Η ίδρυση Δημοσίου ΙΕΚ στο Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας επί τάπητος


Με τον Υπουργό Υγείας, κ. Βορίδη συναντήθηκε ο Βουλευτής και π. Υφυπουργός Παιδείας, κ. Σπύρος Ταλιαδούρος, με θέμα συζήτησης την ίδρυση Δημοσίου ΙΕΚ στο Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας.

Ειδικότερα, ο κ. Ταλιαδούρος μετά και την αποστολή σχετικού Διαβήματος προς τον Υπουργό Υγείας, πραγματοποίησε συνάντηση με τον κ. Μ. Βορίδη προκειμένου να του θέσει δια ζώσης την αναγκαιότητα συνέχισης του πολύχρονου επιτυχούς έργου της ΕΠ.Α.Σ. Βοηθών Νοσηλευτών του Γ.Ν. Καρδίτσας, μέσω της ίδρυσης Δημοσίου ΙΕΚ στο Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο κ. Ταλιαδούρος επεσήμανε στον Υπουργό Υγείας την δέσμευση της Διοίκησης του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας για τη διάθεση παρακείμενου στο Νοσοκομείο κτιρίου, κατάλληλων και επαρκών προδιαγραφών για τη στέγαση του ΙΕΚ, προκειμένου να μην υπάρξει επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού. Επίσης, ο κ. Ταλιαδούρος αναφέρθηκε και στην δυνατότητα πλήρους κάλυψης των εκπαιδευτικών αναγκών του ΙΕΚ από το ήδη διορισμένο μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό της Σχολής Βοηθών Νοσηλευτών, που απαριθμεί έξι (6) άτομα.

Ο κ. Ταλιαδούρος αναφέρθηκε επίσης και στην κοινωνική διάσταση της συνέχισης παροχής επαγγελματικής κατάρτισης στο πλαίσιο της δημιουργίας του ΙΕΚ Βοηθών Νοσηλευτών, καθώς σε συνθήκες οικονομικής κρίσης δίνεται επαγγελματική προοπτική και μέλλον σε νέους και νέες της ευρύτερης περιοχής, που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να κάνουν κάποια άλλη επιλογή εκπαίδευσης και κατάρτισης , μακριά από τον τόπο μόνιμης κατοικίας τους, συμβάλλοντας μακροπρόθεσμα στη μείωση της ανεργίας.

Ο κ. Βορίδης αναφερόμενος στο θέμα είπε η απόφαση ίδρυσης ΙΕΚ Βοηθών Νοσηλευτών στο Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας θα εξεταστεί στο πλαίσιο της γενικότερης αναδιάρθρωσης της παροχής επαγγελματικής κατάρτισης Βοηθών Νοσηλευτών, υπό την προϋπόθεση ότι οι εκπαιδευτικοί που θα επιλεγούν διαθέτουν παιδαγωγική επάρκεια.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Τέλη κυκλοφορίας: Για την πληρωμή τους χρειάζεται να γνωρίζεις τον ΑΦΜ και τον αριθμό κυκλοφορίας ΜΟΝΟ !!!
Επόμενο άρθρο Εφοπλιστές, αγρότες και κυβερνητική πολιτική - Του Αριστοτέλη Τσόγκα