Ειδήσεις

Η γιορτή της Ακαδημίας Τένις του ΤΕΙ Θεσσαλίας


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο κλειστό γυμναστήριο  του ΤΕΙ Θεσσαλίας, η γιορτή για την ολοκλήρωση της φετινής χρονιάς της  Ακαδημία τένις ,παραδοσιακών & μοντέρνων χορών του ΤΕΙΘ.

Η συμμετοχή των μικρών αθλητών, η αγάπη τους για το άθλημα και το παιχνίδι, η καλή οργάνωση, συνετέλεσαν στην επιτυχία της διοργάνωσης και έδωσαν τη δύναμη στους αθλητές, στους προπονητές και στους γονείς να συνεχίσουν την προσπάθεια που κάνουν.

Η γιορτή έκλεισε με την απονομή σε όλους τους αθλητές αναμνηστικού διπλώματος και αναμνηστικού μεταλλίου.

 

Το Γραφείο φυσικής Αγωγής, στο πλαίσιο των προγραμμάτων του, για την ακαδημαϊκή χρονιά 2015-16 το εαρινό εξάμηνο  λειτούργησε Ακαδημία τένις, παραδοσιακών & μοντέρνων χορών , για όλα τα παιδιά (αγόρια – κορίτσια) του νηπιαγωγείου, των εργαζομένων του ΤΕΙΘ.

Τα μαθήματα τένις, παραδοσιακών & μοντέρνων χορών γίνονται 2 φορές την εβδομάδα κάθε Τρίτη -Πέμπτη και είναι μονόωρα. Οι ώρες μαθημάτων αρχίζουν καθημερινά στις 12.00 και τελειώνουν στις 13.00.

Σημαντικά είναι τα οφέλη που αποκομίζουν τα παιδιά συμμετέχοντας στα μαθήματα Παραδοσιακών Χορών

Η πολιτιστική κληρονομιά που αποκομίζουν τα παιδιά είναι πολύ σημαντική. Οι παραδοσιακοί χοροί είναι κομμάτι της ιστορίας μας και αυτό βοηθάει τα παιδιά να κατανοήσουν τα ήθη και τα έθιμα που έχει κάθε περιοχή της Ελλάδας. Επίσης έρχονται σε επαφή με άλλα παιδιά και μαθαίνουν να δουλεύουν ομαδικά. Αποκτούν νέες εμπειρίες και μαθαίνουν πολλά νέα πράγματα για τη μουσική. Πέρα όμως από τα πνευματικά οφέλη που έχει η ενασχόληση με τους παραδοσιακούς χορούς, τα μαθήματα είναι συγχρόνως και σωματική άσκηση. Ο χορός είναι η πιο ευχάριστη γυμναστική που τα βοηθάει να μάθουν το σώμα τους και να έχουν ρυθμό.

Πρωταρχικός σκοπός του μίνι τέννις είναι η διάδοση και η γνωριμία του αθλήματος στους μικρούς φίλους και φίλες του τένις. Με τις σωστές διαδικασίες, τη σωστή προπόνηση και διαπαιδαγώγηση θα αναδειχθούν οι μελλοντικοί αθλητές του τένις.

                  Στόχος είναι τα μικρά παιδιά να αγαπήσουν το άθλημα και αυτό θα επιτευχθεί από τις διάφορες ασκήσεις με την παιγνιώδη τους μορφή. Οι βασικές πτυχές της διδασκαλίας είναι η γνωριμία με το γήπεδο και τις διαστάσεις του, η γνωριμία με το «παιχνίδι» του τένις, η επαφή με την μπάλα και με την αναπήδησή της,  η ευκινησία, η ισορροπία και ο μυικός συντονισμός, η εκμάθηση της βασικής τεχνικής, ο υγιής συναγωνισμός, η διδασκαλία των στόχων σε κάθε αντικείμενο που μαθαίνουν οι μικροί αθλητές και η ομαλή τους ένταξη στις πραγματικές διαστάσεις, από όλες τις πλευρές, του τένις. Το πρόγραμμα είναι βασισμένο στο τρέχον πρόγραμμα της διεθνούς ομοσπονδίας αντισφαίρισης I.T.F. “Play and Stay”, όπου πρωταρχικός στόχος είναι τα παιδιά να «μείνουν» στο τένις και να αγαπήσουν το άθλημα.
 Στην Ακαδημία παράλληλα με την προπόνηση των παιδιών,  υπάρχει η δυνατότητα στους γονείς – συνοδούς να γυμνάζονται στο σύγχρονο γυμναστήριο του ΤΕΙΘ.
Το πρόγραμμα αυτό περιλαμβάνει βελτίωση φυσικής κατάστασης και γενική ενδυνάμωση (διάδρομος, ποδήλατο, κωπηλατικές μηχανές, μηχανήματα ενδυνάμωσης),αερόμπικ,πιλάτες.

 

Προηγούμενο άρθρο Σε δημόσια διαβούλευση προτάσεις για την κυκλοφοριακή οργάνωση της Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Π. Βράντζα : Η ενδιάμεση αναθεώρηση της ΚΑΠ και ο φόβος των αλλαγών