Ειδήσεις

Η Δ΄ τάξη του 4ου Δημ. Σχολείου Σοφάδων στην Δημοτική Βιβλιοθήκη


Στο μαγικό κόσμο του βιβλίου «ταξίδεψαν» οι μαθητές της Δ΄τάξης του 4ου Δημοτικού Σχολείου  την Τρίτη 9 Μαϊου 2017. Στο φιλόξενο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Σοφάδων ενημερώθηκαν για τον τρόπο οργάνωσης μιας βιβλιοθήκης, για τις κατηγορίες των βιβλίων που υπάρχουν εκεί,  έμαθαν πώς να αναζητούν τα βιβλία που θέλουν, καθώς και  τους όρους του δανεισμού. Με ενθουσιασμό και ενδιαφέρον περιηγήθηκαν και ήρθαν σε επαφή για πρώτη φορά  με διάφορα είδη βιβλίων.

Η εκπαιδευτικός της τάξης παρουσίασε στους μαθητές το παραμύθι <<Ένα ξεχωριστό γουρουνάκι>> το οποίο έγραψε στα πλαίσια του καινοτόμου προγράμματος  <<Τσιγγάνικα και άλλα παραμύθια>>.Εξήγησε τον τρόπο συγγραφής και εικονογράφησης ενός βιβλίου, συζήτησαν για την ιστορία η οποία εξελίσσεται και για το μήνυμα που θέλει να μας δώσει αυτό το παραμύθι.

Τέλος πραγματοποίησαν το παιχνίδι <<Βρες το βιβλίο>> κατά το οποίο οι μαθητές χωρισμένοι σε μικρές ομάδες αναζητούσαν το βιβλίο σύμφωνα με τον τίτλο που τους είχε ζητηθεί από τη δασκάλα τους.

Η επίσκεψη έγινε στα πλαίσια της προσπάθειας του σχολείου να  αγαπήσουν  οι μαθητές Ρομά το βιβλίο και το διάβασμα. Ήταν λοιπόν μια εμπειρία που τους έφερε  κοντά στον κόσμο του βιβλίου πέρα από τα όρια του σχολείου και που είναι σίγουρο ότι θα τους μείνει αξέχαστη. Οι μαθητές ήταν ιδιαίτερα χαρούμενοι από την επίσκεψη αυτή και εκδήλωσαν το ενδιαφέρον να δανειστούν  κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού το βιβλίο της προτίμησής τους.

Οι εκπαιδευτικοί

Αρσενίου Βασιλική

Χλαπάνας Κωνταντίνος

Σουφλάκος Νικόλαος

 

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο ΠΑΣΕΒΕ Καρδίτσας: Στις 17 Μάη κλείνουμε τα μαγαζιά μας
Επόμενο άρθρο O Δήμος Παλαμά γιορτάζει τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων