Ειδήσεις

Ημερίδα στο Προάστιο στο πλαίσιο του Εράσμους


Με αφορμή τη λήξη του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ KA1  με τίτλο  “E- Saved : European Schools variables electronically and digitally”, το Γενικό Λύκειο Προαστίου Καρδίτσας πραγματοποίησε ημερίδα διάχυσης αποτελεσμάτων των δράσεων στο πλαίσιο του προγράμματος.

Συγκεκριμένα, την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2019, στην αίθουσα εκδηλώσεων του κοινοτικού καταστήματος του Προαστίου, η παιδαγωγική ομάδα του εν λόγω προγράμματοςπαρουσίασε διεξοδικά τις δράσεις και τα παραγόμενα προϊόντα (παραδοτέα) με έμφαση:

  • στην παρουσίαση της οργάνωσης της υποδομής του Σχολείου,
  • στις παιδαγωγικές  μεθόδους που ακολουθήθηκαν,
  • στη διαχείριση της παγίωσης και εκτενούς διάχυσης  της «ψηφιακής στροφής»,
  • αλλά και στα εργαλεία που χρησιμοποιήθηκαν σε κάθε περίπτωση.

Βασικός  στόχος του προγράμματος ήταν  να εναρμονιστεί  το Σχολείο με τις επιταγές της σύγχρονης πραγματικότητας και το ίδιο το πρόγραμμα να αποτελέσει αφορμή αναβάθμισης του σχολείου τόσο στο επίπεδο της υποδομής όσο και αναφορικά με το ανθρώπινο δυναμικό του.

Η υπεύθυνη του προγράμματος κα Κρικώνη Αθανασία (ΠΕ06) καλωσόρισε τους προσκεκλημένους, τονίζοντας την «επιστροφή» του ΓΕΛ Προαστίου στα ευρωπαϊκά δρώμενα και προανήγγειλε την υλοποίηση  νέου Ευρωπαϊκού Προγράμματος ErasmusKA2με  τίτλοE.R.U.D.I.T.I.O.N.– EnglishRadicallyUnifyingDidacticsInTeachingIn-formallyOrNot” , το οποίο προβλέπει και ανταλλαγές μαθητών, με  το ΓΕΛ Προαστίου να είναι το συντονιστικό σχολείο. Χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος Παλαμά κος Σακελλαρίου Γεώργιος , ο οποίος επισήμανε την ανάγκη αυτενέργειας των μαθητών και τη στήριξη του Δήμου σε δράσεις που ενισχύουν την ελευθερία στη μάθηση  και το δικαίωμα στη γνώση. Ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κος Παπανούσκας Μιχάλης , αφού συνεχάρη το σχολείο για την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος, τόνισε την αναγκαιότητα του ψηφιακού γραμματισμού των μαθητών στην εποχή μας. Παράλληλα ο Αιδεσιμότατος π. ΣιαματάςΒασίλειοςαναφέρθηκε στη ζωντάνια και τον ενθουσιασμό των εφήβων μαθητών και τους κάλεσε να αξιοποιήσουν στο μέγιστο την προσπάθεια των καθηγητών τους να τους εντάξουν στην ψηφιακή πραγματικότητα της σημερινής εποχής. Στη συνέχεια, ο Διευθυντής του Σχολείου κος Βλάστος Αιμίλιος( ΠΕ03), κάνοντας μια σύντομη αναδρομή στον οραματισμό και την πραγματοποίηση της ιδέας για μια ψηφιακή στροφή του Σχολείου, αναφέρθηκε συνοπτικά στον Προγραμματισμό, τις  δράσεις, τις δυσκολίες  καθώς και στους στόχους που επιτεύχθηκαν κατά τη χρονική περίοδο υλοποίησης του προγράμματος. Τέλος, την τοποθέτηση του Διευθυντή συμπλήρωσαν με αναλυτικά στοιχεία ( φωτογραφίες, διαγράμματα, βίντεο )  οι εκπαιδευτικοί της παιδαγωγικής ομάδας κκ Ηλιάδης Αργύρης (ΠΕ04), Σκαμπαρδώνη Αγορίτσα (ΠΕ02) και Ταμπάκος Κων/νος (ΠΕ03), ενώ καίρια ήταν και η παρέμβαση των μαθητών, οι οποίοι με εκπρόσωπό τους ευχαρίστησαν τους καθηγητές και εμψυχωτές τους στο ενδιαφέρον «ταξίδι» της ψηφιακής στροφής στο σχολείο τους. .

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Αιδεσιμότατος π. Σιαματάς Βασίλειος, ο Δήμαρχος Παλαμά κος Σακελλαρίου Γεώργιος, ο Διευθυντής ΔΔΕ Καρδίτσας κος Παπανούσκας Μιχάλης, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κκ Καραγιάννης Νικόλαος και Γεννάδιος Ιωάννης, η Αντιδήμαρχος Παλαμά κα Φούντα Ουρανία, ο Δημοτικός Σύμβουλος κος Τσιαδήμος Δημήτριος, ο Σύμβουλος ΤΚ Προαστίου κος Αθανασός Δημήτριος, η Υπεύθυνη εκπαιδευτικών θεμάτων ΔΔΕ Καρδίτσας κα Καραγιάννη Γεωργία, η εκπρόσωπος του ΚΕΣΥ κα Μυργιώτη Ευφροσύνη, οι Διευθυντές Σχολείων ΔΔΕ Καρδίτσας κκ Λούκας Ηλίας, Ζαχαρής Κων/νος, Πετεινάρας Ιωάννης, Ριζάς Σωτήρης, ΤσιούντουΑναστασία,   Μιξαφέντης Ιωάννης,  εκπρόσωπος του Γυμνασίου-ΛΤ Μαγούλας κος Χαλιμούρδας Κωνσταντίνος, καθώς και μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, γονείς, μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Η Ανεξάρτητη Επιχειρηματική Κίνηση Καρδίτσας για τη ματαίωση του Εκπτωτικού Χωριού
Επόμενο άρθρο Έξοδος για τους νέους του Κέντρου Ορίζοντες