Ειδήσεις

Ημερίδα διάχυσης ERASMUS+ KA1 στο Μουσικό Σχολείο Καρδίτσας


Το Μουσικό Σχολείο Καρδίτσας, σε συνεργασία με το Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού    Συντονισμού (ΠΕ.Κ.Ε.Σ.) Θεσσαλίας και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  Καρδίτσας, διοργάνωσε ημερίδα διάχυσης του προγράμματος Erasmus+/KA1, που  υλοποιείται  τη  διετία  2018-2020,  με  τίτλο: «Διαχείριση  τάξης  και  χρήση  καινοτόμων  μεθόδων  για  μια  αποτελεσματική ομαδοσυνεργατική διδασκαλία και μάθηση» και με επιμέρους θέματα: «Διαχείριση  σχολικής  τάξης:  καινοτόμες  διδακτικές  πρακτικές,  κίνητρα, συνεργατική μάθηση και στρατηγικές αξιολόγησης» και «Δημιουργικότητα στη Διδασκαλία και στη Μάθηση με τη χρήση ΤΠΕ: Η Ψηφιακή Τάξη».

Η ημερίδα διεξήχθη στα εργαστήρια πληροφορικής του Μουσικού Σχολείου την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019 και απευθυνόταν σε εκπαιδευτικούς των κλάδων ΠΕ02 (φιλόλογοι) και ΠΕ06 (αγγλικής φιλολογίας). Οι συνάδελφοι που παρευρέθηκαν στην ημερίδα αρχικά ενημερώθηκαν, μέσω εισηγήσεων, για το περιεχόμενο των επιμορφωτικών σεμιναρίων που παρακολούθησαν οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας στη Φλωρεντία της Ιταλίας και στην Αλκαλά δε Ενάρες της Ισπανίας κατά την προηγούμενη σχολική χρονιά. Στη συνέχεια, είχαν την ευκαιρία να πειραματιστούν με την ψηφιακή εκπαιδευτική πλατφόρμα «Edmodo» και να γνωρίσουν βιωματικά την καινοτόμα «αντίστροφη τάξη».

Εισηγήτριες και υπεύθυνες για τη διεξαγωγή της ημερίδας ήταν οι εκπαιδευτικοί του Μουσικού Σχολείου Ευφροσύνη Γιαγκίνα (ΠΕ06), Μαρία Καλογήρου (ΠΕ03), Σοφία Κόκκινου (ΠΕ02) και Σοφία Κοντού (ΠΕ02).

 

Προηγούμενο άρθρο Παρέμβαση Αγοραστού στη συνεδρίαση της Επιτροπής Συνοχής
Επόμενο άρθρο Γ. Κωτσός: Δεν άλλαξε τίποτε στον κυβερνητικό σχεδιασμό για τα έργα Αχελώου