Ειδήσεις

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Καρδίτσας για την Εθνική Επέτειο


Το ιστορικό ΟΧΙ  τα ξημερώματα της 28ης Οκτωβρίου του 1940, αποτέλεσε την αρχή μιας ιστορίας, που έμελλε να γραφτεί με χρυσά γράμματα, καθορίζοντας τη ροή και το μέλλον ολόκληρου του κόσμου!

Η ηρωική στάση των Ελλήνων, σημάδεψε ανεξίτηλα την ελληνική και παγκόσμια ιστορία, αναδεικνύοντας την  παθητική αγάπη για την πατρίδα και την αέναη προσήλωση του Έθνους μας στις αδιαπραγμάτευτες αξίες της ελευθερίας.

Ο λαός μας την δεκαετία του 1940 πολέμησε δίχως δεύτερη σκέψη τον ναζισμό και τον φασισμό με όλες του τις δυνάμεις, ύψωσε με υπερηφάνεια το ανάστημά του, απέναντι σε μια υπερδύναμη που έμοιαζε ανίκητη και οραματιζόταν μια νέα Ευρώπη υπόδουλη και δειλή.

Μετρώντας χιλιάδες νεκρούς,  μέσα σε συνθήκες ανείπωτης φτώχειας και εξαθλίωσης, αποτέλεσε ένα τρανταχτό παράδειγμα ηρωισμού, δίνοντας πολύτιμο χρόνο και μήνυμα στους υπόλοιπους λαούς ότι ο εχθρός μπορεί να νικηθεί!

Το έπος του 1940 αποτέλεσε  την τελευταία μεγάλη εμπόλεμη συμπλοκή του Ελληνισμού, η πιο κοντινή σε εμάς, η οποία θα πρέπει να εμπνέει, να κινητοποιεί και να οδηγεί τον λαό μας, σε νέες νίκες και σε νέα ιστορικά ΟΧΙ, όπως εκείνα που έκαναν  τον Ελληνισμό να ξεχωρίζει ως Έθνος στο πέρασμα των αιώνων!

Προηγούμενο άρθρο Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Καρδίτσας κ. Κωστή Νούσιου για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940
Επόμενο άρθρο Μήνυμα του Δημάρχου Καρδίτσας κ. Β. Τσιάκου για την Εθνική Επέτειο