Ειδήσεις

Η Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία για το προσφυγικό


Η Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία – Ανταρσία για την Ανατροπή, συμμετέχει στην αποστολή αλληλεγγύης στη Λέσβο το τριήμερο 29/2-1/3, το οποίο διοργανώνεται από δεκάδες περιφερειακές και δημοτικές αριστερές, αντικαπιταλιστικές κινήσεις της χώρας μας.

Με τη συμμετοχή μας στην αποστολή αυτή, θέλουμε να εκφράσουμε το αίσθημα της πλειοψηφίας της εργατικής τάξης, της νεολαίας, των λαϊκών στρωμάτων και το κίνημα αλληλεγγύης που έχει αναπτυχθεί σε όλη τη χώρα όλο το προηγούμενο διάστημα.

Να διακηρύξουμε ότι οι πρόσφυγες είναι καλοδεχούμενοι να ενταχτούν στις πόλεις και τα χωριά μας, να ζουν ελεύθεροι με αξιοπρεπείς συνθήκες στέγασης στην ηπειρωτική Ελλάδα και νησιά.

Να εκδηλώσουμε την αντίθεσή μας με τον εγκλωβισμό των προσφύγων στα νησιά από τη συμφωνία Ε.Ε. – Τουρκίας. Τις συνέπειες του εγκλωβισμού υφίστανται πρώτα και κύρια οι ίδιοι οι πρόσφυγες αλλά και οι κάτοικοι των περιοχών που βρίσκονται δίπλα στα κολαστήρια τύπου Μόριας.

Να αποκρούσουμε το κλίμα ξενοφοβικής υστερίας που καλλιεργούν οι καθεστωτικές δυνάμεις, προβάλλοντας ότι οι πρόσφυγες είναι ανεπιθύμητοι και καθοδηγώντας ρατσιστικές αντιδράσεις.

Να καταδικάσουμε την κυβερνητική πολιτική εγκλεισμού των προσφύγων, τις απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης, και τη βία των δυνάμεων καταστολής και του παρακράτους ενάντια στους πρόσφυγες που ζητούν ελευθερία και το δικαίωμα στο άσυλο.

Ο λαός μας ξέρει από προσφυγιά και μετανάστευση. Δεν μπορεί να γίνει θύμα της αντιπροσφυγικής προπαγάνδας, ούτε να συναινέσει στην εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης της Ν.Δ.

 

Προηγούμενο άρθρο Εκδηλώσεις παρουσίασης επετειακού λευκώματος και κοπής πίτας στις Ν.Ε.ΤΕΕ
Επόμενο άρθρο Διακρίσεις και ατομικά ρεκόρ στους Χειμερινούς Αγώνες Ανδρών Γυναικών για Τσαπράζη-Δεμικέλη