Η Αυτοδιοίκηση καθαρίζει τη Λίμνη Πλαστήρα


 Το   Διοικητικό   Συμβούλιο  της  ΤΕΔΚ αποφάσισε ομόφωνα να αναλάβει και φέτος τον καθαρισμό περιμετρικά της Λίμνης Πλαστήρα μετά από πρόταση  του Δημάρχου Νεβρόπολης κ.Παπαντώνη. Η συγκεκριμένη δράση έχει συμβολικό χαρακτήρα και θα πραγματοποιηθεί σήμερα Πέμπτη 4 Ιουνίου  ενόψει και της αυριανής Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος.

Με σύνθημα ‘’Λίμνη Πλαστήρα Πηγή Ζωής” η ΤΕΔΚ μαζί με τους  τρεις παραλίμνιοι Δήμοι ( Νεβρόπολης, Πλαστήρα και Ιτάμου) θα ενώσουν τις δυνάμεις τους σε μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης του κοινού σε θέματα καθαριότητας περιβάλλοντος.

Παράλληλα θα συμμετάσχουν και οι μικροί φίλοι – μαθητές των Δημοτικών Σχολείων Καλλιθήρου Δ. Ιτάμου και Κρυονερίου Δ. Νεβρόπολης Αγράφων, οι οποίοι θα ενημερωθούν και θα δραστηριοποιηθούν σε θέματα περιβάλλοντος από  το τμήμα περιβάλλοντος της ΑΝ.ΚΑ.

Στην πρωτοβουλία αυτή που έχει τόσο συμβολικό, όσο και ουσιαστικό χαρακτήρα καλούνται να συμμετάσχουν και  όλοι   οι  πολίτες  του  Νομού   μας, καθώς αφορά το ευαίσθητο οικολογικό περιβάλλον της Λίμνης Πλαστήρα, που τόσο μεγάλη συμβολή έχει στην ζωή και στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.

Δεν  πρέπει να ξεχνάμε ότι το μεγαλύτερο μέρος του Νομού μας υδρεύεται από τη Λίμνη Πλαστήρα και ως εκ τούτου είναι επιτακτική η ανάγκη να διατηρηθεί καθαρή από  στερεά  και υγρά  απόβλητα,  ενώ παράλληλα  αποτελεί και τον σημαντικότερο τουριστικό προορισμό με μεγάλη συμβολή στην οικονομική ζωή του τόπου μας.

Ως εκ τούτου η υπόθεση της καθαριότητας της Λίμνης είναι πρωτίστως  θέμα υγιεινής, αλλά και πολιτισμού καθώς αποτελεί το σημαντικότερο τουριστικό πόλο έλξης .

Στην προσπάθεια του καθαρισμού της Λίμνης θα συμμετάσχουν και εθελοντικές οργανώσεις Προστατεύω τον Εαυτό μου  και τους Άλλους (ΠΡΟΤΕΚΤΑ)  καθώς και ο Σύλλογος Ερασιτεχνών Αλιέων Νομού Καρδίτσας (Νικόλαος Πλαστήρας).

Για τον καθαρισμό θα συγκροτηθούν τρία συνεργεία με ευθύνη των τριών Δήμων. Τα συνέργεια θα συγκεντρωθούν σήμερα Πέμπτη 4 Ιουνίου στις 9:00 το πρωί στα σημεία συγκέντρωσης που είναι τα παρακάτω:

  • Δήμος Πλαστήρα στον Κόμβο Μορφοβουνίου
  • Δήμος Νεβρόπολης στο Βοτανικό Κήπο
  • Δήμος Ιταμού στον Αιλιά

Εκεί θα τους περιμένουν οι υπεύθυνοι του κάθε Δήμου για να τους δώσουν οδηγίες και να τους κατευθύνουν στους χώρους καθαρισμού.

Προηγούμενο άρθρο Ασφαλτοστρώνεται ο δρόμος Λεύκη - Παλιούρι
Επόμενο άρθρο Εθελοντική αιμοδοσία στο Δήμο Καλλιφωνίου