Ειδήσεις

Ηλίας Χατζής: Η αποθέωση των αντιφάσεων


Στη Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ ο πρόεδρος της ΕΠΣ Καρδίτσας έδωσε, όπως
κάθε χρόνο, το προσωπικό του one man(olis) show, άλλοτε προσποιούμενος τον κατατρεγμένο – θυμίζοντας Μάρθα Βούρτση -, άλλοτε παριστάνοντας το θύμα, ενώ στην πραγματικότητα είναι ο θύτης, κι άλλοτε παλινδρομώντας προκειμένου να δικαιολογήσει τις διαρκείς μεταλλάξεις του.
Το «όχι, αλλά ναι» που ακούστηκε στην  ψήφο του προέδρου της ΕΠΣΚ στον διοικητικό απολογισμό ήταν το σημείο που προκάλεσε γέλιο σε όλη την αίθουσα.
Βέβαια, όλη η ομιλία του Παλάσκα, για την οποία πρέπει να νιώθει πολύ υπερήφανος, γι’ αυτό πριν καλά –καλά τελειώσει η ΓΣ φρόντισε να τη στείλει σ’ όλα τα ΜΜΕ της χώρας που ασχολούνται με θέματα της ΕΠΟ προκειμένου να την προβάλλουν, ήταν η αποθέωση των αντιφάσεων. Ή αλλιώς η ασυνέπεια ανάμεσα στα λόγια και τις πράξεις.- Είπε ο Μανώλης από το βήμα της ΓΣ της ΕΠΟ ότι στις εκλογές της ΕΠΟ δεν ψήφισε τον Γραμμένο επειδή στο ψηφοδέλτιό του είχε τον «κύριο Βακάλη, με τη γνωστή διαδρομή του και κατάρτισή του στο ποδόσφαιρο».Ασφαλώς θα θέλαμε να μας πει συγκεκριμένα τι εννοεί «γνωστή διαδρομή», αν και είμαστε βέβαιοι ότι ποτέ δεν θα το κάνει, αναρωτιόμαστε όμως, γιατί αφού καταψήφισε τον Γραμμένο τον Αύγουστο του 2017  δήθεν λόγω… Βακάλη, τον Ιούνιο του 2018 υπερψήφισε τον διοικητικό απολογισμό της διοίκησης Γραμμένου στην οποία ο  Βακάλης είναι αναπληρωτής πρόεδρος, δηλαδή το «νούμερο 2» της ΕΠΟ;

  • – Αναφέρθηκε ο Μανώλης από το βήμα της ΓΣ της ΕΠΟ στο Ενωσιακό γήπεδο της ΕΠΣΚ κατηγορώντας τον Εκτελεστικό Γραμματέα της ΕΠΟ, Αλέξη Δέδε ότι δήθεν «απάντησε στον Δήμο Καρδίτσας με υπερβάλλον ζήλο και ψευδή στοιχεία» αναφέροντας πως όλα τα «αθλητικά ποδοσφαιρικά κέντρα μαζί και αυτό της ΕΠΣΚ, αναγνωρίζεται και συμφωνείται πως έχουν παραδοθεί προ πολλού προς χρήση των ΕΠΣ» και «η υπογραφή του εν λόγω συμφωνητικού συνιστά και αποτελεί την οριστική παραλαβή ανά την Ελλάδα του κάθε αθλητικού ποδοσφαιρικού κέντρου».Αυτό που δεν (θέλει να) θυμάται ο Μανώλης είναι ότι το εν λόγω έγγραφο της που εστάλη επί ΠΔΕ/ΕΠΟ στο Δήμο Καρδίτσας αναφέρει ότι το ιδιωτικό συμφωνητικό μεταξύ της εταιρείας ΑΒΑΞ που είχε αναλάβει τα έργα στα Ενωσιακά γήπεδα και της ΕΠΟ, συντάχτηκε μετά από εξωδικαστικό συμβιβασμό, στις 23.04.2014. Τότε που πρόεδρος της ΕΠΣΚ ήταν ο Μανώλης και πρόεδρος στην ΕΠΟ ήταν ο Σαρρής με τον οποίον οι σχέσεις του είχαν ομαλοποιηθεί σε τέτοιο βαθμό ώστε εκείνη τη χρονιά να προσληφθεί η κόρη του Μανώλη στην ομοσπονδία.
    Ας αναζητήσει, λοιπόν, ο Μανώλης στους συνοδοιπόρους του, Σαρρή, Παπακωνσταντίνου και Κουρίδη τι είδους συμφωνίες έγιναν το 2014 για τα Ενωσιακά γήπεδα και ας αφήσει ήσυχο τον Δέδε.

