Ηλ. Σχορετσανίτης: Συνεχίζεται η πολιτική δημαγωγία και υποκρισία στην πολιτική ζωή της Καρδίτσας


Κάποτε κάποιος έλεγε «Λεφτά υπάρχουν» και μας έφερε τα λεφτά του ΔΝΤ, μαζί με τις αλυσίδες του. Κάποιος άλλος έλεγε «Κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη». Ο τελευταίος μας είπε ότι «Θα βαράει το νταούλι και θα χορεύουν οι αγορές»… Πού να φανταστούμε ότι τα «νταούλια» είμαστε εμείς.

Δυστυχώς, αυτός ο τύπος παλαιοκομματισμού και δημαγωγίας έχει υιοθετηθεί και στο τοπικό επίπεδο και εκπροσωπείται επάξια από τη σημερινή Δημοτική Αρχή στο πρόσωπο του Δημάρχου.

«Αιτία πολέμου η μεταφορά της Διατροφολογίας και Διαιτολογίας», έλεγε πριν λίγους μήνες. Προχθές την «άλλαξε τη συχνότητα». Ευθυγραμμίστηκε πλήρως με τη γραμμή ΣΥΡΙΖΑ που λέει «Συνολικά κερδισμένη η Καρδίτσα», δια του τοπικού εκπροσώπου της. Και είναι θλιβερό να υιοθετεί παρεμφερή φρασεολογία λέγοντας «Πρόταση που φέρνει σε καλύτερη θέση την Καρδίτσα». Για όποιον σκέπτεται και συσχετίζει σηματοδοτεί πολλά.

Το πόρισμα «είχαμε τρία ΤΕΙ και ένα ΑΕΙ και τώρα θα έχουμε 5 ΑΕΙ», είναι «άλγεβρα για ηλιθίους». Δεν πάει έτσι το ζύγι και το ξέρουν πολύ καλά, αλλά κάτι πρέπει να πούνε για να χρυσώσουν το χάπι της αποτυχίας και της διαπραγματευτικής ανικανότητας.Εγώ σας λέγω ότι είχαμε 2000 φοιτητές και τώρα θα έχουμε 1100. Ορίστε, αντικρούστε, εφόσον είμαστε σε «καλύτερη θέση από πριν».

Στις όποιες συνομιλίες έγιναν με τον Υπουργό διαπίστωσα ότι όχι μόνο δεν κερδίσαμε κάτι, αλλά ο Υπουργός υπαναχώρησε κιόλας σε δεσμεύσεις του, όπως η δημιουργία έδρας Σχολής. Ποια αιτήματα των φορέων και της τοπικής κοινωνίας εισάκουσε ο κ. Γαβρόγλου και τελικά είναι «καλύτερα» από πριν που ο κ. Δήμαρχος ήταν «έτοιμος για πόλεμο»; Μας είπε κιόλας ότι «ο αγώνας θα συνεχιστεί». Πότε; Αφού ψηφιστεί το νομοσχέδιο; Και τι σόι αγώνας θα είναι αυτός; Σαν τον τελευταίο, που φέρνει σε δυσχερέστερη θέση την Καρδίτσα και αναστατώνει σπουδαστές και ακαδημαϊκούς;

Τέτοιες μεταβολές συμπεριφοράς δεν γίνονται τυχαία. Τέτοιες μεταβολές πρέπει να «υποψιάζουν» την κοινή γνώμη, ότι άλλη είναι η ατζέντα. Μήπως η ατζέντα αυτή έχει και προσωπικό-εκλογικό χαρακτήρα μιας και ο Δήμαρχος εναγκαλίζεται με τους κυβερνώντες πολιτικά; Διαβάζω στις εφημερίδες για κοινό μέτωπο στην τοπική αυτοδιοίκηση ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ. Η φιλοδοξία και το θέλημα του ενός δεν μπορεί να ευνουχίζει τη δυνατότητα αντίδρασης απέναντι στο συμφέρον των πολλών.

Σε αυτή τη χώρα τίποτε δεν αλλάζει. Χρειάζεται άλλο πνεύμα και τρόπος, χρειάζεται να λέμε και «όχι» και ας σηματοδοτεί τη δική μας «πολιτική περιθωριοποίηση». Ο Δήμαρχος έλεγε ότι δε θα ξαναβάλει υποψήφιος για το δημοτικό θώκο, και όμως, έχει βάλει πλώρη για νέα υποψηφιότητα. Έχει δημιουργήσει ιστορικό στις «κυβιστήσεις». Δεν έχει, όμως, σε καμία περίπτωση το δικαίωμα, στην αναζήτηση των δικών του πολιτικών συμμαχιών να δημαγωγεί το λαό της Καρδίτσας, προασπιζόμενος την πρόταση του Υπουργείου εν τω συνόλω, ενώ πριν από λίγο καιρό εμφανιζόταν ως ο «Λάνσελοτ» των διεκδικήσεων απέναντι στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας.

Λυπάμαι ειλικρινά, διότι ο ίδιος ο Δήμαρχος έχει πει ότι τα κόμματα δεν έχουν θέση στην τοπική αυτοδιοίκηση. Και όμως, είναι ο ίδιος που με την πολιτική του συμπεριφορά καταδεικνύει ότι έχουν ισχυρή θέση όταν φτάνουμε στο «δια ταύτα», δηλαδή στο ζύγι «προσωπικό όφελος – κοινωνικό δίκαιο».

Για τη Δημοτική Παράταξη Ν.Ε.Σ.ΤΩΡ Ηλίας Σχορετσανίτης

 

Προηγούμενο άρθρο Σύλληψη 43χρονου δυνάμει εντάλματος σύλληψης
Επόμενο άρθρο Ο Συντονιστής Αποκεντρωμένης σε ημερίδα για τους ΟΤΑ