Ειδήσεις

Ηλίας Χατζής: Η διαφάνεια του Δήμου Καρδίτσας


Καλοδεχούμενο το αεριο στην Καρδιτσομαγούλα. Ήταν όμως δυνατόν στο μεγαλύτερο χωριό του νομού και στην ενωμένη πλέον κοινότητα με την πρωτεύουσα του , η εταιρία να μην την συμπεριλάμβανε πρώτη στην επέκταση του δικτύου της την στιγμή που οι αιτήσεις είναι πάμπολλες? Καλοί οι διθύραμβοι, για τις ενέργειες του Δημάρχου και του υποψήφιου δημοτικού συμβούλου και νυν προέδρου της τοπικής κοινότητας, με την μόνη διαφορά ότι αυτά είναι για το θεαθήναι και προβολή εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Ας έρθουμε όμως και λίγο στην ουσία και στην αδιαφάνεια που διέπουν τόσο τον κοΔήμαρχο όσο και τον αντιδήμαρχο τεχνικών υπηρεσιών και τον τοπικό κοινοτάρχη κο Αντωνόπουλο Αλέξανδρο. Στις  14-12- 2018 υπέβαλλα αίτηση ( αρ. πρωτ. 20745) στο δήμο Καρδίτσας , να μου γνωστοποιήσουν  και κατ’ επέκταση να μάθουν και οι δημότες της Καρδιτσομαγούλας, πόση ΣΑΤΑ δικαιούται τα χρόνια της διακυβέρνησης του δήμου και της κοινότητας από τον κο Αλεξάκο και τον κο Αντωνόπουλο, πόσα χρήματα εκταμιεύτηκαν ( μήπως ήταν πάνω από 250. 000 ευρώ?) και τι έργα πραγματοποιήθηκαν  στην ταλαίπωρη κοινότητα? ακόμη περιμένω την απάντηση. Ευελπιστώ ότι έστω και την ύστατη στιγμή θα τύχω κάποιας απάντησης στα  πλαίσια της διαφάνειας για την οποία επαίρεται η δημοτική αρχή.

Στα  πλαίσια  δε της διαφάνειας, του τοπικού συμβουλίου,  κε πρόεδρε της Καρδιτσομαγούλας, θα μπορούσαν οι κάτοικοι του τοπικού διαμερίσματος  να μάθουν πόσα χρήματα δόθηκαν στην κοινότητα από τα 1. 200.000+ ΕΥΡΏ της εμποροπανήγυρις  και τι έργα έγιναν με αυτά?( είπε ο κος Δήμαρχος σε Δ. Σ, επί λέξη ότι και η Καρδιτσομαγούλα πήρε). Θα μπορέσουμε , κε πρόεδρε της κοινότητας, να μάθουν οι κάτοικοι της κάτι σχετικά με την αίθουσα κοινωνικών εκδηλώσεων, που σε λίγο θα κάνετε τα εγκαίνια? πως έγινε, με τι χρήματα έγινε και τι χρήματα ξοδεύτηκαν, ποιοι ήταν οι προμηθευτές?  Διαφάνεια θέλουμε και όχι αδιαφάνεια.

Οι κάτοικοι  του τοπικού διαμερίσματος μήπως μπορούν να μάθουν επιτέλους κάτι για την χαβουζα του γυμνασίου, που έχει μετατραπεί σε μια απέραντη αποθήκη ( έτσι το έχει μετατρέψει ένας πρώην αντιδήμαρχος) που κανείς δεν γνωρίζει τι αποθηκεύεται εκεί μέσα? Θα μας πείτε κε πρόεδρε γιατίαυτός ο χώρος έχειμετατραπεί σε άντρο ναρκομανών και τιενέργειεςέχετε κάνει για τον καθαρισμό του?

Κε αντιδήμαρχε των τεχνικών υπηρεσιών, εκείνος ο έρμος δρομάκος του χωραφιού ,στον ΑηΛια,  της κυρίαςΣωτηρίας Ζευγαρά που σας έχει κάνειαίτηση εδώ και δυο χρόνια, θα ανοιχτεί κάποτε η θα μείνει για την επόμενη δημοτική αρχή?

Αυτά τα ολίγα προς το παρών και περιμένω απαντήσεις τόσο από τον κοΔήμαρχο όσο καιαπό τον πρόεδρο της κοινότητας.

Επαναλαμβάνω ακόμη μια φορά, οι Καρδιτσομαγουλιωτες δεν ειναι β’ διαλογης πολιτες, καλό το αεριο και καλοδεχούμενο,αλλά καλύτερη και ποιοτικότερη ηβελτίωση  της ζωης των κατοικων της!!!!!!!!!.

 

Του Ηλία Χατζή, δημοτικού συμβούλου

Προηγούμενο άρθρο 8η αγωνιστική του πρωταθλήματος αγωνιστικού τάβλι
Επόμενο άρθρο Το 1ο ΕΠΑΛ Καρδίτσας στη Γερμανία