Η Αργιθέα με στοχευόμενες κυβερνητικές δράσεις


       Με τη συμμετοχή του Βουλευτή Νέας Δημοκρατίας νομού Καρδίτσας Κώστα Τσιάρα, εκπροσώπων της τοπικής Αυτοδιοίκησης, υπηρεσιακών παραγόντων και ειδικών επιστημόνων πραγματοποιήθηκε το ΙΓ΄ Παναργιθεάτικο Συνέδριο στο Δήμο Αχελώου.

      Ο Βουλευτής αναφερόμενος στο Συνέδριο επεσήμανε ότι αποτελεί μοχλό διεκδίκησης και φωνή ενδυνάμωσης στόχων και πρωτοβουλιών. 

      Δεν χωρά αμφιβολία επεσήμανε ο Κώστας Τσιάρας, πως η ευρύτερη περιοχή της Αργιθέας αποτελεί αναπτυξιακό απόθεμα του νομού εκτιμώντας παράλληλα, ότι ο τόπος έχει αλλάξει και αναπτύσσεται.

      Παρακολουθώ ανελλιπώς τα τελευταία χρόνια τα Συνέδρια των Αργιθεατών ανέφερε ο Κώστας Τσιάρας και είναι κοινή διαπίστωση, ότι μετά από αρκετές δεκαετίες εγκατάλειψης, η Αργιθέα έχει βγει από την απομόνωση.

      Έχει αναπτυχθεί και έχει αλλάξει. Έχει βελτιωθεί το οδικό δίκτυο και οι υποδομές στήριξης και ανάδειξης σημαντικών δραστηριοτήτων.

      Έργα και προτεραιότητες θα υπάρχουν πάντα, υπογράμμισε ο Βουλευτής Κώστας Τσιάρας. Πάντα θα υπάρχουν αιτήματα της κοινωνίας και των φορέων.

      Αυτό που καλούμαστε να πετύχουμε είναι τα έργα που θα προγραμματίσουμε να συνάδουν με συγκεκριμένες στρατηγικές, ώστε να αποδώσουν και τα μέγιστα αποτελέσματα.

      Η περιοχή της Αργιθέας χρειάζεται τη συνδρομή όλων, με σταθερό και όχι ευκαιριακό τρόπο. Για να μπορέσουν να αναπτυχθούν ακόμη περισσότερο οι ρυθμοί υλοποίησης των προγραμμάτων και να αποδώσει η προσπάθεια.

     Η πρωτοβουλία της Κυβέρνησης για ανάπτυξη της Περιφέρειας αποτελεί σήμερα ευκαιρία, ώστε να εκμεταλλευτεί  η περιοχή τις χρηματοδοτικές ευκαιρίες που δημιουργεί η νέα Προγραμματική περίοδος 2007 -2013 και να διεκδικήσει με αξιώσεις επενδύσεις και ανάπτυξη. 

     Το ανθρώπινο δυναμικό και το απαράμιλλο φυσικό κάλλος της περιοχής, μπορούν να αποτελέσουν δυναμικούς παράγοντες για την ανάπτυξη και την ευημερία της.

      Γι΄αυτό είμαστε όλοι σήμερα παρόντες εδώ, σημείωσε ο Βουλευτής Κώστας Τσιάρας. Γιατί σ΄αυτή την προσπάθεια της Αργιθέας πρέπει να είμαστε όλοι δίπλα της, ώστε να επιδιώξουμε και να επιτύχουμε το καλύτερο, αυτής της μοναδικής για τον τόπο μας περιοχής.  

Προηγούμενο άρθρο Στην Αργιθέα ο Βουλευτής Γ. Αναγνωστόπουλος
Επόμενο άρθρο Ο.Ο.Σ.Α. και Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Λαγοί Πολυτελείας;