Ημερίδα ενημέρωσης για την εφαρμογή της νέας ΚΑΠ


Ημερίδα ενημέρωσης διοργανώνει η Περιφέρεια Θεσσαλίας σε συνεργασία με το Κέντρο Ευρωπαϊκής πληροφόρησης (Europe Direct) και την Π.Ε.Δ Θεσσαλίας το Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014 στις 10:30 π.μ. στο ξενοδοχείο Imperial στη Λάρισα με θέμα:  «Εφαρμογή της νέας ΚΑΠ 2014-2020». Αυτό έγινε γνωστό σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε σήμερα στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας, Κεντρικοί Ομιλητές θα είναι ο γενικός γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων του ΥΠΑΑΤ κ. Δημήτριος Μελάς και το στέλεχος της Γενικής Γραμματείας Συντονισμού κ.  Γεώργιος Πούμπουρας.

Όπως ανέφερε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός: «Το ερχόμενο Σάββατο, πραγματοποιείται μια μεγάλη συνάντηση με πρωτοβουλία όλων των αγροτικών συλλόγων, των επιστημονικών φορέων και της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ούτος ώστε να μπορέσουμε να λύσουμε απορίες και ταυτόχρονα να αναλύσουμε το πλαίσιο, στο οποίο θα κινηθεί η νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική. Κατά τη συνάντηση αυτή θα υπάρχει χρόνος, ούτος ώστε να απαντηθούν ερωτήσεις, οι οποίες θα ανταποκρίνονται στα εύλογα ερωτήματα των παραγωγών και των κτηνοτρόφων, έτσι ώστε οι άνθρωποι αυτοί να πάρουν απαντήσεις για να μπορέσουν να κάνουν το καλλιεργητικό ή το κτηνοτροφικό τους πλάνο. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους επιστημονικούς φορείς, αλλά και τους αγροτικούς συλλόγους, οι οποίοι συνέδραμαν τα μέγιστα σε αυτήν την διοργάνωση. Ο αγροτικός τομέας είναι από τους πιο παραγωγικούς τομείς στην χωρά μας και ίσως ο τομέας εκείνος, ο οποίος έχει την μεγαλύτερη προστιθέμενη αξία. Καλούμε όλους τους ενδιαφερομένους να είναι εκεί για να λύσουμε τις απορίες, αλλά ταυτόχρονα να καταρτίσουμε έναν οδικό διεκδικητικό χάρτη για τη Θεσσαλία αλλά και για την παραγωγή μας».

 

Παράλληλα, ο περιφερειάρχης σημείωσε ότι η προσπάθεια αυτή δε σταματά εδώ. Θα πραγματοποιηθούν κατά τόπους ενημερώσεις σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Περιφέρειας Θεσσαλίας, τυχόν ερωτήματα θα απαντώνται και στην κάθε περιοχή θα δίνεται μεγαλύτερη έμφαση στις ιδιαιτερότητες και στην επίλυση των ζητημάτων των αποριών και των προβλημάτων που υπάρχουν εκεί. Παράλληλα, ο κάθε αγρότης και κτηνοτρόφος θα ενημερωθούν για τις επιδοτήσεις, οι οποίες σχεδιάζονται για την νέα περίοδο 2015-2020. Δηλαδή, το είδος της καλλιέργειας και το ύψος της επιδότησης και αυτό θα δώσει την δυνατότητα να σχεδιάσει τι μπορεί να καλλιεργήσει.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Συνάντηση μελών του Συνδέσμου Έφεδρων Αξιωματικών Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Ανοιχτό κάλεσμα του Δήμου Καρδίτσας για τις εορταστικές εκδηλώσεις των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς