Ειδήσεις

Η Δ.Α.Σ. Εργατικού Κέντρου για τις πρόσφατες εκλογές


Η Δ.Α.Σ. Εργατικού Κέντρου, η παράταξη που στηρίζεται από το ΠΑ.Μ.Ε., χαιρετίζει τους αντιπροσώπους που τη στήριξαν ενεργά στο Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Καρδίτσας.

Παρά τις δυσκολίες και τα εμπόδια, που όλα τα προηγούμενα χρόνια και τώρα μπαίνουν από τον εργοδοτικό, κυβερνητικό συνδικαλισμό και τις αντίστοιχες παρατάξεις ΠΑΣΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, που αποτελούν την πλειοψηφία στο ΔΣ του Εργατικού κέντρου, με την αγωνιστική μαςστάση και δράση, πετύχαμε ως ένα βαθμό τον περιορισμό της νοθείας, που τόσα χρόνια γινόταν. Αποτέλεσμα ήταν στις εκλογές της 11 Φλεβάρη η δύναμή τους να μειωθεί κατά 9 αντιπροσώπους στο Συνέδριο και 1 αντιπρόσωπο στη ΓΣΕΕ, αφού  μια σειρά σωματεία σφραγίδες, που εμφανίζονταν στο παρελθόν με μοναδικό στόχο τη διατήρηση των συσχετισμών υπέρ των συγκεκριμένων παρατάξεων εξαφανίστηκαν ως δια μαγείας και δεν ήρθαν να ψηφίσουν μετά τις κινητοποιήσεις που έγιναν από την παράταξη μας.

Έτσι, σε ένα συνέδριο, όπου τα Σωματεία που ελέγχονται από την πλειοψηφία του εργατικού κέντρου δεν εμφανίζουν μητρώα μελών, όπου τα σωματεία δεν έχουν κατατεθειμένα τα πρακτικά των εκλογών τους στο Πρωτοδικείο,εμφανίστηκε αντιπρόσωπος να ψηφίζει σε δύο σωματεία ταυτόχρονα, όπως και σωματεία από χωριά, που μετρούν περισσότερα μέλη ακόμα και από τους κατοίκους αυτών των χωριών. Μέσα σ’ αυτές τις συνθήκες και παρά την τρομοκρατία (μέχρι και την αστυνομία κάλεσαν, για να μην ελέγξει η ΔΑΣ τα πρακτικά) η παράταξη της ΔΑΣ, οι δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑ.Μ.Ε., έδωσαν και θα συνεχίσουν να δίνουν τη μάχη για την αλλαγή των συσχετισμών υπέρ του ταξικού εργατικού κινήματος, υπέρ των συμφερόντων των ίδιων των εργαζομένων και όχι των εργοδοτών. Θα συνεχίσουμε με όλες τις απαιτούμενες ενέργειες, ώστε να κατατεθούν τα πρακτικά των σωματείων στο Πρωτοδικείο, να αποκαλυφθεί σε όλο το εύρος ο εκφυλισμός και η τακτική που ακολουθήθηκε από την πλειοψηφία στο συνέδριο.

Συνεχίζουμε δυναμικά μέσα στους χώρους δουλειάς μαζί με τον κάθε εργαζόμενο βροντοφωνάζοντας πως απαιτούμε να ζήσουμε τη ζωή που ετοιμάζουμε εμείς για τον εαυτό μας, που μας αξίζει και όχι τη ζωή που μας επιβάλλουν.Καλούμε τους εργαζόμενους, να συμμετέχουν την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου και ώρα 6:30 το απόγευμα στο συλλαλητήριο που θα γίνει στην κεντρική πλατεία για να προστατεύσουμε τη λαϊκή κατοικία από τις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς.

Καλούμε τους μικρομεσαίους αγρότες, αυτοαπασχολούμενους, συνταξιούχους, νεολαία και γυναίκες, που πλήττονται από την ίδια πολιτική και βιώνουν τα ίδια προβλήματα με τον κάθε εργαζόμενο να ενώσουν τις φωνές τους απαιτώντας: «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη».

 

 

Προηγούμενο άρθρο Αποκριάτικο ξεφάντωμα την Κυριακή στη Δημοτική Αγορά
Επόμενο άρθρο Εκκλησιαστικά νέα