Ειδήσεις

Η δύναμη βρίσκεται στην ενότητα και την οργάνωση


Το  Σωματείο Εμποροϋπάλληλων & Υπαλλήλων με σχέση Ιδιωτικού Δικαίου Νομού Καρδίτσας ιδρύθηκε το 1981 και είναι από τα παλαιότερα Σωματεία σε επίπεδο Νομού. Πρωτοστάτησε και πρωτοστατεί στον κλάδο του εμπορίου τόσο σε επίπεδο εργαζομένων σε μικρομάγαζα όσο και σε μεγάλα καταστήματα- αλυσίδες.

Η σταθερή παρουσία του στους χώρους δουλειάς και η παρέμβαση  του σε χιλιάδες περιπτώσεις εργαζομένων είναι από τα στοιχεία, που το χαρακτηρίζουν . Στοιχεία που είναι αναγνωρισμένα από τους εργαζόμενους της Καρδίτσας. Έδωσε δυναμικό παρόν σε όλες τις μάχες για τα δικαιώματα και το μεροκάματο των εργαζομένων, από την ανάκληση απολύσεων μέχρι και τις δράσεις για να καταργηθεί η κυριακάτικη αργία .

Συνάδελφοι στηρίζουμε – ψηφίζουμε το σωματείο μας , για να γίνει πιο μαζικό , πιο ικανό να παρεμβαίνειστον κλάδο μας. Για την ανάπτυξη του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος.

Με την συλλογική δράση μπορούμε να δώσουμε απάντηση στην επίθεση που δεχόμαστε , να συμβάλουμε στην ανάπτυξη αγώνων για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας.

Γιατί Σωματείο σημαίνει ότι δεν είμαι μόνος και κάθε στιγμή έχω την συμπαράσταση των Συναδέλφων μου .Σωματείο σημαίνει δύναμη ,αλλιώς μπορώ να χτυπήσω μόνο με το ένα δάχτυλο κι αλλιώς με τη γροθιά ,σημαίνει υπεράσπιση των κατακτήσεων μας  και να γνωρίζω τα δικαιώματα μου.

   Γιατί Σωματείο είμαι εγώ ,γιατί χωρίς εμένα δε μπορεί να υπάρχει Σωματείο. Για αυτό θα φροντίσω να ψηφίσει και ο Συνάδελφος μου ,γιατί κάθε καθυστέρηση είναι ΛΑΘΟΣ και κάθε αδιαφορία έγκλημα.

Συναδέλφισσα -Συνάδελφε πάρε μέρος στις εκλογές του σωματείου σου .Με τη συμμετοχή σου δυναμώνεις την πάλη μας:

  • Κατοχύρωση της Κυριακής αργίας με νόμο , υποχρεωτική για όλα τα καταστήματα για όλο τον χρόνο
  • Κατάργηση όλων των νόμων , που απελευθέρωσαν το ωράριο.
  • Κατάργηση των ελαστικών μορφών εργασίας
  • 40ωρο -8ωρο -5θημερο με μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους
  • Υπογραφή κλαδικής σύμβασης με κατώτατο μισθό 751 ευρώ.
  • Ουσιαστική ενίσχυση των ανέργων με αύξηση του επιδόματος , πάγωμα των δανείων και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη χωρίς προϋποθέσεις.

Τετάρτη 8 Μάη 11:30 πμ – 7:30 μμ

Πέμπτη 9 Μάη 11:30 πμ – 7:30 μμ

Παρασκευή 10 Μάη 11:30 πμ – 7:30 μμ

Στο Εργατικό Κέντρο

 

Προηγούμενο άρθρο Β. Τσιάκος: Η Καρδίτσα έχει δυνατότητες και θα τις αναδείξουμε
Επόμενο άρθρο 4ο Φεστιβάλ Μουσικού Πολιτισμού στο Μουζάκι