Ειδήσεις

Η ΔΑΣ του Εργατικού Κέντρου για τη ΓΣΕΕ


Αυτοί που προσπαθούν να βρουν τρίχα, για να πιαστούν, και στηρίζονται σε μπράβους, νονούς της νύχτας, φασίστες, security, αστυνομία και ασφαλίτες, που λειτουργούν με πρακτικές μαφίας πίσω από κλειδαμπαρωμένες πόρτες και face control, ψάχνοντας να κάνουν συνέδριο χωρίς δημοσιογράφους στα πιο απομακρυσμένα μέρη της χώρας αλλά πάντα σε πολυτελή ξενοδοχεία,  είναι οι ίδιοι, που έχουν στρογγυλοκάτσει πάνω στο σβέρκο των εργαζομένων.

Είναι οι άνθρωποι της εργοδοσίας μέσα στις γραμμές των συνδικάτων, ένας καλοταϊσμένος μηχανισμός, μια αριστοκρατική ελίτ, που ο ετήσιος μισθός πχ του προέδρου της ΓΣΕΕ, αγγίζει τον μηνιαίο βασικό μισθό τουλάχιστον 150 εργαζομένων.

Επιπλέον, θυμίζουμε πως ο υπεύθυνος του γραφείου τύπου της ΓΣΕΕ και πρόεδρος της ΟΙΥΕ Καραγεωργόπουλος, εμπλέκεται σε 4 επιχειρήσεις (Fortuna SA, Φουρτούνα Εκπαιδευτική, Goodmorning sa, Lokats Investments sa) και στο συνέδριο της Ομοσπονδίας των Ιδιωτικών Υπαλλήλων ήρθε με στρατό από μπράβους.

Κατανοούμε το άγχος και τον πανικό των εργατοπατέρων της συνδικαλιστικής μαφίας! Γνωρίζουν καλά πως, εφόσον ξεκινήσει το Συνέδριο της ΓΣΕΕ με πραγματικούς εργαζόμενους, χωρίς νόθους και εργοδότες, θα βγουν στη φόρα και άλλα..

Αυτός είναι και ο λόγος, που στο ΔΣ του Εργατικού κέντρου Καρδίτσας την Τετάρτη 10 Απριλίου, πάρθηκε απόφαση από την πλειοψηφία του ΔΣ (ΠΑΣΚΕ) να ζητήσει τον αποκλεισμό της ΔΑΣ (της παράταξης που στηρίζεται από το ΠΑΜΕ) από την προσωρινή Διοίκηση της ΓΣΕΕ. Φυσικά, για να μην μπορεί να γίνει κανένας έλεγχος και από πουθενά για τις νοθείες και τα μαγειρέματά τους.

Τι υπερασπίζεται τόσα χρόνια η πλειοψηφία του ΔΣ του Εργατικού κέντρου Καρδίτσας;

Υπερασπίζεται τους εργοδότες. Θυμίζουμε ότι μέλος του ΔΣ, Πρόεδρος του Σωματείου Βοήθεια στο σπίτι, που ανήκει στην πλειοψηφία είναι εργοδότης. Ταυτόχρονα, ο Αντιπρόεδρος του ΔΣ, Πρόεδρος του Σωματείου Χειριστών, ενεργεί υπέρ του Εργοδότη του, σε βάρος συναδέρφων του εργαζομένων. Στήριξε τη Διοίκηση του Επιχειρησιακού Σωματείου Ιδιωτικής Υγείας, που έβαλε τους εργαζόμενους να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις και μάλιστα όποιος αρνήθηκε διαγράφηκε και από το Σωματείο αυτό. Στηρίζει το Σωματείο των Σούπερ Μάρκετ, όπου όσοι είναι γνωστοί σαν μέλη του ΔΣ είναι όχι μόνο μόνιμοι απεργοσπάστες αλλά συνέβαλαν και στο να μην πάρουν οι απολυμένοι του Καριπίδη εδώ στην Καρδίτσα ούτε το έκτακτο επίδομα, το οποίο πήραν οι συνάδερφοί τους σε άλλες περιοχές, αφού αγωνίστηκαν στο πλευρό των ταξικού εργατικού κινήματος.

Υπερασπίζεται τις ελαστικές μορφές εργασίας και την ανακύκλωση της ανεργίας. Οργάνωσε τα πρώτα προγράμματα (5μηνα) ανακύκλωσης της ανεργίας αντί να διεκδικήσει μόνιμη και σταθερή δουλειά. Ο ίδιος ο Πρόεδρος του Εργατικού κέντρου, εκλεγμένος από το Σωματείο Εργαζομένων στη ΔΕΥΑΚ, ψήφισε πριν λίγο καιρό στη ΔΕΥΑΚ την κατάργηση 8 οργανικών θέσεων (μόνιμοι υπάλληλοι) σε αγαστή συνεργασία με το Δήμαρχο Καρδίτσας και μετά από λίγες μέρες βγήκε προκήρυξη για αντίστοιχα 8μηνα. Προωθεί την κατάρτιση ανέργων μέσα από προγράμματα του ΙΝΕ της ΓΣΕΕ, όπου εργάζεται η Γραμματέας του ΔΣ, και διαχειρίζεται εκατομμύρια ευρώ μαθαίνοντας στους ανέργους «τις ανάγκες της αγοράς και την υγιή επιχειρηματικότητα». Φυσικά, την ημέρα που το ΚΕΚ με το οποίο συνεργάζονται δίνει τις βεβαιώσεις παρακολούθησης, τους βάζουν και ψηφίζουν στο Σωματείο ΝΠΙΔ – ΝΠΔΔ, από όπου εκλέγεται η Γραμματέας του ΔΣ του Εργατικού κέντρου Καρδίτσας.

