Ειδήσεις

Η άλλη ρότα για τις εκλογές των υπηρεσιακών συμβουλίων


Έχουν περάσει 8 χρόνια μνημονίων και παρά τις προεκλογικές φαμφάρες της κυβέρνησης για την «έξοδο», η πραγματικότητα είναι ότι η ίδια πολιτική συνεχίζεται. Φτώχεια, ανεργία, πλειστηριασμοί, μισθοί ντροπής, διαλυμένο δημόσιο, εντατικοποίηση εργασίας, θανατηφόρα εργατικά…….Αυτή η επίθεση στον κόσμο της εργασίας δεν έχει σταμάτημα. Οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ το νιώθουν κάθε μέρα στο πετσί τους. Είναι το παρόν και το μέλλον που μας επιφυλάσσουν οι αποφάσεις των πλούσιων του τόπου μας σε αγαστή συνεργασία με τις αποφάσεις της ΕΕ, του ΔΝΤ, όλων των «θεσμών»,της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και των κομμάτων ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ, ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ και των φασιστών που λένε ναι σε όλα τα αφεντικά.

Απέναντι σε αυτή την επίθεση θα έπρεπε να προβάλουμε ένα συνδικαλιστικό και εργατικό κίνημα το οποίο θα λειτουργεί με όρους σύγκρουσης και διεκδίκησης. Να πάρουμε πίσω τα κλεμμένα των μισθών των συντάξεων, να έχουμε νοσοκομεία, σχολεία, να έχει η ζωή μας αξιοπρέπεια.

Δυστυχώς αναδεικνύεται με δραματικό τρόπο, ότι ο “συνδικαλισμός που γνωρίζουμε” ενσωματώθηκε, ηττήθηκε, εκφυλίστηκε. Γιατί κυριαρχεί σε αυτόν η γραμμή της συνδιαλλαγής με τον αντίπαλο.

Όμως δεν ηττήθηκε η ιδέα και η ανάγκη οι εργαζόμενοι να ενώνονται και να παλεύουν τα συμφέροντα τους! Αυτό το συνδικαλισμό, αυτά τα σωματεία τα ανεξάρτητα από τον αντίπαλο και όπλα στα χέρια των εργαζομένων, χρειάζεται να συγκροτήσουμε “από την αρχή”.

Εμείς ως άλλη ρΟ.Τ.Α. συμμετέχουμε σε αυτές τις εκλογές με την δέσμευση να πολεμήσουμε κάθε προσπάθεια να έρθουν μνημονιακές αποφάσεις και εντολές στα υπηρεσιακά συμβούλια. Οι εντολές της ΕΕ και της κυβέρνησης για απολύσεις, ιδιωτικοποιήσεις κλπ θα μας βρουν απέναντι.

Με την δέσμευση να ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΠΕΡΙΟΔΟ. Να μην λειτουργούμε ΄΄κομματικά΄΄ ή ΄΄με τους δικούς μας΄΄.

Με την δέσμευση να βγάζουμε στον αέρα ό,τι ρουσφέτι προσπαθήσουν να περάσουν. Να ξεσκεπάζουμε τις μεθοδεύσεις τους.

Λύση είμαστε εμείς οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, με τις συλλογικές μας διαδικασίες, με την αλληλεγγύη, με τον αγώνα μας, με την ουσιαστική συλλογική και αμεσοδημοκρατική λειτουργία μας , στην οποία πρέπει να πιστέψουμε και να της δώσουμε ουσιαστικό περιεχόμενο. Λύση είναι ο συντονισμός με τους εργαζόμενους του Δημοσίου και Ιδιωτικού τομέα, για έναν παρατεταμένο αγώνα ανατροπής.

Με αυτές τις σκέψεις παρεμβαίνουμε και στις εκλογές των υπηρεσιακών συμβουλίων στις 11 Δεκέμβρη και ζητάμε την στήριξή σας.

 

Προηγούμενο άρθρο Στήριξη του αγώνα των εκπαιδευτικών Δ.Ε. σε πρώην διαθεσιμότητα
Επόμενο άρθρο Μουσική διαμαρτυρία του Μουσικού Σχολείου Καρδίτσας