Ειδήσεις

Ημερίδα με θέμα: Ποιότητα Ελληνικού Βαμβακιού


Την 1η ετήσια ημερίδα με θέμα: «Ποιότητα  Ελληνικού Βαμβακιού» διοργανώνουν το Ινστιτούτο Βιομηχανικών και Κτηνοτροφικών Φυτών – Εθνικό Κέντρο Ποιοτικού Ελέγχου Ταξινόμησης και Τυποποίησης Βάμβακος του  ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ και  η Διεπαγγελματική Οργάνωση Βάμβακος.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017 στις  10:30 π.μ. στο συνεδριακό κέντρο του Εθνικού Κέντρου Ταξινόμησης Βάμβακος στην Καρδίτσα (1ο χλμ. Καρδίτσας – Μητρόπολης).

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα των ερευνητικών– αναπτυξιακών έργων, τα οποία έχουν ανατεθεί από την Διεπαγγελματική Οργάνωση Βάμβακος στο Εθνικό Κέντρο Ποιοτικού Ελέγχου Ταξινόμησης και Τυποποίησης Βάμβακος του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ και αφορούν:
α)  την ταξινόμηση του 1% των παραγόμενων δεμάτων εκκοκκισμένου βάμβακος σε επίπεδο χώρας για τη δημιουργία εθνικού φακέλου ποιότητας και
β) τη διερεύνηση των  ποιοτικών χαρακτηριστικών του βάμβακος από ποικιλίες που σποροπαράγονται στην Ελλάδα και ομαδοποίηση αυτών με βάση την ποιότητα.

Στην ημερίδα θα παρευρεθούν εκπρόσωποι των κλάδων βαμβακοκαλλιέργειας από όλη την Ελλάδα (παραγωγοί, αγροτικοί συνεταιρισμοί, εκκοκκιστικές επιχειρήσεις, εταιρίες σποροπαραγωγής και εμπορίας πολλαπλασιαστικού υλικού, εταιρίες λιπασμάτων και γεωργικών εφοδίων),  ενώ θα εκπροσωπηθεί και ο κλάδος της κλωστοϋφαντουργίας.
Την έναρξη της ημερίδας θα κηρύξει ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βασίλης Κόκκαλης, ενώ θα γίνουν τοποθετήσεις από εκπροσώπους φορέων του ΥΠΑΑΤ και φορέων της αλυσίδας παραγωγής βάμβακος.

Η είσοδος  στην ημερίδα είναι ελεύθερη για το κοινό.

 

Προηγούμενο άρθρο Επιμνημόσυνη Δέηση για τους πεσόντες αστυνομικούς
Επόμενο άρθρο Μπαλταφάν στο ΚΔΑΠ Γιολδάση