Ειδήσεις

Η άλλη ρΟΤΑ για τις εκλογές του υπηρεσιακού συμβουλίου


Η άλλη ρΟ.Τ.Α. είχε επιτυχή παρέμβαση στις  εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια των εργαζομένων ΟΤΑ Καρδίτσας  στις 11/12/2018. Για αυτή μας την επιτυχία, αρχικά θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους συναδέλφους, ιδιαίτερα όμως (ας μας επιτραπεί) τους συναδέλφους που μας εμπιστεύτηκαν και στήριξαν την παράταξή μας, αυξάνοντας τα ποσοστά, τη δυναμική και τις υποχρεώσεις για την άλλη ρΟ.Τ.Α., σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές. Από την πλευρά μας δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε την προσπάθεια με μεγαλύτερη ένταση.

Βρισκόμαστε σε επαφή με τους συναδέλφους, με ειλικρίνεια και αγωνιστική διάθεση. Έχουμε να αντιπαλέψουμε καθεστωτικές δυνάμεις του παραβάν, με ψέματα, και θεατρινισμούς. Παλεύουμε σε ένα περιβάλλον όπου μέχρι και αιρετοί έχουνε άμεση παρέμβαση στην εκλογική διαδικασία με υποδείξεις και πίεση προς τους συναδέλφους.

Όμως τονίζουμε με όλη μας την δύναμη, τα σημερινά δύσκολα προβλήματα δεν λύνονται με εξουσιοδοτήσεις. Πιστεύουμε ότι οι εργαζόμενοι αποφασίζουν και κινητοποιούνται και έχουμε ως στόχο την ενεργοποίηση όλων μέσα από συλλογικές διαδικασίες.

Πιστεύουμε ότι θα πρέπει να κάνουμε το βήμα και να αφήσουμε τον παλιό και συμβιβασμένο συνδικαλισμό. Αυτόν  που τόσα χρόνια έχει εγκλωβίσει, όποια ειλικρινή προσπάθεια έχουν επιχειρήσει οι εργαζόμενοι. Πρέπει να δημιουργήσουμε ένα συνδικαλιστικό και εργατικό κίνημα, το οποίο θα λειτουργεί με όρους σύγκρουσης και διεκδίκησης και θα αγωνίζεται με  σαφή προσανατολισμό και στόχο.

Και ο αγώνας αυτός πρέπει να έχει προσανατολισμό και στόχο, να πάρουμε πίσω ότι μας έχουν κλέψει. Αφού με τις δικές μας θυσίες βγήκαμε από τα μνημόνια είναι η ώρα να τα πάρουμε πίσω. Απαιτούμε τώρα αυξήσεις μισθών, καταβολή δώρων, μαζικές προσλήψεις, στάση πλειστηριασμών λαϊκών κατοικιών, καλύτερες υπηρεσίες για τους πολίτες, ασφάλεια στην εργασία. Καμία κατάργηση των βαρέων ανθυγιεινών. Απολύσεις, ιδιωτικοποιήσειςκλπ, μας βρίσκουν απέναντι και σε θέση μάχης.

Δεν μας μένει λοιπόν τίποτα, παρά η μαζική συμμετοχή σε συνελεύσεις και κινητοποιήσεις. Δίνουμε ένα αγωνιστικό ραντεβού για όλες τις κρίσιμες στιγμές που έρχονται από εδώ και πέρα. Μαζί και με άλλους κλάδους να  ανατρέψουμε την πολιτική της φτώχειας, απέναντι σε χρέος, μνημόνια, τρόϊκες (ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ), ξένο και ντόπιο κεφάλαιο και  υπηρέτες. Απέναντι στην πολιτική που εφαρμόζεται από την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, τις προηγούμενες κυβερνήσεις, τα κόμματα αυτής της πολιτικής και τους φασίστες

 

Προηγούμενο άρθρο Σεισμός 3,8 Ρίχτερ λαχτάρησε την Καρδίτσα
Επόμενο άρθρο Με τα τρακτέρ στον Ε65 οι αγρότες του Νομού