Ειδήσεις

Ηλίας Χατζής: Όχι άλλη μια ευκαιρία χαμένη κύριε δήμαρχε


Κύριε Δήμαρχε, τον Ιούνιο του 2017, για το χατίρι του υπόδικου φίλου σας και προέδρου της ΕΠΣ Καρδίτσας, στερήσατε από την πόλη μας μια επένδυση 1.700.000 ευρώ, με άμεση εκταμίευση 500.000 ευρώ για το προπονητικό αθλητικό κέντρο της ερασιτεχνικής Αναγέννησης.

Η επίσκεψη του Υφυπουργού Αθλητισμού κου Βασιλειάδη σας έδωσε μια δεύτερη ευκαιρία να κάνετε μια σπουδαία επένδυση για το κάλο όλης της Καρδίτσας. Εσείς, ως προτεραιότητα, όσον αφορά τα έργα που αφορούν στον αθλητισμό και πρέπει να γίνουν στο Δήμο μας, θέσατε την κατασκευή ελαστικού χλοοτάπητα προϋπολογισμού 188.000 ευρώ, στο αποκαλούμενο από εσάς «βοσκοτόπι», που δεν είναι άλλο από το χώρο που έχει παραχωρηθεί από το Δήμο για τη δημιουργία αθλητικού κέντρου από την ΕΠΣ Καρδίτσας. Για να γίνει όμως αυτή η επένδυση, πρέπει να βγάλετε τις παρωπίδες σας και να σταματήστε ναλειτουργείτευπέρ του ανθρώπου στα χρόνια του οποίου το ποδόσφαιρο της Καρδίτσας παρακμάζει.

Ο Υφυπουργός έθεσε ορισμένες προϋποθέσεις, αλλά τόνισε ιδιαιτέρως μία: Η χρηματοδότηση για το αθλητικό κέντρο του Αγίου Νικολάου προϋποθέτει ΚΑΘΑΡΟ ΠΛΑΙΣΙΟ, καθώς δεν μπορεί το δημόσιο να έχει συναλλαγές με νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου. Ιδιαιτέρως δε, για ένα έργο που βρίθει παρανομιών, που απασχολούν την Ποινική Δικαιοσύνη και ως γνωστόν ο Υφυπουργός Αθλητισμού χρημάτισε Γενικός Γραμματέας Καταπολέμησης της Διαφθοράς. Κύριε Δήμαρχε ήρθε η ώρα να πράξετε αυτό που σας έχω ζητήσει από την αρχή της θητείας του Δ.Σ: ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΤΕ ΤΗ ΣΥΜΒΑΣΗ με την ΕΠΣΚ, που καταστρατηγήθηκε στο σύνολό της, να πάψει ο χώρος να βρίσκεται σε αχρηστία και σε μια οιονεί ομηρία, να ανοίξει ο δρόμος της χρηματοδότησης και να αποκαλυφθεί το μεγάλο σκάνδαλο που ταλανίζει τον αθλητικό κόσμο, το οποίο είμαι βέβαιος ότι γνωρίζετε πολύ καλά.

Κύριε Δήμαρχε, οποιαδήποτε άλλη ενέργεια και εάν γίνει (εκτός εάν το υποτιθέμενο αθλητικό κέντρο το χρηματοδοτήσει η ΕΠΣΚ ή η ΕΠΟ με ίδια κεφάλαια), θα πέσει στο κενό και αυτό γιατί θα είναι παράνομη υποκρύπτοντας αδιαφάνεια. Μην προσπαθήστε να κάνετε κάτι παράνομο κε Δήμαρχε, γιατί θα προσκρούσετε σε ύφαλο και τα νερά δε θα σας βοηθήσει να τα βγάλετε ούτε η αντιπολίτευση, ούτε η ΕΠΣΚ. Σας υπενθυμίζω την άλλη παράνομη απόφαση που επιχειρήσατε να «περάσετε», σχετικά με το γήπεδο του Εθνικού Καρδίτσας, όπου πάθατε το «Βατερλό» σας με την ακύρωση της απόφασης. Ίσως να μη σας έγινε «μάθημα» και να εμμένετε στις ίδιες πρακτικές κωφεύοντας και υποβαθμίζοντας το θεσμό που υπηρετείτε. Εάν σας ενδιαφέρει λιγότερο το κύρος του θεσμού του Δημάρχου, από την ολοκλήρωση ενός έργου για την οποία φέρουν ακέραια την ευθύνη η ΕΠΣΚ και η ΕΠΟ, αυτό είναι δικό σας θέμα. Εμείς οφείλουμε να τονίσουμε τους κινδύνους που ελλοχεύουν προς ενημέρωση των πολιτών και γνώση δική σας.

Κύριε Δήμαρχε σταματήστε να υποπίπτετε σε νέα ατοπήματα, όπως αυτό που κάνατε με το να καλέσετε στη σύσκεψη στο Δημαρχείο έναν ιδιώτη, περιφρονώντας παντελώς τους Δημοτικούς Συμβούλους και Επικεφαλής Παρατάξεων της Αντιπολίτευσης, έχοντας ως αποτέλεσμα την αποχώρηση από αυτή δικού σας Συμβούλου και πρώην Αντιδημάρχου. Πάψτε να βλέπετε ανθρώπους και μέσα που θέλουν να διοικήσουν την πόλη και αποδεχθείτε την κριτική, όσο σκληρή και εάν είναι. Είναι στο χέρι σας να αποδείξετε ότι διοικείτε επιτέλους δίκαια, χωρίς υποβολείς και εκλεκτούς «φίλους».

Ηλίας Χατζής, Δημοτικός Σύμβουλος

 

 

Προηγούμενο άρθρο Εκδρομή των Φίλων Μουσείου Πόλης στο Βόλο
Επόμενο άρθρο ΠΑΜΕ Καρδίτσας: Καμιά γυναίκα μόνη της