Υπερασπίζεται την αντεργατική πολιτική της ΕΕ, της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και των προηγούμενων ΝΔ – ΠΑΣΟΚ (ΚΙΝΑΛ). Την πολιτική, που κατακρεούργησε τους μισθούς, τα ασφαλιστικά δικαιώματά μας, το δικαίωμα στην απεργία, για το οποίο κατάπιαν τη γλώσσα τους, αφού για αυτούς «έχει φάει τα ψωμιά της». Υπερασπίζεται την προώθηση των αιτημάτων του ΣΕΒ, για ανταγωνιστικότητα και φτηνό εργατικό δυναμικό, και προωθεί στους εργαζόμενους τη λογική της συναίνεσης με τους εργοδότες. Δηλαδή, να κάνουν οι εργαζόμενοι υπομονή, για να πάνε καλά οι δουλειές των εργοδοτών και να είναι όλοι μαζί καλά (οι εργάτες με την πείνα τους και οι εργοδότες με τα κέρδη τους) εκλέγοντάς τους και στα Σωματεία των εργατών.

Υπερασπίζεται ένα συνδικαλιστικό κίνημα, που δημιουργεί Σωματεία σφραγίδες, για να βγάζει αντιπροσώπους στο Συνέδριο του Εργατικού κέντρου και της ΓΣΕΕ, που δεν καταθέτει τα πρακτικά των αρχαιρεσιών των Σωματείων του στο Πρωτοδικείο με βάση το νόμο, με αποτέλεσμα να αλλοιώνουν τα αποτελέσματα και τον αριθμό των αντιπροσώπων, που καταργεί τις δημοκρατικές διαδικασίες, που τόσο πολύ λέει ότι υπερασπίζεται, αφού απαγορεύει τον έλεγχο των πρακτικών από το σύνολο του ΔΣ, όπως λέει το καταστατικό του Εργατικού κέντρου, που έφερε την αστυνομία μέσα στο Εργατικό κέντρο Καρδίτσας (εποχή χούντας) για να εμποδίσει εκλεγμένους – πραγματικούς αντιπροσώπους της ΔΑΣ, εργαζόμενους, να πραγματοποιήσουν έλεγχο σε πρακτικά αρχαιρεσιών Σωματείων. Που χρησιμοποιεί νόθους αντιπροσώπους (Σωματείο Τουριστικών Υπαλλήλων νομού Καρδίτσας, Σωματείο Εργατοτεχνιτών Οικοδόμων και Τεχνικών Εργασιών νομού Καρδίτσας.) από αρχαιρεσίες που δεν έγιναν ποτέ. Μάλιστα οι αντιπρόσωποι αυτοί ειδοποιούνταν τηλεφωνικά χωρίς να ξέρουν από ποιο Σωματείο είναι υποτίθεται εκλεγμένοι!

Βέβαια, να μην ξεχνάμε και την «καραμέλα» του ακομμάτιστου, που προβάλλει προς τα έξω η πλειοψηφία του ΔΣ του Εργατικού κέντρου Καρδίτσας. Αν δούμε, λοιπόν, τη λίστα με τους εκλεγμένους για το τελευταίο συνέδριο του ΚΙΝΑΛ, το μισό ΔΣ (ΠΑΣΚΕ) είναι μέσα, άλλοι έχουν κόρες και συγγενείς,  και μάλιστα η Γραμματέας εκλέχτηκε και στο κεντρικό όργανο του ΚΙΝΑΛ (ΠΑΣΟΚ). Τόσο ακομμάτιστοι …

Τα παραπάνω αποτελούν μόνο ένα μέρος της σαπίλας που αναδύεται από τον εργοδοτικό συνδικαλισμό.

Φτάνει πια …

Οι εργαζόμενοι, κάθε τίμιος συνδικαλιστής, οφείλουν να συσπειρωθούν στα Σωματεία τους αλλάζοντας τους συσχετισμούς, δυναμώνοντας το ταξικό εργατικό κίνημα. Δίνοντας δύναμη στη δύναμή τους.

 

Προηγούμενο άρθρο Σύλληψη 28χρονου για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος
Επόμενο άρθρο Φροντίζουμε την φύση, αγαπούμε την πόλη μας