Ειδήσεις

Η Ασημίνα Σκόνδρα για την τραγωδία στο Πολεμικό Ναυτικό


Η Ελλάδα θρηνεί τα τρία παλικάρια που εν καιρώ ειρήνης  έχασαν τη ζωή τους στην τήρηση του καθήκοντος τιμώντας τον όρκο που έδωσαν.

Οι Αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού, έπεσαν για τη φύλαξη της πατρίδας και την ασφάλεια όλων μας.

Η Καρδίτσα, για μια ακόμη φορά συνεισέφερε, σ΄ αυτό τον φόρο αίματος, αφού ο ένας εκ των Αξιωματικών καταγόταν από τη Ρεντίνα.

Την ώρα όμως που η χώρα πενθούσε, η κυβέρνηση  ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, δια του Υπουργού της Εθνικής Άμυνας Π. Καμμένου, συμφωνούσε για τις περιπολίες του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο.

Έκπτωση Εθνικής κυριαρχίας λέγεται αυτό.

Η στρατηγική ασφάλειας της χώρας, που διαχρονικά ακολουθείτο από όλες τις κυβερνήσεις μέχρι σήμερα, σε μία στιγμή άλλαξε ριζικά, δίνοντας ως «δώρο» στην Τουρκία, να οργώνει το Αιγαίο.

Χωρίς καμία δυσκολία, χωρίς καμία αντίδραση και αντίσταση, η γείτονα χώρα, αυτό που χρόνια επιδίωκε,  το πέτυχε τώρα νόμιμα υπό τις ευλογίες της Ελληνικής κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Ο Υπουργός μάλιστα, ανερυθρίαστα, αφιέρωσε την επαίσχυντη αυτή συμφωνία στους τρεις νεκρούς Έλληνες ήρωες, που θυσίασαν τη ζωή τους υπερασπιζόμενοι τα θαλάσσια σύνορά μας.

Η στάση αυτή της Ελληνικής κυβέρνησης, έχει δώσει το δικαίωμα πλέον στην Τουρκία να εντείνει τις προκλήσεις της, να αμφισβητεί τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα στο Αιγαίο και να επανέρχεται με δριμύτερες διεκδικήσεις.

Εξέδωσε ΝΟΤΑΜ η Τουρκία, απαγορεύοντας την προσέγγιση σωστικών συνεργείων εκεί όπου χάθηκε το ελικόπτερο του Πολεμικού μας Ναυτικού, διεκδικώντας να αναλάβει την επιχείρηση εκείνη, δηλώνοντας έτσι τα δικαιώματά της στην περιοχή.

Δημοσιεύματα επίσης αναφέρουν ότι οι γείτονες ισχυρίζονται πως ικανός αριθμός νησιών τους ανήκουν και μάλιστα, τέτοια συζήτηση διεξήχθη και εντός της τουρκικής Βουλής.

Η Ελληνική αριστερή κυβέρνηση, με κάθε απόφασή της, επιβεβαιώνει το πόσο επικίνδυνη είναι.

Πέρα από την ισοπέδωση της οικονομίας, πέρα από την γενίκευση της φτώχειας και την διάλυση της χώρας, οδηγεί την Ελλάδα σε επικίνδυνα εθνικά αδιέξοδα, που κανείς δεν γνωρίζει το πόσο τραγικές μπορεί να είναι οι συνέπειες.

Μπροστά μας ξετυλίγεται ένα κουβάρι, που και οι πλέον αφελείς, αρχίζουν να υποψιάζονται. Η πολιτική που ακολουθήθηκε στο μεταναστευτικό από τον Τσίπρα, ήταν ιδεοληψία και ανικανότητα ή μέρος ενός σχεδίου;

Οι δηλώσεις προχθές κορυφαίων Υπουργών ότι πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι, γιατί ίσως χρειαστεί να κλείσουν τα σύνορα, ήταν τυχαίες;

Η πρόταση που ετοιμάζονται να καταθέσουν από κοινού, κάποιες ευρωπαϊκές χώρες, για αποκλεισμό των βορείων ελληνικών συνόρων , αν γίνει δεκτή, τι θα σημαίνει για την Ελλάδα;

Μήπως ο κ. Τσίπρας και η παρέα του έχουν αποφασίσει να ξεπουλήσουν τα πάντα, με αντάλλαγμα να μείνουν στην εξουσία;

Μήπως έχουν αποφασίσει να καταστήσουν την Ελλάδα το περιθωριακό κράτος της Ευρώπης, όπου θα στοιβάζονται ανθρώπινες κατατρεγμένες ψυχές ανατολικής προέλευσης;

Να  παραμείνουν έτσι οι λαθρομετανάστες στην Ελλάδα, εξυπηρετώντας τα «θέλω» κάποιων Ευρωπαίων, έχοντας οι ίδιοι ως αντάλλαγμα τη στήριξή τους;

Παράλληλα, ο ελληνικός λαός, φτωχός και αδύναμος να είναι υπάκουος και έρμαιο στην ομάδα των αριστεριστών που μας κυβερνούν.

Ο κ. Τσίπρας, ποτέ δεν έκρυψε το θαυμασμό του για τις χώρες της Λατινικής Αμερικής. Ένα από τα  πρότυπά  του ήταν και η Κούβα.

Ποιος μπορεί να εγγυηθεί ότι το όραμά του για την Ελλάδα, δεν είναι ακριβώς αυτό. Από τους ταχύτατους  ρυθμούς που μοιράζει θέσεις εξουσίας  σε εγκάθετους, φίλους, συγγενείς και κολλητούς, καταστρατηγώντας κάθε κανόνα και ηθική τάξη, εύκολα συμπεραίνει κανείς, ότι βιάζεται να αλώσει το Κράτος.

Χωρίς ενδοιασμό, καταστρατηγώντας ακόμα και το Σύνταγμα, προσπαθεί να ελέγξει τα Μέσα ενημέρωσης και το δημόσιο λόγο, εκβιάζοντας με τις τηλεοπτικές άδειες.

Ποιος μπορεί να πει μετά βεβαιότητας ότι ο Τσίπρας και η σταλινικής κοπής παρέα του, δεν θέλει να στήσει ένα αυταρχικό καθεστώς συγκεντρωτικού τύπου και να καταστήσει τη χώρα μας, πανομοιότυπη της Κούβας, όπου ο ίδιος, μονοκράτορας, να εξουσιάζει αυτό τον τόπο για τις επόμενες δεκαετίες.

Τα δεδομένα λοιπόν, δείχνουν ότι δεν είμαστε μπροστά σε ευφάνταστα σενάρια. Έχουμε απτά, αριστερά δείγματα γραφής και τα γεγονότα τρέχουν με ιλιγγιώδεις ρυθμούς.

Πρέπει να αντιδράσουμε τώρα. Όσο είναι ακόμα καιρός. Διαφορετικά, κάποια στιγμή θα αντιληφθούμε ότι θα είναι πλέον πολύ αργά.

 

Ασημίνα Σκόνδρα

πρ. Βουλευτής Ν.Δ. Καρδίτσας

 

 

Προηγούμενο άρθρο Επιτροπή Μπλόκων : Συνεχίζουμε στον ίδιο δρόμο!
Επόμενο άρθρο Επίσκεψη στον Ι. Ναό Αγ. Ιωάννη Πρόδρομο & σε μονάδα Μανιταροκαλλιέργειας από το 9ο Δημ.Σχ. Καρδίτσας