Ειδήσεις

Ηλ. Σχορετσανίτης :Τι υποκρύπτει η καθυστέρηση της ανακοίνωσης Διοικητή στο Νοσοκομείο ;


Τα τελευταία χρόνια όλοι ταλαιπωρούμαστε οικονομικά, ψυχικά, αλλά και ηθικά με τις πολιτικές ύφεσης και κοινωνικής αναλγησίας των κυβερνήσεων που εισήγαγαν και υπηρέτησαν τα μνημόνια. Και μετά ήρθε η συγκυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου εμπορευματοποιώντας έξυπνα την «ελπίδα». Μια κυβέρνηση που στην αρχή φάνηκε να «πατάει πόδι», ενώ στη συνέχεια όχι μόνον δεν αντιστάθηκε, παρ’ ότι είχε τη σύμφωνη γνώμη του ελληνικού λαού με το δημοψήφισμα, αλλά έγινε μνημονιακότερη των μνημονιακών.

Η σημαία του ξεσχίσματος των αντισυνταγματικών μνημονίων με ένα νόμο, της πάταξης της διαφθοράς, της προστασίας των συντάξεων, της κατάργησης του ΕΝΦΙΑ και του σταματήματος της λιτότητας, υποστάλθηκε ταχύτατα και αντικαταστάθηκε από την άλλη που στο κέντρο έχει τις κεφαλές του Τόμσεν και του Σόιμπλε. Μια σημαία που αυτομάτως σημαίνει τη θεσμοθέτηση και νομιμοποίηση των ακριβώς αντίθετων μέτρων από αυτά που υποσχέθηκαν στη μάζα των (επιεικώς) ηλιθίων που ακούει στο όνομα ελληνικός λαός. Αν νομίζετε ότι εδώ σταματάει το κακό, έχετε σφάλει. Αυτό είναι μόνον ένα από τα κεφάλιατης Λερναίας Ύδρας που κυβερνά τη χώρα.

Δεν είναι μόνο η αήθης και άνανδρη επίθεση στις ευπαθείς και όχι μόνο ομάδες του ελληνικού λαού, αλλά και το βόλεμα των ημετέρων. Ακόμη και η σύζυγος του πρωθυπουργού φωτογραφήθηκε σε διάταξη για να έρθει κοντά στον αντρούλη της και στα εκπαιδευόμενα σε ιδιωτικό σχολείο τέκνα της! Πραγματικά δε σέβονται κανέναν και το φωνάζουν στα μούτρα μας.

Για να έρθουμε και στα δικά μας, το νοσοκομείο Καρδίτσας είναι ακέφαλο από το Δεκέμβριο του 2015. Κοντά ένα εξάμηνο, δεν υπάρχει διοικητής στο νοσοκομείο. Αυτό σημαίνει πολλά, αλλά κυρίως την απουσία στρατηγικής από ένα δημόσιο οργανισμό. Σημαίνει μη αποτελεσματική διαχείριση του δημόσιου χρήματος σε μια εποχή που είναι ζητούμενο η μεγιστοποίηση της αποτελεσματικότητας χρήσης των ολίγων πόρων που διαθέτουμε. Η κυβέρνηση δε φαίνεται να κόπτεται ιδιαίτερα για σωστό μάνατζμεντ, αφήνοντας το πρόβλημα να «ωριμάσει»…

Πολύ φοβάμαι ότι θα «ωριμάσει» τόσο, όσο να σαπίσει. Και αυτό δε σημαίνει άλλο παρά το διορισμό διοικητή από την κομματική επετηρίδα.Η αλήθεια είναι ότι η εναλλαγή διοικητών νοσοκομείων συμβαδίζει με την εναλλαγή κυβερνήσεων και αυτός ο συσχετισμός είναι από μόνος του τουλάχιστονύποπτος, έως απαράδεκτος. Προσφάτως άλλαξαν διοικητές σε 11 νοσοκομεία που έμειναν ακέφαλα (ένεκα αποκεφαλισμού). Δεν έχω κάτι με τα πρόσωπα που επιλέγησαν, καθότι όλων τα βιογραφικά είναι αξιόλογα και δείχνουν ότι μπορούν να ανταποκριθούν στα καθήκοντα. Στην Καρδίτσα, όμως, έχουμε μια άλλη ιστορία. Εσχάτως είδαν το φως της δημοσιότητας καταγγελίες για φωτογραφικούς διαγωνισμούς στον τομέα της φύλαξης ασφαλείας του νοσοκομείου Καρδίτσας. Μήπως αυτό προϊδεάζει για κάτι δείχνοντας ότι στον κάμπο δεν έχουν αλλάξει τα πράγματα;Μήπωςγια την Καρδίτσα ετοιμάζεται διοικητής «παλιάς» συνταγής;

Για τη διοίκηση του νοσοκομείου υπάρχουν κάποια προσόντα που διασφαλίζουν την αποτελεσματική λειτουργία του όπως: ακαδημαϊκό υπόβαθρο στην οργάνωση και διοίκηση επιχειρήσεων, η γνώση του νοσοκομειακού κλάδου, λογιστικής κόστους, management by change και κυρίως η προηγούμενη επιτυχημένη επαγγελματική ενασχόληση του επικεφαλής με τη διοίκηση των επιχειρήσεων και οργανισμών.Ως απόφοιτος τμήματος οργάνωσης και διοίκησης επιχειρήσεων νομίζω πως μπορώ να εκφέρω άποψη για το θέμα, αλλά και να τονίσω ότι υπάρχουν νέοι και νέες στην Ελλάδα που ακριβοπληρώσανε μεταπτυχιακές σπουδές και καταρτίστηκαν άρτια στη ΔιοίκησηΝοσοκομειακών  μονάδων. Είναι αυτοί που η πατρίδα αφήνει στο περιθώριο και τους κάνειοικονομικούς πρόσφυγες, για βολέψει κομματικούς δεινόσαυρους και να εξαργυρώσει τα ένσημα που κόλλησαν στο κόμμα. Σε περίπτωση που στο νοσοκομείο Καρδίτσας συμβεί κάτι ανάλογο, κάτι που δε θέλουμε να πιστεύουμε, θα περιμένουμε χωρίς να διστάσουμε με ανακοίνωση κολαφοσε πρακτικές που κρατάνε την πατρίδα αλυσοδεμένη σε καταστάσεις επικίνδυνες,  αναχρονιστικές και δόλιες.

Πρέπει επιτέλους να γίνουμε από χώρα των αρεστών, χώρα των άριστων. Και αυτό θα γίνει αποκομματικοποιώνταςτα πάντα: την εργασία, την παιδεία, το εμπόριο, τη δικαιοσύνη, τα σώματα ασφαλείας, την περίθαλψη.

 

Του Ηλία Σχορετσανίτη, Δημοτικού Συμβούλου, Επικεφαλής Ν.Ε.Σ.ΤΩΡ

Προηγούμενο άρθρο Παρουσίαση του νέου LEADER στα Καλύβια Πεζούλας
Επόμενο άρθρο Πρόγραμμα υγιεινής διατροφής από το 3ο ΚΔΑΠ