίσανε τον πολιτισμό τους πάνω στα δικά μας θεμέλια και τώρα έχουν βαλθεί να καταστρέψουν τα θεμέλια αυτά νομίζοντας ότι το ανήθικο οικοδόμημα του Δυτικού πολιτισμού θα σταθεί στο αέρα. Με γονέα 1 και 2, κατάργηση κάθε ηθικού φραγμού, προβολή αισθητικών εκτρωμάτων και καταξίωση κοινωνικών αποβλήτων. Και εμείς πιστεύουμε -όπως μου εκμυστηρεύτηκε βουλευτής προ λίγων ετών και εντός κρίσης- ότι «θα μας βοηθήσει η Ευρώπη». Εκτός από ανιστόρητοι είμαστε και επικίνδυνοι… Η Ευρώπη είναι αυτή που χρειάζεται τη βοήθεια της Ελλάδος. Της Ελλάδος της ρωμιοσύνης, όχι των ψευτορωμιών.

Ήδη ζούμε τις συνέπειες της στοχοποίησής μας, ας μην έχουμε ψευδαισθήσεις. Εμείς τι κάνουμε τελικά; Θα περιμένουμε το μοιραίο και ο σώζων εαυτό σωθήτω; Έχω προτείνει και προεκλογικά, αλλά και εντός δημοτικού συμβουλίου συγκέντρωση τροφίμων για ώρα ανάγκης. Ο δήμος μας βρέθηκε απροετοίμαστος για 50 εκατοστά χιόνι, γιατί συμβαίνει κάθε 10-15 χρόνια. Φανταστείτε την περίπτωση χρεοκοπίας ή πολεμικής σύρραξης ή και των δύο ταυτόχρονα, γεγονότα που δεν έχει βιώσει κανένας μας και δεν μπορεί να αποκλείσει και κανένας, ειδικά σήμερα…Ένα κιλό ρύζι δίνει 10 μερίδες φαγητού, κάνει κάτω από ευρώ, μαγειρεύεται εύκολα και δε χαλάει ποτέ! Από το πλεόνασμα του δήμου των 1.100.000€ ας δώσουμε μερικά χρήματα για μια δύσκολη ώρα. Ίσως σωθούν ζωές. Πόσο κοστίζει μια ζωή; Σκεφθείτε, ζυγίστε και κοστολογείστε από μόνοι σας.  Το φαγητό είναι η πρώτη ανάγκη για την επιβίωση του ανθρώπου. Ακόμη και σήμερα, που είναι όλα «καλά», υπάρχουν συνάνθρωποι μας που δεν έχουν να φάνε και πηγαίνουν στα συσσίτια!Ωραία και θεμιτά τα έργα, αλλά με μπετόν και πεζοδρόμια δε χορταίνει ο κόσμος, γιατί είμαστε παντελώς απροετοίμαστοι.

Και αν σας φαίνονται όλα αυτά φαιδρά, δε σας αδικώ μέσα στην καθημερινότητά σας και τις προτεραιότητές σας, γιατί ουδέποτε πληροφορηθήκατε για το δημοσίευμα της Κυριακάτικης έκδοσης της εφημερίδας Frankfurter Allgemeine που ενημέρωσε ότι η Γερμανική κυβέρνηση επεξεργάζεται σχέδιο για να ζητήσει από τους πολίτες να συγκεντρώσουν τρόφιμα και νερό για 10 μέρες, σε ενδεχόμενη σοβαρή περίπτωση απειλής τρομοκρατικού χτυπήματος. Μιλάει για ένα τρομοκρατικό χτύπημα, όχι πόλεμο ή άτακτη χρεωκοπία! Ο Σόιμπλε το καλοκαίρι του 2015 είχε υποσχεθεί ανθρωπιστική βοήθεια στην Ελλάδα σε περίπτωση «Grexit»! Αυτοί γνωρίζουν καλύτερα τις συνέπειες ενός οικονομικού ολέθρου, γιατί ξέρουν τη φύση του ευρώ και του εγχειρήματος που πραγματοποίησαν.

Δεν μας ενδιαφέρει ούτε αν μας λοιδορήσουν, που το κάνανε κάποιοι πολιτικοί μύωπες, ούτε να μας πούνε προφήτες, ούτε να μας δώσουν δίκιο εκ των υστέρων. Μακάρι να μη συμβεί τίποτε και να βρει η Ελλάδα το δρόμο της. Κανείς δε θέλει να βλέπει πείνα και δυστυχία στη γειτονιά του. Σήμερα, όμως, με το στρουθοκαμηλισμό της εξουσίας και του Δήμου μας, σαν να μη συμβαίνει τίποτε,σαν να είμαστε αποκομμένοι από τον υπόλοιπο κόσμο, γινόμαστε επικίνδυνοι για το σύνολο των πολιτών. Όταν μας βγάλουν το μαντήλι από τα μάτια και δούμε το χάος του γκρεμού μπροστά μας, τότε θα καταλάβουμε, αλλά θα είναι αργά. Πολύ αργά. Είναι ανάγκη να πάμε ως εκεί; Τόσο εμπιστοσύνη έχουμε του κάθε Σόιμπλε που του δώσαμε το πορτοφόλι μας και του κάθε Ερντογάν που του δώσαμε τα κλειδιά μας να μπαινοβγαίνει όποτε θέλει;

Ολοκληρώνοντας, ας μας προβληματίσει η καθ’ υπόδειξη του Αγίου Πορφυρίου αλήθεια για τις μέρες μας που βρίσκεται στο κεφάλαιο 3 (1-10) του Προφήτου Ησαΐα. Ας ανοίξουμε τα Άγια βιβλία και ας καθρεφτιστούμε. Ας προσπαθήσουμε τουλάχιστον να καταλάβουμε.

Ηλίας Σχορετσανίτης

Δημοτικός Σύμβουλος

Επικεφαλής Ν.Ε.Σ.ΤΩΡ

Προηγούμενο άρθρο Πανήγυρις του αγίου και ενδόξου οσιομάρτυρος Δαμιανού του εκ Μυριχόβου
Επόμενο άρθρο Επέκταση δικτύου φυσικού αερίου ΕΔΑ ΘΕΣΣ στη Χαλάστρα