Ειδήσεις

Ημερίδα της Δ/νσης Β ΄θμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας


Με προσκεκλημένους ομιλητές τον Αντιπρόεδρο του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, Παύλο Χαραμή και τον Πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης της Διαταραχής Εθισμού στο Διαδίκτυο, Κώστα Σιώμο, θα πραγματοποιηθεί ημερίδα την Πέμπτη 27-9-2018 και ώρα 12:00 στο ξενοδοχείο “ΚΙΕΡΙΟΝ”. Η ημερίδα διοργανώνεται από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με θέμα τα αποτελέσματα του προγράμματος “Dyspraxiatheca–Ευρωπαϊκή Ψηφιακή Βιβλιοθήκη για την Δυσπρακτική Εκπαίδευση”.

Ο Παύλος Χαραμής είναι πτυχιούχος Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών με μεταπτυχιακές σπουδές στο Πάντειο και στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Από το 1982 εργάζεται στη δημόσια Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Έχει διδάξει στη ΣΕΛΕΤΕ και στην επιμόρφωση εκπαιδευτικών, είναι πρόεδρος του Κέντρου Μελετών και Τεκμηρίωσης της ΟΛΜΕ, ενώ τώρα υπηρετεί από τη θέση του Αντιπροέδρου του ΙΕΠ.

Διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ένωσης Φιλολόγων και της Α΄ ΕΛΜΕ Αθήνας. Συνεργάστηκε συχνά με τη UNICEF και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες καθώς και με μεταναστευτικές οργανώσεις και φορείς. Έχει αναπτύξει πολύμορφη συγγραφική, ερευνητική και διδακτική δραστηριότητα κυρίως σε εκπαιδευτικά θέματα.

Στα επιστημονικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, η Συγκριτική Εκπαίδευση, η Κοινωνιολογία της Εκπαίδευσης με έμφαση στις κοινωνικές και μορφωτικές ανισότητες και στον κοινωνικό αποκλεισμό, ζητήματα φύλου, η εκπαιδευτική πολιτική, η διαπολιτισμική εκπαίδευση, η τεχνική και επαγγελματική εκπαίδευση και οι τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνίας.

Ο Κωνσταντίνος Σιώμος είναι ψυχίατρος παιδιών και εφήβων και διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Κατέχει μεγάλη εμπειρία στη διάγνωση και θεραπεία της Διαταραχής Εθισμού στο Διαδίκτυο, καθώς ανέλαβε τη διαχείριση πολυάριθμων κλινικών περιπτώσεων εθισμένων εφήβων. Το Μάρτιο του 2008 και τον Ιούλιο του 2011 κλήθηκε, μετά από τιμητική πρόσκληση της Μόνιμης Επιτροπής Έρευνας και Τεχνολογίας και της Μόνιμης Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Βουλής αντίστοιχα, να συμμετάσχει ως εξειδικευμένος επιστήμονας στις εργασίες της, καταθέτοντας τα στοιχεία των ερευνών του για τον εθισμό των εφήβων στο Διαδίκτυο. Κλήθηκε επίσης να καταθέσει προτάσεις για το σχεδιασμό μιας εθνικής πολιτικής για την πρόληψη των κινδύνων των νέων τεχνολογιών στα άτομα νεαρής ηλικίας. Επιπλέον, είναι αξιολογητής επιστημονικών ερευνών σχετικών με τις παθολογικές διαδικτυακές συμπεριφορές στα διεθνή επιστημονικά περιοδικά “Cyberpsychology and Behaviour”, “ChildPsychiatry and Human Development”, “Environmental Research and Public Health” και “YonseiMedical Journal”. Έχει διατελέσει αξιολογητής επιστημονικών προτάσεων για χρηματοδότηση στο πεδίο της Διαταραχής Εθισμού στο Διαδίκτυο. Είναι ιδρυτικό μέλος και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης της Διαταραχής Εθισμού στο Διαδίκτυο με έδρα τη Λάρισα (www.hasiad.gr). Ζει και εργάζεται ως ψυχίατρος παιδιών και εφήβων στην πόλη της Λάρισας.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Πρώτο βραβείο για φοιτητές του Παν/μίου Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο Το Δημοτικό Σχολείο Καλλίθηρου γιόρτασε την ειρήνη