Ειδήσεις

Η Εκπαιδευτική Δράση Εκπαιδευτικών για τις εκλογές


Οι εκλογές τελείωσαν… με την επόμενη μέρα να αναδιατάσσει τον χάρτη των δυνάμεων στο ΔΣ της ΕΛΜΕ Καρδίτσας. Ευχαριστούμε τους συναδέλφους που μας στήριξαν.

Και με τη ψήφο τους, δίνοντάς μας τη δυνατότητα να τους εκπροσωπήσουμε στο νέο ΔΣ του σωματείου μας. Κάθε ψήφος που ενισχύει το ψηφοδέλτιό μας είναι σημαντική, αφού είναι και η μοναδική μας στήριξη. … τα προβλήματα παραμένουν. Οι αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις που επιβάλλουν ΕΕ και ΔΝΤ (μέσα από τις αξιολογήσεις των «μνημονιακών προγραμμάτων διάσωσης» των ξένων τραπεζών, τα οποία θα πληρώνει εις το διηνεκές ο ελληνικός λαός) συνεχίζουν να προωθούν το ξεπούλημα της Δημόσιας περιουσίας, τη θεσμοθέτηση εργασιακής ζούγκλας, τις -με υπόδειξη ΟΟΣΑ- αλλαγές στην εκπαίδευση.

«Μην αμελήσετε ! Πάρτε μαζί σας νερό. Το μέλλον έχει πολλή ξηρασία»(Μιχάλης Κατσαρός) Δεν θα αμελήσουμε!

Αυτό είναι και το κυριότερο καθήκον που μας θέτει η πραγματικότητα. Να ξαναβάλουμε στην καθημερινότητά μας τη συλλογικότητα και την αλληλεγγύη, να ξαναχτίσουμε τα σωματεία μας, να δυναμώσουμε τους αγώνες, για να υπερασπιστούμε τα

δικαιώματά μας, απέναντι στην «ξηρασία» της μνημονιακής ερήμου, που εμφανίζεται ως μονόδρομος και επιβάλλει την αφαίμαξη του πλούτου της χώρας. Να βαδίσουμε με το «νερό» της ενότητας στο δρόμο των αγώνων, κόντρα στην «ξηρασία» της απογοήτευσης, της ιδιώτευσης και της παραίτησης. Αυτή είναι η δική μας υπόσχεση. Αυτό θα υπηρετήσουμε μέσα κι έξω από το ΔΣ της ΕΛΜΕ Καρδίτσας. Χρειαζόμαστε τη δραστηριοποίηση όλων, για να ζωντανέψει το σωματείο. Γιατί μόνο έτσι μπορούμε να «πάμε αλλιώς».

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

 

Προηγούμενο άρθρο Φιλανθρωπική Χριστουγεννιάτικη Εορτοαγορά των Κατηχητικών της Ιεράς Μητροπόλεως μας
Επόμενο άρθρο Συγχαρητήρια της Προέδρου Τ.Κ. Καλλιφωνίου στην νέα Διοίκηση του Μορφωτικού Συλλόγου