Ειδήσεις

Η Ασημίνα Σκόνδρα διεκδικεί υποκατάστημα ΕΦΚΑ στην Καρδίτσα


 Αποδέκτης επί σειρά ετών των αυξημένων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι πολίτες στις συναλλαγές τους με τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), είναι τα τελευταία χρόνια η Βουλευτής του Νομού μας κ. Ασημίνα Σκόνδρα. Η ανάγκη άμεσης επίλυσης του ζητήματος αυτού την οδήγησε,  πριν καν ορκιστεί, στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και στον αρμόδιο υφυπουργό  κ. Νότη Μηταράκη.

Αφού συνεχάρη τον κ. Μηταράκη και του ευχήθηκε μια καλή και δημιουργική θητεία, του έθεσε το πρόβλημα σε όλη του την έκταση, περιγράφοντας παράλληλα και την ταλαιπωρία στην οποία υπόκεινται οι ασφαλισμένοι.

Η βουλευτής του Νομού μας τόνισε ότι ο ΕΦΚΑ λειτουργεί μόνο στην πρωτεύουσα της Περιφέρειας, δηλαδή στην Λάρισα, με αποτέλεσμα ούτε καν επικοινωνία να μην μπορούν να έχουν οι ασφαλισμένοι της Καρδίτσας, δεδομένου ότι ακόμη και η τηλεφωνική, καθίσταται αδύνατη.

Σε απλά καθημερινά προβλήματα αντιμετωπίζουν ανυπέρβλητα εμπόδια, αφού έχουν χρόνιες καθυστερήσεις, όχι μόνο για την έκδοση συντάξεων, αλλά και για την παροχή απλών βεβαιώσεων εγγραφής ή διαγραφής από το ταμείο, παραπεμπτικά για την επιτροπή ΚΕΠΑ και οτιδήποτε άλλο χρειαστούν.

Οι καθυστερήσεις αυτές, έχουν ως αποτέλεσμα πολλές φορές να κινδυνεύει να χαθεί ακόμη και ένταξη των ασφαλισμένων σε διάφορα αγροτικά προγράμματα.

Η κ. Σκόνδρα τόνισε ότι το μειωμένο προσωπικό του Φορέα, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες, αδυνατεί να ανταποκριθεί στην εξυπηρέτηση των πολιτών, γι’ αυτό και ζήτησε, την στελέχωση σε προσωπικό των υποκαταστημάτων ΕΦΚΑ, αλλά και υλικοτεχνική υποδομή.

Εκείνο όμως που διεκδίκησε επισταμένως είναι η δημιουργία και πλήρη στελέχωση υποκαταστήματος ΕΦΚΑ στην Καρδίτσα.

Αυτό θα έλυνε απαξ δια παντός το πρόβλημα των ασφαλισμένων του Νομού μας.

Ο κ. Μηταράκης γνωρίζοντας τη δίκαιη διεκδίκηση της Βουλευτή, ως γνώστης των συνολικών προβλημάτων του ΕΦΚΑ, υποσχέθηκε ότι θα εξετάσει τα ζητήματα αυτά συνολικά και θα ενημερώσει την κ. Σκόνδρα αμέσως μετά τη διευθέτηση σοβαρότατων εκκρεμοτήτων τα οποία συνάντησε με την ανάληψη του χαρτοφυλακίου του.

Προηγούμενο άρθρο Τελετή απονομής πτυχίων σε αποφοίτους του Τμήματος Ιατρικής
Επόμενο άρθρο Η ΑΣΑ συνεχίζει τη συνεργασία της με τον Κώστα Τσέλιο