Ειδήσεις

Η Δημ.Τ.Ο. Καρδίτσας της Ν.Δ. για αιολικά στα Άγραφα


Δηλώνουμε τη συμπαράστασή μας σε όλους τους πολίτες, τους φορείς και τις ομάδες που αντιστέκονται στην εγκατάσταση των Αιολικών Πάρκων στα Άγραφα και σε ολόκληρη την Πίνδο. Ενώνουμε τη φωνή μας μαζί τους, για να ακουστούν πιο δυνατά οι διαμαρτυρίες των ενεργών πολιτών, μήπως και φτάσουν στα αυτιά των αρμοδίων. Ο διχασμός  είναι το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται ο τόπος μας, ενώ θα έπρεπε με ενότητα, αγωνιστικότητα και πνεύμα συνεργασίας όλων των φορέων και των πολιτών να αγωνιζόμαστε για την επιβίωση του, για το δικαίωμα στην εργασία  και για  την ανάπτυξή του τόπου μας.

Οι αρμόδιοι θα πρέπει να επανεξετάσουν άμεσα την στάση τους και να συνταχθούν με την πλειοψηφία των πολιτών.

Δεν είμαστε κατά των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Η εγκατάσταση όμως των αιολικών πάρκων δεν είναι αυτό που χρειάζεται η περιοχή μας. Δεν θα προσφέρει κανενός είδους ανάπτυξη, δεν θα προσφέρει εισοδήματα δεν θα προσφέρει εργασία. Απεναντίας θα στερήσει την περιοχή μας από το ιδιαίτερο φυσικό κάλλος, το οποίο μπορεί να κεφαλαιοποιηθεί στο παρόν και στο μέλλον, αναπτύσσοντας δράσεις με έμφαση στον αγροτουρισμό, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της περιοχής και την συγκράτηση των νέων στην περιοχή.

Στην προκειμένη περίπτωση τα οφέλη από την ύπαρξη και λειτουργία των αιολικών πάρκων είναι μόνο του ενός (επενδυτή), ενώ τα οφέλη από την διατήρηση του φυσικού κάλους, είναι συμφέρον των πολλών (των κατοίκων της περιοχής). Πρέπει επίσης να αναγνωρίσουμε ότι στην πλειοψηφία τους τα κίνητρα όλων των πολιτών και των φορέων που αντιδρούν,  είναι η ευαισθησία τους για το περιβάλλον, για την διατήρηση του φυσικού κάλλους, και  της χλωρίδας και  πανίδας της περιοχής. Και πως άλλωστε μπορεί κάποιος να τους ψέξει και να διαφωνήσει?  Νομίζω ότι η πλάστιγγα γέρνει επικίνδυνα υπέρ τους, και κάθε άλλη απόφαση θα δημιουργούσε υπόνοιες και ερωτηματικά.

Έστω και έτσι είναι πολύ αισιόδοξο, να αναδεικνύεται η αγάπη και η εκτίμηση των πολιτών στην «Καρδίτσα μας» και η εκτίμηση στην ομορφιά του τόπου μας.  Και αυτό πρέπει να το σεβαστείτε!!!

Ας είναι τα αιολικά πάρκα η αφορμή να αγωνιστούμε, διεκδικώντας αυτό που μας αξίζει για την ανάπτυξη στον Νομό μας, για τους ωραίους και ηθικούς πολίτες μας, και για τα άξια παιδιά μας…

 

 

Προηγούμενο άρθρο Στη μάχη των Πανελλαδικών 7.107 Θεσσαλοί υποψήφιοι
Επόμενο άρθρο Στην ανάπτυξη του Αγροτοδιατροφικού τομέα στοχεύει ο Δήμος Μουζακίου