Ειδήσεις

Ηλίας Σχορετσανίτης: Να σταματήσει επιτέλους ο πολιτικός εμπαιγμός των Καρδιτσιωτών


Ο θεσμός του Εμπορικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Καρδίτσας εκπροσωπεί τους ελεύθερους επαγγελματίες, ένα από τα δυναμικότερα και περισσότερο χτυπημένα από την οικονομική κρίση κομμάτια της κοινωνίας μας. Η Δημοτική μας παράταξη Ν.Ε.Σ.ΤΩΡ αποφάσισε να λάβει θέση στα εκλογικά τεκταινόμενα του Επιμελητηρίου, όπως πράττει για κάθε θέμα που αφορά τον τόπο και δεν είναι προς το κοινό συμφέρον. Εξάλλου ο Δήμος Καρδίτσας και το Επιμελητήριο συνδιοργανώνουν εκδηλώσεις και αλληλοϋποστηρίζονται σε πολλά θέματα που αφορούν τους πολίτες. Συμβαίνουν, όμως, εξόφθαλμα και χωρίς ηθικές αναστολές γεγονότα για τα οποία δε δύνανται να σιωπήσουμε.

Κατ’ αρχάς παρατηρούμε στις εκλογές του Επιμελητηρίου και πάλι κομματικοποίηση. «Ε, έτσι είναι αυτά τα πράγματα», λένε μερικοί. Και επειδή είναι «έτσι» εμείς πρέπει να τα αποδεχόμαστε, να «σκύβουμε το κεφάλι» και να αφήνουμε την κάθε κομματική παρέμβαση ανεξέλεγκτη; Τι δουλειά έχουν τα κόμματα στα επιμελητήρια, στους εργατικούς  και εργοδοτικούς φορείς, στην εκπαίδευση, στους συλλόγους και τις ενώσεις; Μήπως η μάχη γίνεται για τον έλεγχο των δράσεων και αντιδράσεων των φορέων, που ιδιαίτερα σήμερα ελέω μνημονίων έχει πολύ μεγαλύτερη σημασία; Πώς θα αλλάξουν τα πράγματα, όταν δεν αλλάζει στην ουσία τίποτε; Όχι μόνο οι καταστάσεις, όχι μόνο ο απροκάλυπτος τρόπος που λαμβάνουν χώρα,  αλλά και τα πρόσωπα που τις υπηρετούν και τις εξυπηρετούν.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Μητσοτάκης πρόσφατα δήλωσε πως «το κόμμα του δεν επιθυμεί να εμπλακεί σε εκλογές επαγγελματικών ενώσεων». Πολύ σύντομα, όμως, έδειξε πως έμεινε στις δηλώσεις, καθώς στις εκλογές του Επιμελητηρίου Καρδίτσας το κόμμα του όχι μόνο ενεπλάκει, αλλά το διαλάλησε σε όλα τα μέσα ενημέρωσης, έντυπα, ηλεκτρονικά και ραδιοφωνικά.Δημοσιοποιήθηκεμε κάθε επισημότητα ότι στο Επιμελητήριο θα κατέλθει για υποψήφιος πρόεδρος ο κ. Λέμας, ως κεχρισμένοςτης Νέας Δημοκρατίας.Για να μην υπάρχει διάψευση έτσι θα είναι. Δικαίωμά του και καλή του επιτυχία.

Εφόσων, όμως, ο κ. Λέμας είναι ο εκλεκτός της ΝΔ για ποιο λόγο εκπροσωπείται η ίδια ιδεολογία από δύο επικεφαλής παρατάξεων στο Δημοτικό Συμβούλιο; Την ενότητα του κόμματος δεν ευαγγελίζεται ο κ. Λέμας με δηλώσεις του στον τύπο; Είτε πρέπει να παραιτηθεί είτε να προσχωρήσει στην παράταξη του κ. Παπαλού που στηρίζεται από τη ΝΔ. Έτσι θα επιδείξει «πνεύμα ενότητας» στην πράξη και όχι στα λόγια. Και μαζί και χώρια δε γίνεται! Η ΝΟΔΕ γιατί δεν το ζητάει; Μήπως γιατί ο κ. Λέμας εκπροσωπεί «άλλο πνεύμα»; Ξένο; Εδώ μιλάμε για διπολική πολιτική ιδεολογική διαταραχή.

Υπάρχει, όμως, ένα ακόμη θέμα. Η παράταξη του κ. Λέμα «Ώρα Δημιουργίας» υποστηρίχθηκε επίσημα με συνέντευξη τύπου της κ. Χρυσοβελώνη το Μάρτιο του 2014 στην Καρδίτσα από τους ΑΝ.ΕΛ. Αυτοί στήριξαν τον «αντιμνημονιακό» τότε κ. Λέμα επίσημαγια να εισέλθει στο Δημοτικό Συμβούλιο. Εκτός αν ο κ. Λέμας «κορόιδεψε» τους ΑΝ.ΕΛ, ενώ ήταν «παιδί» της ΝΔ. Από τους ΑΝ.ΕΛ Καρδίτσας βέβαια καμία αντίδραση. Εκτέθηκαν και κάνουν για άλλη μια φορά την «πάπια» διαλαλώντας την ανυπαρξία τους. Ας μας πουν αν στήριξαν, και πότε ήραν τη στήριξη δημόσια.Με ποιον είναι ο κ. Λέμας τελικά; Τι εκπροσωπεί; Την προσωπικότητα του Επιμελητηρίου ή του Δήμου; Εφημερίδα έχει, μπορεί να δηλώσει δημόσια όσες «αλλαγές πολιτικού φύλλου» θέλει. Δεν το έπραξε.

Τελευταία, όμως, δημοσίευσε κάτι γραπτώς. Ότι συμφώνησε και συνυπέγραψε μάλιστα με τον κ. Ντενίση να κατέλθουν από κοινού στις εκλογές του Επιμελητηρίου. Την άλλη μέρα το πρωί υπήρξε άμεση διάψευση από τον κ. Ντενίση, ότι «δεν υπέγραψε τίποτε και θα κατέλθει ως ανεξάρτητος στις εκλογές». Αν ο κ. Λέμαςέχει την υπογραφή του κ. Ντενίση, όπως δημόσια και εγγράφως ισχυρίζεται, γιατί δεν τον βγάζει στα «μανταλάκια» ως αφερέγγυο παρουσιάζοντας το έγγραφο; Όταν σε «αδειάζουν» και δεν απαντάς, αντιλαμβάνεστε με την κοινή λογική το λόγο.

Σταματήστε να κοροϊδεύετε τους πολίτες. Δυστυχώς, μία είναι η αλήθεια: Το στενό συμφέρον ενώνει τους πολιτικούς και το στενό συμφέρον τους χωρίζει. Ούτε ιδεολογίες, ούτε κόμματα, ούτε ιστορίες για «αγρίους». Ούτε έχουν πατρίδα, ούτε αξίζουν για την πατρίδα.Τα συμπεράσματα δικά σας αγαπητοί συμπολίτες. Αντί οι υποψήφιοι να μάχονται με πρόγραμμα, επιχειρήματακαι θέσεις για να πείσουν τους ψηφοφόρους ότι προσφέρουν μια νέα προοπτική, βρίσκουν πιο βολικό να πείσουν το κόμμα που εγγυάται «προστασία» και ψήφους ταϊσμένων προβάτων. Αυτή είναι η δημοκρατία σήμερα.

Και εσείς οι πολίτες αντί να αναγνωρίσετε και να υποστηρίξετε αυτούς που φέρουν ένα πνεύμα αποστροφής στο παλιό, αποδέχεστε παθητικά τα πολιτικά τερτίπια του κάθε υποψηφίου, του κάθε κομματικού «παιδιού» και αυτό σας καθιστά συνυπεύθυνους. Ε, εμείς συνένοχοι στο έγκλημα δε γινόμαστε και θα μιλήσουμε, όχι για τα πρόσωπα, αλλά για την πολιτική συμπεριφορά προσώπων και θεσμών που πλήττουν βάναυσα τη δημοκρατία και εμπαίζουν τους πολίτες. Δημόσια τα κάνουν, δημόσια ελέγχονται για την πολιτική τους συμπεριφορά. Η λύση του προβλήματος δε βρίσκεται στα πορτοφόλια μας, αλλά στο πνεύμα μας, τη στάση μας, την άδολη συνεισφορά μας.

Για την Δημοτική Παράταξη Ν.Ε.Σ.ΤΩΡ

Ηλίας Σχορετσανίτης

 

Προηγούμενο άρθρο Τροχονομικές δράσεις της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο Ο Σύλλογος ΑμεΑ για το Ειδικό Σχολείο