Ειδήσεις

Η απαξίωση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Παλαμά από τη Μείζονα Αντιπολίτευση


Ο Δήμος Παλαμά στα τέσσερα αυτά χρόνια που είμαστε στο τιμόνι του, έχει υπερβάλει εαυτό και έχει καταθέσει μελέτες σε όλα τα προγράμματα που υπάρχει πρόσκληση και είναι από τους λίγους Δήμους στην Ελλάδα που το έχει καταφέρει αυτό παρότι είναι υποστελεχωμένος. Στο δρόμο αυτό η συμπολίτευση του Δήμου βαδίζει μόνη της χωρίς καμία βοήθεια από την μείζονα αντιπολίτευση  η οποία έτσι κι αλλιώς είναι πολύ μειωμένων δυνατοτήτων. Ποτέ όμως δεν περνούσε από το μυαλό μας ότι η μείζονα αντιπολίτευση θα έβαζε τρικλοποδιές και προσκόμματα στην προσπάθεια ανάπτυξης του Δήμου δείχνοντας ανεπίτρεπτη μικροψυχία.

Για του λόγου το αληθές. Την Τρίτη 18/9/2018 σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η μείζονα αντιπολίτευση προσήλθε στην αίθουσα αλλά απεχώρησε με την δικαιολογία ότι «κάτι άκουσε στο καφενείο»!!!! για τον Πρόεδρο του ΔΟΠΑΠΑΠ. Λόγια καφενείου δηλαδή και αποχώρηση από την συνεδρίαση. Πολύ φθηνή δικαιολογία και απαξίωση απέναντι στο θεσμό. Όλως τυχαίως εκείνη την ημέρα έπρεπε να λάβουμε αποφάσεις για υποβολή τεσσάρων προτάσεων για χρηματοδότηση. Οι αποφάσεις έπρεπε να ληφθούν σε εκείνη την συνεδρίαση και δεν υπήρχε περιθώριο αναβολής μιας και τα χρονικά περιθώρια ήταν στενά. Οι τέσσερις προτάσεις υποβολής ήταν «Προμήθεια και τοποθέτηση εξοπλισμού παιδικής χαράς πάρκου Αστέριου» προϋπολογισμού 216.000 ευρώ, «Αναβάθμιση παιδικού σταθμού Παλαμά» προϋπολογισμού 80.000 ευρώ,«Τηλεέλεγχος – Τηλεχειρισμός στο δίκτυο ύδρευσης του Δήμου» προϋπολογισμού 1.392.500 ευρώ και «Προμήθεια, τοποθέτηση εξοπλισμού τριτοβάθμιας επεξεργασίας στον βιολογικό» προϋπολογισμού 500.000 ευρώ. Τέσσερα έργα συνολικού προϋπολογισμού 2.188.500 ευρώ κινδύνευσαν να χαθούν από τον γνωστό ωχαδερφισμό της μείζονος αντιπολίτευσης. Ο καθένας θα μπορούσε να θεωρήσει ότι το γεγονός της αποχώρησης ήταν τυχαίο ήρθε όμως η συνεδρίαση του Δ.Σ. στις 25/10 που διέψευσε κάθε καλοπροαίρετο μιας και σύσσωμη η μείζονα αντιπολίτευση δεν προσήλθε στη τακτική συνεδρίαση χωρίς να ενημερώσει κανέναν, οπότε η έλλειψη απαρτίας ήταν ορατή. Στην προσπάθεια του Προέδρου του Δ.Σ. να επικοινωνήσει με τον επικεφαλή, αυτός είχε το τηλέφωνο κλειστό. Στη συνέχεια ο Πρόεδρος τηλεφώνησε σε σύμβουλο της μειοψηφίας ο οποίος τον ενημέρωσε ότι ο κος Καραλής είχε σκοπό να παρακολουθήσει κάποιον εσπερινό μιας και ήταν παραμονή του Αγίου Δημητρίου και απαγόρευσε και στους δημοτικούς του συμβούλους να έρθουν στη συνεδρίαση! Όλως τυχαίως στη συνεδρίαση υπήρχαν άλλες δύο προτάσεις υποβολής για ένταξη χρηματοδότησης. Μία για «Ενεργειακή αναβάθμιση Δημαρχείου Παλαμά» προϋπολογισμού 250.000 ευρώ και η άλλη για «Αναβάθμιση εκθεσιακού χώρου στοιχείων αγροτικής κληρονομιάς στην Ιτέα» προϋπολογισμού 200.000 ευρώ. Άλλες 450.000 ευρώ δηλαδή κινδύνευσαν να χαθούν για την ανευθυνότητα του κου Καραλή αλλά και για την αδιανόητη πολιτική του να βάζει φρένο σε κάθε προσπάθεια ανάπτυξης και εκσυγχρονισμού του Δήμου.

Σαν διοίκηση του Δήμου Παλαμά ερχόμαστε στην δυσάρεστη θέση να καταγγείλουμε δημόσια την ανεπίτρεπτη στάση της μείζονος αντιπολίτευσης, να τους θέσουμε προ των ευθυνών τους  και να τους επισημάνουμε πως ότι και αν κάνουν εμείς θα είμαστε  εδώ να προασπίσουμε τα συμφέροντα του Δήμου μας αποτρέποντας κάθε αντίθετη προσπάθεια που θα εξυπηρετούσε προεκλογικά τερτίπια.

Γράφει ο Δήμαρχος Παλαμά Γιώργος Η. Σακελλαρίου

Προηγούμενο άρθρο Συνεδριάζει το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Ενημέρωση για τα δημοτικά τέλη ακινήτων που δεν χρησιμοποιούνται και δεν ηλεκτροδοτούνται