Ειδήσεις

Ηλίας Χατζής: Στο ίδιο έργο θεατές


Στο ίδιο έργο θεατές. Ο Δήμαρχος της Καρδίτσας ταγμένος –άγνωστο γιατί- να παίζει τον πιο άχαρο ρόλο της ζωής του: Να παριστάνει, δηλαδή, με ομολογουμένως μεγάλη επιτυχία το “alter ego” του Παλάσκα. Αυτή τη φορά, ανέλαβε να δώσει διευκρινήσεις επί όσων σκόπιμα μπερδεμένων ανέφερε στη ΓΣ της ΕΠΟ ο πρόεδρος της ΕΠΣ Καρδίτσας, προκειμένου για μια ακόμα φορά να τον δικαιολογήσει.

Είπαμε είναι το “alter ego” του. Το άλλο του μισό…

Είπε, λοιπόν, ο Παλάσκας στη ΓΣ της ΕΠΟ, σε ένα
κρεσέντο ταρτουφισμού: «με ποια στοιχεία ο κύριος Δέδες δήλωσε εγγράφως πώς η ΕΠΣ Καρδίτσας παρέλαβε ένα ημιτελές γήπεδο? Όλοι γνωρίζετε πώς η ομοσπονδία έχει συνάψει σύμβαση χρησιδανείου με την ΕΠΣΚ και καμιά σχέση δεν έχει η ομοσπονδία με τον Δημο>>. Κατηγορεί, δηλαδή ο Παλάσκας, τον Εκτελεστικό Γραμματέα της ΕΠΟ γιατί έκανε το αυτονόητο. Επειδή, δηλαδή, απάντησε στο έγγραφο ερώτημα του Δήμου Καρδίτσας και από την απάντησή του, που προέκυψε από στοιχεία της Νομική Υπηρεσίας της ΕΠΟ, μάθαμε τι πραγματικά συνέβη. Μάθαμε, ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι η ΕΠΣ Καρδίτσας υπέγραψε καινούριο χρησιδάνειο με την ΕΠΟ, δηλαδή κατήργησε το χρησιδάνειο μεταξύ της ΕΠΣΚ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ. Δίκαια λοιπόν αναρωτιέται κανείς. Τι σόι διαπλοκή είναι αυτή? Σωστά ο δημοσιογράφος Κυριάκος Θωμαΐδης αναρωτιέται: <<δεν υπάρχει κάποιος εισαγγελέας>>;

Ο δήμαρχος Καρδίτσας, το «alter ego» του Παλάσκα, αντί να θορυβηθεί από τις δηλώσεις του κου πρόεδρου της ΕΠΣΚ, έσπευσε να τον δικαιολογήσει σε σχετική ερώτηση που του υπέβαλα στο τελευταίο Δ. Σ. και να κάνει λόγο για «λεκτικό λάθος του κου Παλάσκα πάνω στη ρύμη του λόγου του».

Ξέρετε κύριε Δήμαρχε πόσα λεκτικά λάθη έκανε ο κ. Παλάσκας στην ομιλία του στη ΓΣ της ΕΠΟ; Oύτε ένα, ούτε δύο… Ολόκληρη η ομιλία του, από την αρχή έως το τέλος, όπως απέδειξα, με προηγούμενη ανακοίνωσή μου, ως επικεφαλής της Κίνησης Πολιτών για το Ερασιτεχνικό Ποδόσφαιρο της Καρδίτσας ήταν ένα «λεκτικό λάθος», αφού έβριθε ανακριβειών…

Εγώ, κ. δήμαρχε δεν θα αναρωτηθώ, όπως ο κ. Θωμαϊδης αν υπάρχει εισαγγελέας.

Εγώ κ. δήμαρχε θα επικαλεστώ το πλατωνικό, «όμοιος ομοίω αεί πελάζει» και θα σας παραδώσω στην κρίση των δημοτών της Καρδίτσας.

ΥΓ. Για την ιστορία οφείλω να ενημερώσω τους πολίτες της Καρδίτσας ότι αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η ψήφος του κου Παπαλού, σχετικά με το υπ’ αριθ. 6 θέμα του Δ.Σ που είχε σχέση με όλα τα παραπάνω. Ο κος Παπαλός ψήφισε ΝΑΙ με επιφυλάξεις, για να συνεχιστούν οι ενέργειες για χρηματοδότηση για ένα αθλητικό κέντρο που για την ΕΠΟ είναι τελειωμένο και παραδομένο προς χρήση. Ναι, το αθλητικο κεντρο να τελειωσει αλλα με διαφανεια και εφοσον ξεκαθαριστει το πεδιο απο ολες τις διαπλοκες. κε δημαρχε μην παρασυρετε την πολιτεια για να την κανετε συνενοχη και αυτη με το αμαρτωλο γηπεδο της επσκ. εργα να γινουν με εμπλοκη του δημου, οταν ο χωρος γυρισει στην κυριοτητα του δημου. οσο ο χωρος ανηκει στην επς καρδιτσας, τα εργα, συμφωνα με τη συμβαση που εχει υπογραφει πρεπει να γινουν εξ’ ολοκληρου απο την επς καρδιτσας χωρις καμια αναμειξη απο την πλευρα του δημου. η συνέχεια θα δοθει στην αποκεντρωμενη διοικηση.

Προηγούμενο άρθρο Υπάρχουν ακόμα ενεργές χωματερές και ανεξέλεγκτοι σκουπιδοτόποι ;
Επόμενο άρθρο Τελετή έναρξης παιδικής εξοχής- κατασκήνωσης Νεράιδας Καρδίτσας