    –        Είπε ο Μανώλης ότι καταδικάστηκε για πλαστογραφία και ότι «όλα αυτά ξεκίνησαν το 2015 ενόψει των εκλογών της ΕΠΟ, υποκινούμενα από τη συμμαχία».Βρε Μανώλη, τα μπέρδεψες πάλι. Πώς γίνεται να «ξεκίνησαν όλα το 2015» όταν εσύ καταδικάστηκες για αδίκημα που έκανες το 2013; Σου ξέφυγαν δύο χρόνια. Αν Μανωλάκη μου δεν είχε φροντίσει ο Κουρίδης να παραγράφεται το αδίκημα της πλαστογραφίας  στην τριετία, σήμερα θα είχες ήδη εκπέσει από πρόεδρος της ΕΠΣΚ με απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας, που στην ουσία σε έκρινε ένοχο ως πλαστογράφο και σε απήλλαξε για τον τυπικό λόγο της παραγραφής του αδικήματος και αντί να βγάζεις λόγους στη ΓΣ της ΕΠΟ θα τους έβγαζες στον καθρέπτη του σπιτιού σου.

Όμως, το απόγειο της ομιλία σου, Μανώλη, ήταν όταν κάλεσες τον πρόεδρο της ΕΠΟ, τον Πρωθυπουργό της χώρας, τον Πρόεδρο του Αρείου Πάγου και τον Υπουργό Δικαιοσύνης «να λάβουν την απαραίτητη μέριμνα ώστε να   σταματήσουν τα στημένα δημοσιεύματα, οι ψευδομάρτυρες και οι ανώνυμες επιστολές, που τις γράφουν οι ίδιοι άνθρωποι και ταλαιπωρούμαστε όλα αυτά τα χρόνια, με γελοιότητες ψευδομαρτύρων, κακοστημένες σκευωρίες και αθλιότητες. Ζητώ την προστασία σας γιατί βάλλομαι προσωπικά και μαζί μ’ εμένα βάλλεται όλο το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της  Καρδίτσας».
Απ΄ότι ξέρω Μανώλη σε αυτόν στον οποίο έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για ψευδορκία και συκοφαντική δυσφήμιση γι’ αυτά τα οποία αναφέρεις (ανώνυμες επιστολές, στημένα δημοσιεύματα, κακοστημένες σκευωρίες κ.α.) είναι για τον ταμία της ΕΠΣ Καρδίτσας και δεξί σου χέρι στην ΕΠΣΚ, Κωνσταντίνο Λαμπρόπουλο.
Και επειδή ήμουν μάρτυρας κατηγορίας στο αστικό δικαστήριο, (το ποινικό θα γίνει το Φθινόπωρο), είδα ότι εσύ που ήσουν μάρτυρας υπεράσπισης του Λαμπρόπουλου τον άδειασες και όταν ήρθε η ώρα να καταθέσετε προτάσεις χάσατε το δρόμο των δικαστηρίων Καρδίτσας και δεν καταθέσατε.
Να παρέμβουν, λοιπόν, χίλιες φορές και ο πρόεδρος της ΕΠΟ και όλοι όσοι επικαλείσαι, αλλά από εσένα και την παρεούλα σου στην ΕΠΣΚ θ’ αρχίσουν, σε σένα και στην παρεούλα σου στην ΕΠΣΚ θα τελειώσουν, Μανώλη.
Και όπως ξέρεις, στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί.
Ένας αρχαίος Ρωμαίος ρήτορας, Μανώλη, έλεγε ότι «όποιος λέει πολλά ψέματα πρέπει να έχει πολύ καλή μνήμη».Με σένα το πρόβλημα δεν είναι μόνον η ασθενής μνήμη.Είναι κι ότι μονίμως νομίζεις ότι απευθύνεσαι σε χαζούς και άσχετους. Ακόμα κι όταν μιλάς στη ΓΣ της ΕΠΟ… συμπέρασμα

Για ακόμη μια φορά το ποδόσφαιρο της Καρδιτσας έγινε ο περίγελως όλης της χώρας.

 

Προηγούμενο άρθρο Παραδόθηκε προς χρήση το αντλιοστάσιο στο Μέγα ποταμό
Επόμενο άρθρο Τελετή ονομασίας νέων Δεκανέων Στρατονομίας