Ειδήσεις

Η ΕΔΑ ΘΕΣΣ τροφοδοτεί την Αγιά του Νομού Λάρισας και τη μετατρέπει σε έξυπνη πόλη


 Άλλη μια περιοχή εντάσσει στο δίκτυο διανομής της η ΕΔΑ ΘΕΣΣ, εναρμονισμένη πλήρως με τον προγραμματισμό της για την τροφοδότηση των νέων περιοχών εντός του τρέχοντος έτους. Με αφορμή την επέκταση του δικτύου στην Αγιά του Νομού Λάρισας, πραγματοποιήθηκε τελετή,στο πλαίσιο της οποίας απηύθυναν ομιλίες ο Δήμαρχος Αγιάς, κ. Α. Γκουντάρας, ο Γενικός Διευθυντής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, κ. Λ. Μπακούρας, παρουσία των εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης και του προσωπικού της Εταιρείας.

Κατά την ομιλία του ο Γενικός Διευθυντής ανέφερε ότι η ΕΔΑ ΘΕΣΣ χάρη στη δυναμική της έχει καταφέρει να συνδέσει με το δίκτυο διανομής τις απομακρυσμένες περιοχές. Με την ανάληψη πρωτοβουλιών για την εφαρμογή πρωτοπόρων τεχνολογιών σε συνάρτηση με την υψηλή τεχνονγωσία που διαθέτει η Εταιρεία, συνέβαλε στην άρση της ενεργειακής απομόνωσης, τροφοδοτώντας τις απομακρυσμένες περιοχές με τη χρήση CNG. Τόνισε ότι, η ΕΔΑ ΘΕΣΣ επενδύει σε καινοτόμες τεχνολογίες που στοχεύουν στην μετάβασή της προς τον ψηφιακό μετασχηματισμόκαι μεαπώτερο σκοπό τη βελτιστοποίηση των παρεχόμενων υπηρεσιώνπροςστον καταναλωτή και την περαιτέρω διεύρυνση του ενεργειακού μίγματος της χώρας.

Τέλος, ο κ. Μπακούρας ανακοίνωσε ότι πρόκειται να τοποθετηθούν“έξυπνοι μετρητές” σε όλες τις απομακρυσμένες περιοχές της Αδείας. Όπως δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής, «σήμερα εγκαταστάθηκαν έξυπνοι μετρητές καθιστώντας “έξυπνο” το δίκτυο φυσικού αερίου στην πόλη της Αγιάς. Οι έξυπνοι μετρητές φέρνουν μια νέα φιλοσοφία μέτρησης σε σχέση με το παραδοσιακό σύστημα…». Συνέχισε τις δηλώσεις του λέγοντας ότι, «…συμβάλουν στην επίτευξη στόχων τόσο του Διαχειριστή Δικτύου Διανομής όσο και του Τελικού Πελάτη, όπως η μείωση του λειτουργικού κόστους για τις σχετικές δραστηριότητες, η βελτίωση της λήψης μετρήσεων, η συνειδητή χρήση του φυσικού αερίου, η απομακρυσμένη επέμβαση για θέματα ασφαλείας και αποτελεσματικότερη παρακολούθηση όλων των συμβάντων στο δίκτυο φυσικού αερίου».

Αξίζει να σημειωθεί ότι, οι έξυπνοι μετρητές είναι ασφαλείς καθώς τηρούν όλα τα ευρωπαικά πρότυπα και προσφέρουν πλεονεκτήματα στους καταναλωτές όπως η ακριβής καταγραφή της κατανάλωσης και κατ’ επέκταση η τιμολόγηση εκ μέρους των προμηθευτών, η εξ αποστάσεως λήψη των μετρήσεων χωρίς να χρειάζεται πλέον να δίνει ο καταναλωτής την ένδειξη, αλλά και η ορθή διαχείριση ενέργειας.

 Ο Δήμαρχος Αγιάς ευχαρίστησε την ΕΔΑ ΘΕΣΣ για τη συνεργασία και εξέφρασε την ικανοποίησή του για την έγκαιρη κατασκευή των έργων αλλά και τις άμεσες αποκαταστάσεις στο οδικό δίκτυοτου δήμου. Παράλληλα, εξήρε τις δράσεις εταιρικής κοινωνικής ευθύνης που αναλαμβάνει η Εταιρεία, καθώς στο πλαίσιο της τροφοδότησης της περιοχής, πραγματοποίησε δωρεά προϊόντων στον Αγροτικό Συναιτερισμότου Δήμου Αγιάς και χρηματοδότησε εξολοκλήρου τη μετατροπή εσωτερικής εγκατάστασης του 2ου Νηπιαγωγείου Αγιάς για τη σύνδεσή του με το δίκτυο φυσικού αερίου.

Ο προγραμματισμός τροφοδότησης των νέων περιοχών της ΕΔΑ ΘΕΣΣ με φυσικό αέριο για το 2019, θα ολοκληρωθεί εντός της επόμενης εβδομάδας με την ένταξη των Σοφάδωντου Νομού Καρδίτσας στο δίκτυο διανομής της Εταιρείας.

Προηγούμενο άρθρο Τη Δευτέρα το Χριστουγεννιάτικο Παζάρι των Οριζόντων
Επόμενο άρθρο Η Κοσμητεία της Σχολής Ανθρωπιστικών στηρίζει τις καθαρίστριες