Ημερίδα του Δήμου Καρδίτσας για τις Εφαρμογές της Γεωργίας Ακριβείας


Hμερίδα για τις εφαρμογές της Γεωργίας Ακριβείας οργανώνει την Παρασκευή, 15-3-13 στην αίθουσα του Εμποροβιοτεχνικού Επιμελητηρίου (Ε.Β.Ε.) το  Γραφείο Γεωργικής Ανάπτυξης του Δήμου Καρδίτσας.

Η ημερίδα, στην οποία θα γίνουν παρουσιάσεις εφαρμογών της τεχνολογίας στην Γεωργία και ειδικότερα σε καλλιέργειες που ενδιαφέρουν τους παραγωγούς της περιοχής μας, αλλά και ευρύτερα, από Έλληνες και ξένους επιστήμονες, οργανώνεται στο πλαίσιο του προγράμματος TAPAC (TransAtlantic Precision Agriculture Consortium).

Το πρόγραμμα έχει χρηματοδοτηθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Αμερικανική Κυβέρνηση (FIPSE) στο πλαίσιο προγράμματος συνεργασίας Ευρωπαϊκών και Αμερικανικών Πανεπιστημίων που μεταξύ άλλων  περιλαμβάνει  μια σειρά ημερίδων για ενημέρωση των αγροτών και άλλων φορέων.

Από Ευρωπαϊκής πλευράς μετέχουν τα Πανεπιστήμια Θεσσαλίας, Πάντοβα (Ιταλία) και Μονάχου (Τεχνικό Πανεπιστήμιο- Γερμανία) και από Αμερικανικής τα Πανεπιστήμια της Georgia και Auburn.

Όσον αφορά τη χώρα μας, θα πραγματοποιηθεί μία και μοναδική ημερίδα στην πόλη μας και θα ακολουθήσουν άλλες δύο ημερίδες σε ευρωπαϊκό επίπεδο, στην  Πάντοβα της Ιταλίας (18-3-13) και το Πότσνταμ  της Γερμανίας (21-3-13).

Τον επόμενο χρόνο θα πραγματοποιηθούν αντίστοιχες ημερίδες και στις ΗΠΑ.

Η ημερίδα θα μεταδίδεται ζωντανά μέσω διαδικτύου από την ιστοσελίδα του Δήμου Καρδίτσας www.dimoskarditsas.gov.gr

Προηγούμενο άρθρο Πραγματοποιηθείσα συνάντηση ΥΦΥΠΕΞ Κ.Τσιάρα με Αντιπροσωπεία Παμμακεδονικής Ένωσης ΗΠΑ
Επόμενο άρθρο Σε αποκριάτικους ρυθμούς η Καρδίτσα