Ειδήσεις

Η ΔΑΣ-ΟΤΑ και το ΠΑΜΕ στη μάχη πιο οργανωμένα


Ολοκληρώθηκαν στις 12 Μαρτίου 2020 οι εκλογές στο σύλλογό μας. Η ΔΑΣ-ΟΤΑ διατήρησε τη δύναμή της. Αυτό δείχνει τη σταθερή εμπιστοσύνη, των συναδέλφων μας στις δυνάμεις του ΠΑΜΕ και των συνδικαλιστών του ψηφοδελτίου της ΔΑΣ – ΟΤΑ.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους συναδέλφους για την ψήφο τους και την εμπιστοσύνη, που μας δείχνουν ξεπερνώντας τα διλήμματα και τους εκβιασμούς. Θέλουμε να καλέσουμε τους συναδέρφους, που πιάστηκαν στις συμπληγάδες των ψευτοδιλημμάτων και τακτικισμών να συσπειρωθούν μαζί μας το επόμενο διάστημα αφήνοντας πίσω τους το φόβο και τη μοιρολατρία. Η δύναμη, που μας δόθηκε, θα διατεθεί στην οργάνωση του αγώνα, το δυνάμωμα και την ισχυροποίηση του σωματείου μας σε ταξική κατεύθυνση, στην οικοδόμηση της λαϊκής συμμαχίας, γιατί τα δύσκολα είναι μπροστά μας! Έχουμε μπροστά μας σωρεία νέων μέτρων που, όπως και αν βαφτιστούν, αποτελούν ένα ακόμη χτύπημα για τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα. Ταυτόχρονα είναι σε πλήρη εξέλιξη η υλοποίηση από τους δημάρχους και τις δημοτικές αρχές του Νομού μας όλα τα αντιλαϊκά αντεργατικά μέτρα, που ψήφισαν οι προηγούμενες και η σημερινή κυβέρνηση.

Βλέπετε συνάδερφοι ότι παρόλο που προσπαθούν να το παίξουν ακομμάτιστοι η ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ – Πρωτοβουλία βράζουν στο ίδιο καζάνι και στηρίζουν την ίδια πολιτική της υποβάθμισης των υπηρεσιών, της ιδιωτικοποίησης, της ελαστικοποίησης και εντατικοποίησης της εργασίας μας. Η δε «άλλη ρότα» δεν είναι καθόλου «άλλη», γιατί και αυτή μια χαρά βάζει πλάτη και συμφωνεί στην ουσία της πολιτικής τους.

Η μόνη απάντηση, που μπορεί να προκαλέσει ισχυρά εμπόδια και ανατροπή της επίθεσης, να βάλει πλώρη για αποκατάσταση των απωλειών, που έχουν δεχτεί οι εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους, καθώς και για νέες διεκδικήσεις με βάση τις σύγχρονες ανάγκες, είναι ο ανυποχώρητος αγώνας και η συμμετοχή όλων. Η οργάνωση, η ένταση της συλλογικής δράσης συνδεδεμένη με όλες τις αξίες της ταξικής πάλης, της ανειρήνευτης πάλης με το κεφάλαιο και με όλους όσους το εκπροσωπούν. Είναι η αποκάλυψη και η απομόνωση των ανθρώπων του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, η αδιάκοπη σύγκρουση με τη μοιρολατρία το συμβιβασμό και την απογοήτευση, που καλλιεργούν. Είναι η πάλη για την ανασύνταξη του εργατικού – λαϊκού κινήματος και η ανατροπή του αρνητικού συσχετισμού και στο σύλλογό μας.

Η ΔΑΣ-ΟΤΑ και το ΠΑΜΕ πιο οργανωμένα, αποφασιστικά και μαχητικά θα συνεχίσουμε να διαθέτουμε τις δυνάμεις μας στους ταξικούς αγώνες, που έχουμε μπροστά μας.

Προηγούμενο άρθρο Αφιέρωμα στους χορούς και τα τραγούδια της κοινότητας Ξυνονερίου
Επόμενο άρθρο Ο Δήμος Μουζακίου λαμβάνει τα μέτρα του για τον κορονοϊό