Ηλίας Τσιαμάντας: «Η αναμέτρηση με την κοινωνία τώρα αρχίζει»


Έχουν περάσει δυόμιση μόνο μήνες από τις εκλογές του Ιουνίου και η τρικομματική κυβέρνηση υλοποιεί μία πολιτική που ούτε προεκλογικά εξήγγειλε ούτε στις προγραμματικές της δηλώσεις στη βουλή ανακοίνωσε, ούτε καν στην προγραμματική συμφωνία των κομμάτων που την απαρτίζουν προβλέπονταν.

 

Διεκδικεί, έτσι, την παγκόσμια πρωτοτυπία αθέτησης λόγων και έργων μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Η επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου, η επιμήκυνση της προσαρμογής, οι κόκκινες γραμμές για οριζόντιες περικοπές, τη μετενέργεια, την εφεδρεία, την προστασία του κατώτατου μισθού και της σύνταξης πήγαν περίπατο.

 

Η αντι-μνημονιακή ρητορική, η «λάθος συνταγή που καταστρέφει την κοινωνία», ήταν αμαρτίες για τις οποίες ζητήθηκε από τη Μέρκελ «άφεση αμαρτιών». Αφού υπέκλεψαν την ψήφο του λαού με ψέματα και πλαστά διλλήματα, υλοποιούν τώρα σαν καλοί υπάλληλοι των αφεντικών τους το επόμενο στάδιο του καταστροφικού τους σχεδίου για την κοινωνία και την χώρα.

 

Αφού σε πρώτη φάση μάζεψαν τα «χοντρά» μέσω της κομπίνας του χρηματιστηρίου, των ολυμπιακών αγώνων και των αμέτρητων σκανδάλων και αφού έδωσαν τη δυνατότητα στους μυημένους να τα βγάλουν στις τράπεζες του εξωτερικού εξαπέλυσαν ανελέητη επίθεση στο εισόδημα των πολιτών.

 

Στόχος οι μισθοί, οι συντάξεις, τα κοινωνικά επιδόματα και κάθε είδους παροχές. Έτσι στέγνωσαν την αγορά από ρευστό (8 στους 10 καταθέτες έχουν κάτω από 2000 ευρώ στον λογαριασμό τους) και άρχισαν να βάζουν χέρι στην ακίνητη περιουσία. Τα χαράτσια, τα τεκμήρια, οι φόροι πέφτουν βροχή. Η δήμευση των υποθηκευμένων περιουσιών (λόγω αδυναμίας αποπληρωμής) είναι προ των πυλών. Κατέστρεψαν την παραγωγική βάση της χώρας και κατέστησαν την Ελλάδα (τον επίγειο παράδεισο, λόγω γεωγραφικής θέσης και κλίματος) αδύναμη να καλύψει ακόμα και τις διατροφικές ανάγκες του πληθυσμού της.

 

Εκποιούν την δημόσια περιουσία στις μεταφορές, στην επικοινωνία, στην ενέργεια, στις δημόσιες τράπεζες, στις υπηρεσίες, την κινητή και ακίνητη περιουσία του δημοσίου. Διαλύουν τους φορείς υγείας, παιδείας, κοινωνικής προστασίας και μέριμνας.

 

Βουλιάζουν την χώρα στην ύφεση για 5η συνεχή χρονιά και εκτοξεύουν την ανεργία, ειδικά των νέων, σε ποσοστά πάνω από 50%. Και όλο αυτό χωρίς να προσεγγίζεται κανένας από τους στόχους που έθεσαν, τη μείωση των ελλειμμάτων και του χρέους, την ανάπτυξη κλπ. τα οποία χρησιμοποίησαν για να μας εφαρμόσουν τα μνημόνια και να μας φέρουν το ΔΝΤ κατασυκοφαντώντας τους Έλληνες και την χώρα.

 

Αναρωτιέται κανείς τι χειρότερο θα μπορούσε να κάνει ένας κατακτητής στην χώρα και το λαό αν εξαιρέσει τις αγριότητες και τις εκτελέσεις; Τώρα ετοιμάζουν το τελευταίο (όπως διατείνονται) πακέτο μέτρων των 11,5 δις € που θα μπορεί να ξεπεράσει και τα 20 δις στη διετία 2013-14. Ετοιμάζουν δηλαδή των χαριστική βολή στη ρημαγμένη και εξουθενωμένη κοινωνία. Μπαράζ μέτρων ασύλληπτων σε αγριότητα και κοινωνική αναλγησία.

 

Το ερώτημα είναι: θα τους αφήσουμε; Θα αφήσουμε το μέλλον των παιδιών μας και της χώρας στα χέρια αυτών που μας έφεραν ως εδώ; Τι θα πούμε όταν μας ρωτήσουν: «κι εσύ τι έκανες πατέρα/μητέρα;». Θα παραδοθούμε αμαχητί στους εφιάλτες που έφεραν τον εχθρό στις εστίες μας από την πίσω πόρτα; Ας τους δώσουμε να καταλάβουν ότι η αναμέτρηση με την κοινωνία τώρα αρχίζει. Με αποφάσεις συλλογικοτήτων, πολιτικών φορέων, λαϊκών πρωτοβουλιών πρέπει άμεσα να συγκροτηθούν μέτωπα αντίστασης στη βαρβαρότητα.

 

Πρώτο ραντεβού το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης το Σάββατο 8 Σεπτέμβρη.

 

*Ο Ηλίας Τσιαμαντάς είναι μέλος της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ.

Προηγούμενο άρθρο Το επίδομα της πολύτεκνης μητέρας θα χορηγείται μόνο σε όσες κατοικούν στα θυμαράκια!
Επόμενο άρθρο Ιερά πανήγυρις στην Ιερά Μονή Κορώνης