Ημερίδα για τη Φορολογία Εισοδήματος στην Καρδίτσα


Οι αλλαγές στη Φορολογία Εισοδήματος Φυσικών και Νομικών Προσώπων, σύμφωνα με τον νέο φορολογικό νόμο 3697/2008 και επίκαιρα θέματα φορολογικών ελέγχων ήταν το θέμα της ημερίδας που πραγματοποιήθηκε από το Σύλλογο Ελευθέρων Επαγγελματιών Λογιστών Φοροτεχνικών Οικονομολόγων Ν. Καρδίτσας την Πέμπτη 05 Μαρτίου 2009 στην Καρδίτσα.

Βασικοί ομιλητές στην εκδήλωση ήταν ο κ. Γιώργος Κορομηλάς, Οικονομολόγος – Φοροτεχνικός, μέλος του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών, και ο κ. Χρήστος Γιαννόπουλος, Επίτιμος Γενικός Διευθυντής Φορολογικών Ελέγχων του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών.

Οι ομιλητές αναφέρθηκαν στις αλλαγές που έχουν προκύψει στη Φορολογία τόσο των Φυσικών όσο και των Νομικών Προσώπων, στην αλλαγή των φορολογικών συντελεστών, στον τρόπο φορολόγησης των τεχνικών εταιρειών και στη φορολόγηση των μερισμάτων των Α.Ε. Υπήρξαν πολλές ερωτήσεις αλλά και παραδείγματα σχετικά με τον τρόπο φορολόγησης και διανομής των κερδών, ενώ ιδιαίτερη βαρύτητα επιδείχθηκε στο κομμάτι του ελέγχου των επιχειρήσεων και στις αλλαγές που θα προκύψουν από το νέο έτος μέσω του συστήματος ELENXIS.

Από την πλευρά του Συλλόγου Ελευθέρων Επαγγελματιών Λογιστών Φοροτεχνικών Ν. Καρδίτσας, τονίστηκε ότι θα γίνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα σεμινάρια με βασικό στόχο την διαρκή ενημέρωση των μελών και των εργαζομένων των Δ.Ο.Υ. Οι ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί πλέον είναι τέτοιες και σε τέτοιο βαθμό που δεν επιτρέπεται ο εφησυχασμός από την πλευρά των Λογιστών, αλλά διαρκής ενημέρωση.

Προηγούμενο άρθρο Το «έκαψαν» στον Δήμο Ρεντίνας
Επόμενο άρθρο Φθορές στην προτομή του Δ. Τσολάκογλου στη Ρεντίνα