Ειδήσεις

Ημερίδα με θέμα: Φύλο και εκπαίδευση


Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων σε συνεργασία με  το Κέντρο Γυναικών Καρδίτσας, με την υποστήριξη της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας, σας προσκαλούν στην Ημερίδα που συνδιοργανώνουν στην Καρδίτσα, με τίτλο:   «Φύλο και εκπαίδευση»

Η Ημερίδα απευθύνεται στα στελέχη της εκπαίδευσης, σε εκπαιδευτικούς, γονείς, μαθητές και  μαθήτριες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Eκπαίδευσης και στο ευρύτερο κοινό.

Σκοπός της ημερίδας είναι η ανάδειξη της πολυεπίπεδης συναρμογής του φύλου στην εκπαιδευτική πράξη και η αναγκαιότητα  εισαγωγής του στην εκπαίδευση, ως βασικού ερμηνευτικού εργαλείου στην προώθησης της έμφυλης ισότητας, της  δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Οι επιμέρους  στόχοι της Ημερίδας προσδιορίζονται ως εξής:

  • η ανάδειξη της πολυεπίπεδης σχέσης Φύλου και Εκπαίδευσης
  • η αναγνώριση της αναγκαιότητας διάχυσης της οπτικής του φύλου στην εκπαιδευτική πράξη
  • η παρουσίαση καλών εκπαιδευτικών πρακτικών και δράσεων για ζητήματα Φύλου και έμφυλης ισότητας
  • η ευαισθητοποίηση των εκπαιδευτικών, των γονέων-κηδεμόνων, των μαθητών και μαθητριών, καθώς και η συμμετοχή τους σε δράσεις  που άπτονται ζητημάτων έμφυλης ισότητας.

Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 21 Απριλίου 2018, στην αίθουσα της Δημοτικής Πινακοθήκης Καρδίτσας, Β. Τζέλλα και Βασιαρδάνη, 4ος όροφος, ώρες 09:30 – 13:30.

Στους συμμετέχοντες και στις συμμετέχουσες θα δοθεί Βεβαίωση Παρακολούθησης.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Αργιθέας
Επόμενο άρθρο Η Καρδίτσα υποδέχεται την τιμία κάρα του Αγίου Σεραφείμ